Welkom!

U heeft van uw werkgever een pensioenrekening gekregen. Nu is het belangrijk dat u uw rekening activeert. Met de onderstaande stappen en informatie wordt dat een fluitje van een cent.

Stap 1: kies een wachtwoord
Veiligheid gaat voor alles. Kies daarom een complex wachtwoord met cijfers, leestekens en hoofd- en gewone letters, dat niet snel te kraken is.

Stap 2: verifieer uw contactgegevens
Hoe kunnen we u bereiken en welk nummer wilt u gebruiken voor de tweestapsverificatie? We beloven dat we niet zullen bellen voor de laatste roddels.

Stap 3: doe de kennis- en ervaringstoets
Met de tekst hieronder (‘Wat móet u weten over de pensioenrekening’) heeft u alle info die u nodig heeft. Lees deze rustig door, dan kunt u de vragen uit de toets prima beantwoorden.

Wat u móet weten over de pensioenrekening

Met een pensioenrekening van Brand New Day bouwt u vermogen op voor aanvullend pensioen, mét belastingvoordeel. U kunt op deze rekening storten hoeveel en wanneer u wilt, maar maximaal uw jaarruimte. Dat is het bedrag dat u in een kalenderjaar van de Belastingdienst opzij mag zetten voor aanvullend pensioen, en vervolgens kan verrekenen met de inkomstenbelasting. U betaalt dan pas over de uitkering inkomstenbelasting.

Als de einddatum van de rekening nadert en u van uw welverdiende pensioen gaat genieten, dient u met het opgebouwde vermogen een pensioenuitkering aan te kopen. Mocht u al voor dit moment komen te overlijden, dan krijgen uw erfgenamen de uitkering op hun rekening. Zij kunnen er een nabestaandenuitkering van aankopen, of de rekening afkopen.

Mocht u willen overstappen naar een andere financiële dienstverlener, dan kunt u uw geld laten overboeken. En als u de rekening wilt opheffen en het geld opnemen, dan kan dat ook, als is dit financieel erg onaantrekkelijk. U betaalt dan namelijk inkomstenbelasting over het gehele bedrag plus een fiscale boete.

Stap 4: stortingen
U vinkt u hier aan vanuit welke bron u op de nieuwe pensioenrekening wilt storten. Dit kan bijvoorbeeld een spaarpot, inkomen of ander vermogen zijn. 

Stap 5: upload een kopie van uw identiteitsbewijs en voer uw BSN in
Uw identiteitsbewijs hebben wij nodig om u te identificeren. Dit kan op twee manieren.

Manier 1: Ik wil het direct regelen
Heeft u uw mobiele telefoon en identiteitsbewijs bij de hand? Dan kunt u deze methode gebruiken. Binnen no time is uw identiteitsbewijs goedgekeurd.

Manier 2:  Ik heb geen haast
Heeft u geen mobiele telefoon of gewoonweg geen haast, dan kunt u deze methode gebruiken. Er wordt gevraagd om uw identiteitsbewijs te uploaden en uw BSN in te vullen. Het duurt maximaal 5 dagen voor uw identiteitsbewijs is goedgekeurd.

Stap 6: lees en accepteer de voorwaarden
Dit zijn misschien niet de leukste teksten, maar wel erg belangrijk. We vragen u dan ook om de documenten door te nemen en akkoord te gaan met de voorwaarden van de rekening.

Stap 8: kies een tegenrekening en doe een identificatiestorting
Dit kan elke Nederlandse betaalrekening zijn die op uw naam staat.

Om de gekozen tegenrekening te controleren, vragen wij u om 1 cent over te maken. Dit kan eenvoudig via iDEAL.

Stap 9: geef aan waar u belastingplichtig bent
Waarschijnlijk is dit gewoon Nederland, maar wellicht ergens anders. Mocht u bijvoorbeeld als zogenoemde US-person in de VS belastingplichtig zijn , dan heeft dit gevolgen.

Stap 10: controleer en vul uw persoonlijke gegevens aan
De meeste gegevens zijn nu al ingevuld, maar nog niet alles. Controleer de alle gegevens zodat alles correct staat.

En nu?

U krijgt van ons een uitnodiging voor de belafspraak. Wij vragen u om nog even wat papieren te verzamelen ter voorbereiding. Tijdens dit gesprek zullen wij uw jaarruimte (en eventueel reserveringsruimte) berekenen, en beantwoorden wij uiteraard al uw vragen.

Pakt u er alvast de volgende gegevens bij:

  1. uw jaaropgave, tot maximaal 10 jaar terug
  2. uw factor A (pensioenaangroei). Lees hier waar u dit vindt.

Handig om te weten

We kunnen ons voorstellen dat u nog wat vragen heeft. Welke mogelijkheden heeft u bijvoorbeeld om het risico van beleggen te beperken? En waar vindt u alle fondsen en koersen?

Staat mijn geld veilig?
Ja, als wij failliet gaan, vallen alle beleggingen buiten ons faillissement.
Automatische risicoafbouw
Naarmate de einddatum van uw rekening dichterbij komt, steeds iets minder risico nemen.
Automatisch herbalanceren
Zo voorkomt u dat u ongewenst meer (of minder) risico gaat nemen dan u wilt.
Alle fondsen en koersen
Benieuwd naar het rendement van een fonds? Of wilt u weten waar u precies in belegt?

Komt u er niet uit?

Wij helpen u graag. U kunt rechtsonder direct met ons chatten. U mag uiteraard ook mailen naar [email protected] of bellen naar 020 75 85 318.

Scroll naar boven