Zakelijke beleggingsrekening openen

Voor u zo’n zakelijke beleggingsrekening kunt openen, stellen we u hieronder eerst wat vragen over uw onderneming. Dit is onderdeel van het openen van een zakelijke beleggingsrekening. Hieronder leest u welke andere stappen u moet doorlopen voor het openen van zo’n rekening.

1. Vragenlijst invullen
U vult de vragenlijst hieronder in. Als uw bv voldoet aan onze acceptatiecriteria, kunt u zeer waarschijnlijk een zakelijke beleggingsrekening bij ons openen.

2. Een beleggingsrekening op uw naam openen
Zodra u de vragenlijst heeft ingevuld, vragen we we u om een ‘normale’ beleggingsrekening op uw eigen naam (en dus nog niet op naam van uw bv) te openen. Deze rekening zetten we later om in een zakelijke beleggingsrekening.

3. Identificatiestappen doorlopen in MijnBND
Bij het openen van de rekening dient u wat identificatiestappen in te vullen in MijnBND. Dit is nodig om u als uiteindelijk belanghebbende (UBO) van de bv te kunnen identificeren.

4. Documenten opsturen
Als u de vragenlijst heeft ingevuld, ontvangt u van ons een mail met daarin het verzoek om een aantal documenten (UBO-verklaring, KvK-uittreksel en organogram van uw bv) op te sturen. Die documenten kunt u uploaden in MijnBND.

5. Wij controleren uw gegevens
Als u alle documenten heeft opgestuurd en de identificatiestappen in MijnBND heeft doorlopen, gaan wij uw gegevens controleren. Houd er rekening mee dat dit uiterlijk 10 werkdagen kan duren.

6. Wij zetten de rekening voor u om
Is alles in orde? Dan zetten we de normale beleggingsrekening op uw naam om naar een zakelijke beleggingsrekening op naam van uw bv. Hiervan krijgt u bevestiging per e-mail.

Denk aan iemand die in de praktijk veel zeggenschap heeft, of iemand met bijzondere zeggenschap over het vermogen van de rechtspersoon. Bekijk ook de begrippenlijst.
Op zoek naar de definitie van "Een financiele onderneming in de zin van de Wet op het financieel toezicht. Bekijk onze begrippenlijst.
Voor de definitie van US Person verwijzen wij graag naar onze begrippenlijst.
Scroll naar boven