LIJFSTIJL coacht u naar een gezond pensioen

Als ondernemer bent u nergens in dienst, en bouwt u dus ook geen werkgeverspensioen op. Tenzij u het zelf regelt. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw personeel. Omdat zij dat verdienen. Samen met LIJFSTIJL Coaches helpen wij uw bedrijf aan een flexibele en betaalbare pensioenoplossing. Geen one size fits all, maar passend voor uw situatie. Interesse? Maak een belafspraak en we leggen u alles haarfijn uit.

Ondernemer met een bv


Onze flexibele, niet-collectieve pensioenoplossingen voor werkgevers hebben de laagste kosten van Nederland. Als lid van LIJFSTIJL Coaches betaalt u niet de gebruikelijke afsluitingskosten van 45 euro per werknemer, maar alleen de kwartaalkosten van 25 euro per deelnemer. De werknemer zelf betaalt jaarlijks slechts 0,25% tot 0,27% over het vermogen op de pensioenrekening (naast 0,50% per storting).

U regelt de basis en uw werknemers bepalen de rest. Zij kunnen de pensioenrekening naar eigen inzicht gebruiken en de rekening blijft van hen, ook als ze uit dienst gaan.

Wij tuigen voor uw bedrijf geen traditioneel (collectief) pensioen op, maar een flexibel pensioenpotje waar elke deelnemer binnen uw organisatie zelf de regie over voert. U bent niet verplicht om elke medewerker te betrekken, en uw werknemers hebben evenmin de verplichting om zich bij de pensioenregeling aan te sluiten.

Ondertussen helpen wij u van begin tot eind. We leggen u en uw werknemers uitgebreid uit hoe het pensioen in elkaar zit en staan ook daarna altijd voor iedereen klaar.

Een pensioenrekening op basis van (duurzaam) beleggen


Uw werknemers krijgen bij ons een pensioenrekening op basis van beleggen. Ze beleggen daarmee automatisch in één van de door onze experts samengestelde modelportefeuilles. Ze kunnen ook kiezen voor een groene modelportefeuille, onze duurzame optie. Met een modelportefeuille belegt elke deelnemer in duizenden aandelen of obligaties tegelijkertijd. Een gespreid bedje!

Natuurlijk informeren we u en uw werknemers vooraf uitvoerig over de beleggingskeuzes. Die variëren van zeer defensief (minder risico, maar ook een lager verwacht rendement) tot zeer offensief (meer risico, maar een hoger verwacht rendement). Deelnemers bepalen zelf hoeveel risico ze willen nemen.

Aanmeldformulier LIJFSTIJL Coaches.
Meld u hier aan en krijg de afsluitkosten van ons vergoed.

Maak een belafspraak

Plan een belafspraak met onze experts van de Informatieservice. Zij vertellen stap voor stap wat de mogelijkheden zijn en beantwoorden al uw vragen. Daarna helpen ze zo nodig direct met het openen en inrichten van de gewenste rekening. Als u voor een kop koffie, laptop en een goede stoel zorgt, doen onze experts de rest.

De spelregels in het kort

Om het wat gemakkelijker te maken een kort overzicht van de spelregels en de belastingvoordelen.

Voordelen

Nadelen

De risico’s van beleggen

Risicoloos beleggen bestaat natuurlijk niet en u kunt een deel van uw inleg verliezen. Lees meer over de risico’s en hoe u die kunt beperken.

Scroll naar boven