Pensioen opbouwen

Pensioen: niet het leukste onderwerp, wel belangrijk. Waarom? Omdat uw klant ook ná zijn werkzame leven lekker wilt blijven zonder ieder dubbeltje te hoeven omdraaien. Daarvoor is de pensioenrekening ideaal. Voor uw klant, maar ook voor u.

Sparen of beleggen

Pensioen opbouwen kan bij ons in twee smaken: sparen en beleggen. Kiest uw klant voor beleggen, dan belegt hij of zij in een aantal vaste indexfondsen. Dat zijn fondsen waarmee uw klant tegelijkertijd in héél veel (duizenden) aandelen of obligaties belegt. Hij of zij klant heeft zo nauwelijks omkijken naar uw beleggingen én betaalt weinig kosten, want indexbeleggen is heel goedkoop. Het enige wat u – samen met uw klant, uiteraard – hoeft te doen, is één van de vijf vaste modellen kiezen. Daarmee bepaalt u de verhouding tussen obligatiefondsen en aandelenfondsen, en die verhouding bepaalt weer hoeveel risico uw klant neemt bij het beleggen.

Liever sparen? Geen probleem! Uw klant kan bij ons ook voor een pensioenrekening sparen gaan. Daarmee ontvangt hij of zij een variabel rentepercentage over het geld op uw rekening. Dat rentepercentage is lager dan het verwachte rendement van beleggingen, maar biedt wel zekerheid. Op het moment is onze variabele rente voor de pensioenrekening-sparen 0,50% per jaar.

Belastingvoordeel

U kent ze vast al, de belastingvoordelen van zo’n pensioenrekening. De inleg is belastingvrij, net als het vermogen dat op de rekening staat. Tijdens de uitkering betaalt uw klant alsnog belasting, maar wél tegen het AOW-tarief. De voorwaarden zijn simpel: uw klant moet jaarruimte hebben, woonachtig zijn in een EER-land en 18 jaar of ouder zijn. Niet dat we veel kinderen kennen die zich bezighouden met hun pensioen, maar toch.

En als uw klant met pensioen gaat?

Dan laat hij of zij het opgebouwde bedrag gewoon bij ons uitkeren. Met onze lijfrente-uitkering op basis van sparen, waarmee uw klant ieder jaar, halfjaar, kwartaal of iedere maand een vast bedrag op zijn rekening ontvangt.

Onze adviseurstool

Het liefst steekt u al uw moeite in uw klant. Dat begrijpen we, en het aanvragen van rekeningen offertes of wijzigen van rekeninggegevens moet daarom geen extra ballast opleveren. Daarom bestaat onze adviseurstool. In die adviseurstool regelt u alles voor uw klant: u kunt er bijvoorbeeld rekeningen beheren en openen, maar ook belangrijke documenten downloaden, zoals jaaroverzichten, dividendnota’s of overstapbrieven.

Samenwerken?

Dat lijkt ons leuk! En we denken ook dat u er goed aan doet. Wilt u een samenwerkingsovereenkomst tekenen? Dat doet u hier. Liever eerst kennismaken? Stuur dan even een mailtje naar [email protected]. Nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.
Scroll naar boven