Uw jaarruimte

De Belastingdienst geeft liever niet onbeperkt belastingvoordeel weg. Begrijpelijk. Er geldt daarom een maximumbedrag dat u elk jaar op uw pensioenrekening mag storten: uw jaarruimte. Bereken hieronder met onze rekentool hoe hoog uw jaarruimte is!

Bereken uw jaarruimte

| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
Bereken uw jaarruimte
Uw jaarruimte is € 0.00 Stuur mij de uitkomst Deze berekening is een indicatie van uw jaarruimte. Voor de meest up-to-date berekening kunt u terecht bij de Belastingdienst. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.
Loader

Controleer het formulier en probeer het nog eens.

Het resultaat is verstuurd.

Terug naar het resultaat
1

Wat is jaarruimte?

De Belastingdienst helpt u een handje met uw pensioen. U krijgt behoorlijk wat belastingvoordeel over het geld dat u op een pensioenrekening stort. Onbeperkt belastingvoordeel, daar houdt de Belastingdienst niet van. Begrijpelijk. Er geldt daarom een maximumbedrag dat u elk jaar mag storten: uw jaarruimte. De jaarruimte is afhankelijk van uw inkomen én het pensioentekort van vorig jaar.

clock_YELLOW
heart_YELLOW

Heb ik een pensioentekort?

U heeft alleen jaarruimte als u ook een pensioentekort heeft. Bijna iedereen in Nederland heeft een pensioentekort. Ook als u pensioen opbouwt bij een werkgever. Dat pensioentekort kan namelijk allerlei oorzaken hebben.

  • U bent freelancer of zelfstandige
  • U bouwt niet volledig pensioen op bij uw werkgever
  • U bent vorig jaar van werkgever gewisseld
  • U werkt parttime
  • U heeft een leaseauto

 

Liever even wat hulp?

We helpen u graag bij het berekenen van uw jaarruimte.  U kiest een dag en tijdstip (mag ook ’s avonds) en dan beantwoorden wij in een kwartiertje al uw vragen. Mag ook langer, of korter, dat maakt ons niet uit. We doen het graag! En uiteraard vrijblijvend.

Heeft u jaarruimte?

Open dan een pensioenrekening-beleggen of een pensioenrekening-sparen. En stort daar uw jaarruimte op. Minder dan de jaarruimte mag natuurlijk ook. Meer niet.