Nog wat meer hulp nodig?

We hebben hieronder de vragen uit de kennis- en ervaringstoets voor u uitgeschreven en toegelicht. Wilt u hier alsnog wat extra hulp bij, bel dan met onze klantenservice op nummer 020 758 5310.

In de voorwaarden kunt u alle details over de pensioenrekening-sparen nalezen. In ons documentencentrum vindt u algemene voorwaarden, zoals bijvoorbeeld ons privacy statement.

Ondanks uw eigen kennis of vertrouwen in de partner, is het antwoord op de vraag: snap ik wat dit product inhoud en vind ik het een geschikt product om mijn doel te behalen? Als u het antwoord niet weet, neem dan contact op met uw adviseur of met Brand New Day via 020-7585310.

Een product met belastingvoordeel (verzekering of rekening) gaat vaak al om een pensioenaanvulling. Dat houdt in dat u, middels uw jaarruimte, de inleg of premie heeft mogen aftrekken van uw belastbaar inkomen. U krijgt dan uw betaalde inkomstenbelasting terug of, als ondernemer, hoeft u deze achteraf niet te betalen.

Heeft u wel eens uw inkomstenbelasting terug gehad vanwege een spaarproduct? Of klinkt de term jaarruimte u bekend in de oren? Dan is het de moeite waard om nog eens in uw administratie te duiken, op zoek naar dergelijke producten.
Is dit allemaal nieuw voor u? Dan kunt u doorgaan naar de volgende vraag.

De pensioenrekeningen van Brand New Day zijn (bankspaar)producten bedoelt voor lijfrentekapitaal. Dit helpt u waarschijnlijk niet, maar is wel exact wat het is. Iets duidelijker is wellicht: de pensioenrekeningen van Brand New Day zijn rekeningen waarmee u, met belastingvoordeel, vermogen opbouwt voor later.

Op het moment dat u de AOW-leeftijd bereikt kunt u twee dingen doen:

  1. Als eerste kunt u ervoor kiezen om het opgebouwde vermogen uit te laten keren. Dit moet via de wettelijke richtlijnen van minimaal 5 jaar en maximaal 30 jaar.
  2. Ook kunt u ervoor kiezen om de uitkering uit te stellen en de waarde nog maximaal 5 jaar op uw rekening te laten staan. Dit hoeft u gelukkig niet nu te bepalen, maar kunt u bepalen als de rekening de einddatum nadert.

In geval van overlijden komt 100% van het opgebouwde vermogen te vervallen aan de nabestaanden. Uw nabestaanden kopen hiervan een nabestaandenuitkering van aan. Brand New Day biedt deze uitkering niet aan, maar maakt het geld over naar een financiële instelling die dit wel doet.

Jaarruimte is het maximale bedrag dat u per jaar op een pensioenrekening mag storten. Over deze inleg ontvangt u belastingvoordeel. U krijgt betaalde inkomstenbelasting hierover namelijk terug. Op het moment dat u de opgebouwde waarden laat uitkeren, betaalt u inkomstenbelasting over deze uitkering.

Ja, dit is mogelijk. Wanneer u bijvoorbeeld niet tevreden bent over Brand New Day, of denkt iets beters te hebben gevonden. Hier gaan wij natuurlijk niet van uit. Wij doen ons best om u héél lang als tevreden klant te houden.

Het is mogelijk om tussentijds de waarde op te nemen van uw pensioenrekening. Wel is het in dit geval zo dat u naast inkomstenbelasting, mogelijk een boete moet betalen in de vorm van ‘revisierente’. De revisierente bedraagt 20%.

Scroll naar boven