Succesvol beleggen?

Die kans is het grootst als u zich aan 5 spelregels houdt. En dat is soms niet gemakkelijk, want u moet uw emoties ervoor onder controle houden. Daarom beleggen vrouwen ook beter (sorry mannen!).

Bepaal uw doel

U heeft vast plannen voor later. Misschien droomt u van een vakantiehuis in de Zuid-Europese (of Zuid-Limburgse) zon of denkt u aan een upgrade van uw huidige woning. En misschien wilt u wel gewoon ‘iets’ doen met uw geld, omdat het toch maar staat te verstoffen op een spaarrekening. Het klinkt misschien simpel, maar succesvol beleggen begint altijd bij het bepalen van een doel.

Zet een eindstreep

Want als u eenmaal weet waarvoor u belegt, weet u ook wanneer u het geld wilt of kunt gebruiken. Belegt u bijvoorbeeld voor uw pensioen? Dan heeft u veel meer tijd (hopen we voor u) om te beleggen dan voor de studie van uw kroost of voor een tweede bolide. De tijd die u heeft om te beleggen noemen we uw beleggingshorizon. En hoe langer uw beleggingshorizon, hoe groter de kans op een mooi rendement.

Bepaal hoeveel risico u neemt

Bij Brand New Day kunt u beleggen in aandelen- en obligatiefondsen. Heel simpel gezegd is een aandeel een ‘stukje’ van een bedrijf dat in waarde kan groeien en een obligatie een lening aan een bedrijf of overheid waarover u een vaste rente ontvangt. Beleggen in aandelen brengt vaak meer risico met zich mee dan beleggen in obligaties, maar levert op de lange termijn wel een hoger verwacht rendement op.. Aandelen dalen en stijgen namelijk vaak harder in waarde dan obligaties. Zeker als u kort de tijd heeft om te beleggen (lees: een paar jaar of minder), is (veel) beleggen in aandelen dus iets risicovoller. Heeft u echter lang de tijd? Dus minstens 10 jaar? Dan kunt u normaal gesproken best wat meer in aandelen beleggen.

Spreid uw beleggingen

Zet u uw geld graag op één paard? Dan bent u bij ons niet aan het goede adres. Beleggen bij Brand New Day is namelijk geen gokken. Want wij beleggen uw geld op wetenschappelijke wijze. Iedere euro die u stort, wordt belegd in duizenden aandelen of obligaties van over de hele wereld tegelijkertijd. Zo is de waarde van uw geld nooit afhankelijk van een enkel bedrijf dat zijn zaakjes toevallig toch net niet zo goed op orde had als iedereen dacht. Als u belegt bij Brand New Day, brengt u dus automatisch een brede spreiding aan in uw beleggingen. U belegt bij ons standaard in 4 aandelen- en obligatiefondsen, maar als u zelf in nóg meer (of minder) fondsen wilt beleggen is dat ook helemaal prima.

Houd vast aan uw plan en bouw het risico af

Beleggen draait – anders dan wat u op televisie en Netflix ziet – niet om snelle jongens en vlug cashen. Beleggen doet u volgens ons áltijd voor de lange termijn, omdat u daarmee de grootste kans heeft om op een verantwoorde manier een mooi rendement te behalen. Ja, ook onze fondsen zijn weleens flink in waarde gekelderd. Tijdens het begin van de coronacrisis bijvoorbeeld, of tijdens de handelsoorlog tussen China en de V.S. Maar onze fondsen herstelden zich óók weer na die forse dalingen. Als u belegt voor de lange termijn maakt u gegarandeerd ook eens zo’n daling mee. Zaak is dan om door die daling heen te kijken en niet in blinde paniek te raken. Want in paniek maakt u waarschijnlijk de verkeerde keuzes.

En daarnaast is het belangrijk om uw risico tijdig af te bouwen. Dus: naarmate het moment nadert waarop u het geld nodig heeft, steeds iets minder risicovol (meer in obligaties, minder in aandelen) beleggen. Dat doet u bij Brand New Day gemakkelijk met automatische risicoafbouw.

Meteen beginnen?

Open direct een rekening.

De risico’s van beleggen

Risicoloos beleggen bestaat natuurlijk niet en u kunt een deel van uw inleg verliezen. Lees meer over de risico’s en hoe u die kunt beperken.

Scroll naar boven