Een rekening openen vanuit het buitenland

Woont u niet in Nederland? Dan is het vaak onmogelijk om een (pensioen)rekening bij een Nederlandse aanbieder te openen. Bij Brand New Day doen we daar niet zo moeilijk over. Wel hebben we een paar voorwaarden. U moet bijvoorbeeld in het bezit zijn van een BSN en een Nederlandse IBAN. Daarnaast is het niet vanuit alle landen mogelijk om een rekening te openen.

Nieuwe rekeningen

Wilt u een nieuwe rekening openen? Dan is dit geen enkel probleem wanneer u in een van onderstaande landen uit de Europese Economische Ruimte (EER) woont en belastingplichtig bent. Wel hebben wij altijd een Nederlandse IBAN en BSN nodig

 

België

Bulgarije

Cyprus

Denemarken

Duitsland

Estland

Finland

Frankrijk

Griekenland

Hongarije

Ierland

IJsland

Italië

Kroatië

Letland

Litouwen

Liechtenstein

Luxemburg

Malta

Nederland

Noorwegen

Oostenrijk

Polen

Portugal

Roemenië

Slovenië

Slowakije

Spanje

Tsjechië

Zweden

*Bij het openen van de rekening moet de klant zowel woonachtig als belastingplichtig zijn in een van bovenstaande landen.

stairs_GREEN

Verhuizen

Rekening aanhouden niet altijd mogelijk

In sommige gevallen moet de rekening bij Brand New Day helaas worden opgezegd. Verhuist u naar een van onderstaande landen? Dan is het behouden van een Brand New Day-rekening helaas niet mogelijk. Dit geldt voor alle rekeningen, inclusief fiscaal geblokkeerde rekeningen. Voor bepaalde landen gelden er namelijk andere regels, of hebben we te maken met andere risico’s. Regels waar wij helaas niet aan kunnen voldoen, of risico’s die we helaas niet kunnen accepteren.

Verhuist u naar  – of bent u belastingplichtig in – een land dat niet op deze lijst staat en ook geen deel uitmaakt van de eerder genoemde landen binnen de Europese Economische Ruimte (EER)? Als u al een rekening bij ons heeft, mag u deze gewoon aanhouden. Het is dan helaas niet mogelijk om een nieuwe rekening bij ons te openen. Oók niet als u al klant bij ons bent.

Afghanistan

Albanië

Amerikaanse Maagdeneilanden

Amerikaans-Samoa

Anguila

Bahama's

Barbados

Bosnië Herzegovina

Botswana

Burundi

Cambodja

Centraal Afrikaanse Republiek

China

Comoren

Democratische Republiek Congo

Dominica

Equatoriaal-Guinea

Eritrea

Filipijnen

Ghana

Guam

Guatemala

Guinea-Bissau

Haïti

Honduras

Irak

Iran

Jamaica

Jemen

Jordanië

Libanon

Libië

Mali

Mauritius

Moldavië

Montenegro

Myanmar (Burma)

Nicaragua

Nigeria

Noord-Korea

Oekraïne

Pakistan

Palau

Panama

Rusland

Samoa

Servië

Seychellen

Sudan

Somalië

Syrië

Tadzjikistan

Trinidad & Tobago

Tsjaad

Tunesië

Turkije

Turkmenistan

Turks- en Caicoseilanden

Uganda

Vanuatu

Venezuela

Verenigde Staten van Amerika*

Verenigde Arabische Emiraten

Wit-Rusland

Zimbabwe

Zuid Sudan


*Kwalificeert u als US Person, bijvoorbeeld omdat u verhuist naar Amerika of om andere redenen? Dan mag de vrije- en/of fiscale spaarrekening worden behouden. Vrije- en/of fiscale beleggingsrekeningen worden beëindigd of omgezet naar een spaarvariant als dit mogelijk is.

**Aan deze lijst kunt u geen rechten ontlenen. Wilt u er zeker van zijn dat u uw rekening bij verhuizing naar het buitenland kan aanhouden? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Waar ben ik belastingplichtig? 

lamp1_GREEN
Scroll naar boven