Pensioen voor uw werknemers
Omdat u natuurlijk wilt dat ze het goed hebben. Ook later. Maar pensioen is niet bepaald one size fits all, dus hoe houdt u het een beetje flexibel en betaalbaar? Dat doet u met onze oplossing.

Onze oplossing in ’t kort

Geen traditioneel (collectief) pensioen in de 2e pijler, maar een flexibel pensioenpotje in de 3e pijler. U regelt als werkgever de basis, uw werknemers bepalen de rest.

01Intermediair

Wat is het verschil met een collectief bedrijfspensioen?

Wat zijn de voordelen voor u?

lamps_person_PURPLE
door_BLUE_L

En voor uw werknemers?

Zijn er ook nadelen?

Hoeveel kost dat?

De kosten voor u

 • 45 euro afsluitkosten
  Dit betaalt u eenmalig bij elke werknemer die zich aanmeldt
 • 25 euro vaste servicekosten (per kwartaal)
  Per deelnemende werknemer betaalt u ieder kwartaal 25 euro

...en voor uw werknemer

 • 0,50% stortingskosten
  Eenmalig, dus 5 euro kosten als uw werknemer €1000 stort
 • 0,10% servicekosten (p/j)
  Deze kosten worden dagelijks berekend en ieder kwartaal afgeschreven.
 • 0,15%-0,17% fondskosten (p/j)

  De daadwerkelijke fondskosten zijn afhankelijk van de modelportefeuille die uw werknemer kiest.

Wij gaan ervan uit dat u aan uw werknemers (minimaal) de afsluitkosten en de vaste jaarlijkse servicekosten vergoedt, zodat zij voordeliger hun eigen pensioen kunnen opbouwen. Deze worden in rekening gebracht op de pensioenrekening van de werknemer. Hoe deze kosten worden vergoed, bepaalt u zelf. Als werkgever maakt u met uw werknemer een afspraak over het vergoeden van die kosten.

Een pensioenrekening op basis van beleggen

Uw werknemers krijgen bij ons een pensioenrekening op basis van beleggen. Betekent trouwens niet dat ze zelf op zoek moeten naar de ‘beste’ bedrijven om hun pensioengeld in te stoppen. Ze beleggen namelijk automatisch in één van onze 5 (door onze experts samengestelde) modelportefeuilles.

Daarmee beleggen ze in duizenden aandelen of obligaties tegelijkertijd. We informeren uw werknemers vooraf natuurlijk uitvoerig over de beleggingskeuzes en nemen alle tijd om hun vragen daarover te beantwoorden.

Uw werknemers bepalen trouwens zelf hoe risicovol ze willen beleggen. Er is de mogelijkheid om defensief te beleggen (minder risico, maar ook een lager verwacht rendement) of juist wat offensiever (meer risico, maar een hoger verwacht rendement).

En beleggen kent natuurlijk wel risico’s, uw werknemers kunnen een deel van hun inleg verliezen. Zo’n pensioenrekening op basis van beleggen is dus niet voor iedereen. Indien nodig, leggen we alles over de risico’s van beleggen (bij Brand New Day) uit aan uw werknemers.

Model Zeer offensief Offensief Neutraal Defensief Zeer defensief
Gemiddeld 7,12% 5,66% 4,41% 3,09% 1,71%
De Dikke Disclaimer: het gemiddelde rendement per jaar van elke modelportefeuille over de periode 1 januari 2010 tot en met 31 december 2022 2023, ná aftrek van service- en fondskosten en met jaarlijks herbalanceren op 31 december (van 1 januari 2010 tot en met 31 oktober 2020 de standaardfondsen van de beleggingsrekening van BND Vermogensopbouw en vanaf 1 november 2020 tot en met 31 december 2022 de modelportefeuilles van BND Bank). Rendementen uit het verleden bieden natuurlijk géén garantie voor de toekomst. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren, zowel positief als negatief. Rendementen afkomstig van Brand New Day Vermogensopbouw.
WoutervanderSar_21011200-20-scaled

Waarom Brand New Day?

Pensioen zit in ons DNA (we raden u af deze openingszin zelf te gebruiken), want we bieden al meer dan 10 jaar pensioenproducten aan en hebben hier dus nogal wat pensioenkennis in ons koppie.

En wij zijn ook nog gewoon ondernemers, net als u. We beloven u dus de service die we zelf ook zouden willen krijgen: fijn contact, simpele producten en alle hulp wanneer u of uw werknemer dat nodig heeft.

Verder belangrijk

Zoals gezegd: pensioen is geen one size fits all. Onze oplossing is ook niet geschikt voor iedereen. Laat u dus goed informeren over de mogelijkheden en verschillen met collectief pensioen. Daarnaast hanteren we voor u als werkgever ook een acceptatiebeleid. Wij zijn uiteindelijk tenslotte een bank, en dus hebben we – gelukkig maar – de wettelijke plicht om te weten met wie we in zee gaan. Benieuwd naar de voorwaarden? Neem dan even contact met ons op.
lamp2_BLUE_L

Meer weten?

Bijvoorbeeld wat het kostenplaatje precies wordt? Of wat het een werknemer kan opleveren? Laat dan hieronder even uw gegevens achter. Wij sturen direct een (digitale) brochure op en plannen daarna graag een vrijblijvende afspraak in om uw overige vragen te beantwoorden.

Wat vroegen andere werkgevers ons?

De eenmalige afsluitkosten worden per automatisch incasso afgeschreven van de betaalrekening van de werknemer. De periodieke servicekosten worden ieder kwartaal in rekening gebracht op de pensioenrekening van de werknemer. Als werkgever maakt u een afspraak over het vergoeden van deze kosten. Wij gaan ervan uit dat u aan uw werknemers (minimaal) de afsluitkosten en de vaste jaarlijkse servicekosten vergoedt, zodat zij voordelig(er) hun eigen pensioen kunnen opbouwen. De kosten per aangemelde werknemer zijn:45 euro afsluitkosten (éénmalig)
100 euro vaste servicekosten (jaarlijks). Per kwartaal brengen we hiervoor €25 in rekening op de pensioenrekening van uw werknemer.
Hoe deze kosten worden vergoed spreekt u onderling af met uw werknemers.

Nee, de bijdrage die u als werkgever doet voor pensioen, is fiscaal niks anders dan ‘gewoon salaris’. Alleen wordt aan dit stukje salaris het label ‘bijdrage voor pensioen’ meegegeven. Hierover zijn mogelijk specifieke afspraken gemaakt met de werknemer.

Een pensioenbijdrage wordt dus altijd – net als het ‘gewone salaris’- netto uitgekeerd aan uw werknemers. Als het vervolgens binnen de fiscale ruimtes op een pensioenrekening wordt gestort, kan de werknemer de betaalde inkomstenbelasting terugvorderen bij de Belastingdienst.
Dat is niet zo te zeggen, want het hangt helemaal af van wat u als werkgever wilt opzetten of belangrijk vindt. Een uitgeklede variant van een collectief pensioen hoeft niet veel te kosten voor u als werkgever. Wel is het zo dat pensioen wellicht niet voor al uw werknemers even belangrijk is en dan betaalt u wél voor werknemers die daar niet (of niet in de vorm van pensioen) op zitten te wachten.

Zoals we hierboven al even zeiden: pensioen is geen one size fits all. We durven te stellen dat onze oplossing in de meeste gevallen goedkoper is dan een collectieve regeling, maar we kunnen natuurlijk niet garanderen dat u met onze pensioenoplossing altijd goedkoper uit bent.
U kunt de samenwerking met Brand New Day stopzetten wanneer u wilt, daar zijn geen voorwaarden of kosten aan verbonden. Wel is het zo dat werknemers die al langer een bijdrage voor pensioen van u ontvangen, daar wel recht op houden. Dit is immers onderdeel van het brutosalaris en zal dus gewoon doorbetaald moeten blijven worden.
Ja, dat is mogelijk. U kunt zelf de voorwaarden bepalen waarop u een selectie maakt van werknemers die in aanmerking komen voor de pensioenoplossing. En u kunt ook per medewerker de voorwaarden bepalen waarop een eventuele bijdrage voor pensioen gebaseerd wordt. Als bijvoorbeeld het aantal dienstjaren voor u belangrijk is, kunt u hier onderscheid in maken.
Dat is heel simpel; even een berichtje sturen naar [email protected]. Wij nemen dan contact op met de (voormalig) werknemer en zorgen dat duidelijk is wat er voor hem of haar verandert.
Met een individuele pensioen oplossing van Brand New Day is er helaas geen fiscaal voordeel te behalen voor u als werkgever. Doordat er geen sprake is van een vaste pensioenpremie, maar van een bijdrage in de vorm van salaris, betaalt u als werkgever gewoon werkgeverslasten over de bijdrage aan uw werknemer. Dit in tegenstelling tot een collectief pensioen.
Iedere storting op de werkgever pensioenrekening is afkomstig vanuit het netto inkomen van uw werknemer. Omdat de inleg op de dat pensioenpotje vrij is van inkomstenbelasting, krijgt uw werknemer, als hij of zij stort, van iedere storting de eerder betaalde inkomstenbelasting weer terug. Zo wordt de inleg als het ware bruto gemaakt. Hier leest u meer over de jaarruimte en het belastingvoordeel.
Nee, als u een bijdrage wilt doen aan het pensioen van een werknemer dan doet u dat in de vorm van extra salaris. De werknemer dient er vervolgens zelf voor te zorgen dat uw bijdrage wordt ingelegd op zijn of haar werkgever pensioenrekening-beleggen.
Nee, als u een bijdrage wilt doen aan het pensioen van een werknemer dan doet u dat in de vorm van extra salaris. De werknemer dient er vervolgens zelf voor te zorgen dat uw bijdrage wordt ingelegd op zijn of haar werkgever pensioenrekening-beleggen.
Scroll naar boven