Ik wil geld opzijzetten voor mijn kind

Misschien voor een studie of eerste huis, of gewoon als steuntje in de rug. Gelukkig zijn daar genoeg oplossingen voor. En dat hoeft echt niet heel ingewikkeld te zijn.

Hoe kan ik helpen?

De meeste kinderen zullen hun zakgeld niet sparen, laat staan op een beleggingsrekening zetten. Daar gaan ze pas over nadenken als ze een baantje hebben en dan waarschijnlijk alleen als u ze erop wijst. Des te meer reden om zelf vast voor ze aan de slag te gaan.

De kinderrekening-beleggen

Iedere euro die u stort op de rekening, beleggen wij automatisch in duizenden aandelen of obligaties. Dat spreidt uw risico enorm, terwijl het wel degelijk rendement oplevert. Hoeveel kunnen we u niet zeggen, maar omdat u belegt voor de lange termijn, is de kans op een mooi rendement groot.

Tot uw kind 18 jaar is, staat de rekening zowel op uw naam als dat van uw kind. Maar geen zorgen: u bent de beheerder van de rekening. Pas vanaf de 18e verjaardag van uw kind bepaalt junior wat er met het geld gebeurt.

Meer informatie over de kinderrekening-beleggen

De spaarrekening

De goeie ouwe spaarrekening, wie kent ‘m niet? Het kost niets om er één te openen, u zet er geld op wanneer het u uitkomt en de rente schrijven wij automatisch bij. Toegegeven: de rente is wat lager dan het rendement van de kinderrekening-beleggen. Maar het risico evenzeer. En dat is ook wat waard. 

Meer informatie over de spaarrekening

Goed om te weten: belastingvrij schenken

Als ouder mag u jaarlijks € 6.633 belastingvrij op een rekening op naam van uw kind storten. Anderen, zoals opa’s en oma’s mogen € 2.658 belastingvrij schenken. Meer storten kan natuurlijk ook, maar dan wordt er schenkbelasting geheven.

Meer informatie over de kinderrekening-beleggen

Dit moeten we melden van onze huisjurist

Om een rekening te openen bij Brand New Day moet u:
Meer belangrijke informatie:

De risico’s van beleggen

Risicoloos beleggen bestaat natuurlijk niet en u kunt een deel van uw inleg verliezen. Lees meer over de risico’s en hoe u die kunt beperken.
Scroll naar boven