Welkom!

U heeft van uw werkgever een pensioenrekening gekregen. Nu is het belangrijk dat uw rekening wordt geactiveerd. Met de onderstaande stappen en informatie is dit een fluitje van een cent.

piggybank_PURPLE-1

Stap 1: kies een wachtwoord
Veiligheid gaat voor alles. Kies daarom een complex wachtwoord met cijfers, leestekens en hoofd- en gewone letters dat niet snel te kraken is.

Stap 2: verifieer uw contactgegevens
Hoe kunnen we u bereiken en welk nummer wilt u gebruiken voor de tweestapsverificatie? We beloven dat we niet zullen bellen voor de laatste roddels.

Stap 3: tijd voor de kennis- en ervaringstoets!
Met de tekst hieronder (‘Wat móet u weten over de pensioenrekening’) heeft u alle info die u nodig heeft. Lees deze rustig door, dan kunt u zo de vragen uit de toets beantwoorden.

Wat u móet weten over de pensioenrekening

Met de pensioenrekening van Brand New Day bouwt u vermogen op voor aanvullend pensioen, mét belastingvoordeel. U kunt op deze rekening storten hoeveel en wanneer u wilt, maar maximaal tot uw jaarruimte. Dit is het maximale bedrag dat u in een kalenderjaar opzij mag zetten voor aanvullend pensioen en vervolgens mag verrekenen met de inkomstenbelasting. Later betaal u dan over de uitkering inkomstenbelasting.

Als de einddatum van de rekening nadert en u van uw welverdiende pensioen mag gaan genieten, dan dient u met het opgebouwde vermogen een pensioenuitkering aan te kopen. Mocht u voor dit moment komen te overlijden, dan krijgen uw erfgenamen het geld op de rekening. Zij kunnen er een nabestaande-uitkering van aankopen of de rekening afkopen.

Mocht u willen overstappen naar een andere financiële instelling, dan kan dat. U kunt het geld laten overboeken. En wilt u de rekening opheffen en het geld opnemen, dan kan dat ook, maar dit is er erg onaantrekkelijk. U betaalt namelijk dan inkomstenbelasting over het gehele bedrag plus een fiscale boete.

Stap 4: stortingen
U kunt hier aanvinken vanuit welke bron u op de nieuwe pensioenrekening wilt gaan storten. Dit kan bijvoorbeeld een spaarpot, inkomen of ander vermogen zijn. 

Stap 5: upload een kopie van uw identiteitsbewijs en voer uw BSN in
Uw identiteitsbewijs hebben wij nodig om u te identificeren. Dit kan op twee verschillende manieren.

Manier 1: Ik wil het direct regelen
Heeft u uw mobiel en identiteitsbewijs bij de hand? Dan kunt u deze methode gebruiken. Binnen no-time is jouw identiteitsbewijs goedgekeurd!

Manier 2:  Ik heb geen haast
Heeft u geen mobiele telefoon of gewoonweg geen haast, dan kunt u deze methode gebruiken. Er wordt gevraagd om uw identiteitsbewijs te uploaden en uw BSN in te vullen. Hierbij duurt het tot maximaal 5 dagen voor uw identiteitsbewijs is goedgekeurd.

Stap 6: lees en accepteer de voorwaarden
Het zijn misschien niet de leukste teksten, maar wel erg belangrijk. Wij vragen u dan ook om de documenten door te nemen en akkoord te gaan met de voorwaarden van de rekening. 

lamp1_PURPLE.png

Stap 8: kies een tegenrekening en doe een identificatiestorting
Dit kan elke Nederlandse betaalrekening zijn die op uw naam staat.

Om de gekozen tegenrekening te controleren vragen wij u om één cent over te maken. Dit kan eenvoudig via iDEAL.

Stap 9: geef aan waar u belastingplichtig bent
Waarschijnlijk is dit gewoon Nederland, maar het kan ook zijn dat u dit bent in een ander land. Dit moeten wij aan u vragen. Mocht u bijvoorbeeld in de Verenigde Staten belastingplichtig zijn (US person), dan heeft dit gevolgen. 

Stap 10: controleer en vul uw persoonlijke gegevens aan
De meeste gegevens zijn al ingevuld, maar nog niet alles. Controleer alstublieft de ingevulde gegevens zodat alles correct staat.

En nu?

U krijgt van ons een uitnodiging voor de belafspraak. Wij vragen u om nog even wat papieren te verzamelen ter voorbereiding. Tijdens dit gesprek zullen wij uw jaarruimte (en eventueel reserveringsruimte) berekenen, en zullen wij uiteraard al uw vragen beantwoorden.

Pakt u alvast de volgende dingen erbij:

  1. uw jaaropgave, tot maximaal 7 jaar terug
  2. uw Factor A/Pensioenaangroei. Lees hier waar u dit vindt.

Handig om te weten

We kunnen ons voorstellen dat u nog wat vragen heeft. Welke mogelijkheden heeft u bijvoorbeeld om het risico van beleggen te beperken? En waar vindt u alle fondsen en koersen?

Staat mijn geld veilig?
Ja, als wij failliet gaan, vallen alle beleggingen buiten ons faillissement.
Automatische risicoafbouw
Naarmate de einddatum van uw rekening dichterbij komt, steeds iets minder risico nemen.
Automatisch herbalanceren
Zo voorkomt u dat u ongewenst meer (of minder) risico gaat nemen dan u wilt.
Alle fondsen en koersen
Benieuwd naar het rendement van een fonds? Of wilt u weten waar u precies in belegt?

Komt u er niet uit?

Wij helpen u graag. U kunt rechtsonder direct met ons chatten. U mag uiteraard ook mailen naar [email protected] of bellen naar 020 75 85 318.

Scroll naar boven