Aanvraagproces pensioenrekening-sparen met deposito

U kunt tegelijkertijd een nieuwe pensioenrekening-sparen én een deposito openen voor uw klant.

Of nou een deel van de nieuwe stortingen naar het deposito moet gaan of de gehele inleg, wij zorgen ervoor dat dit correct gebeurt. U heeft daar verder geen omkijken meer naar. Robert-Jan, accountmanager financieel adviseurs bij Brand New Day, legt u in deze video uit hoe u dit het beste kunt doen.

Hieronder ziet u welke stappen in beide scenario’s worden doorlopen.

Aanvraag waarbij alles binnen de rentegarantie naar het deposito mag

Bij de aanvraag van het spaardeposito geeft u aan dat de volledige inleg binnen de rentegarantietermijn naar het spaardeposito mag worden overgezet. Hierna activeert de klant de rekening zelf, en identificeert zichzelf.

Zodra wij constateren dat er minimaal € 1.000 is ingelegd – via een waardeoverdracht en/of een storting van de klant – zetten wij de volledige inleg over naar het spaardeposito. De dag dat de inleg in het spaardeposito wordt gezet is de officiële startdatum van het deposito. De einddatum is dan ook bekend: dezelfde datum + de afgesproken lengte van het deposito.

Elke nieuwe inleg binnen de rentegarantietermijn (de dag van de aanvraag + de 42 dagen daarna) wordt naar het spaardeposito overgezet. Op de laatste dag wordt het deposito definitief. Er kan niet meer worden bijgestort.

Aanvraag waarbij een deel naar het deposito moet gaan

Bij de aanvraag van het spaardeposito geeft u aan welk deel van de inleg naar het spaardeposito moet worden overgezet. Hierna activeert de klant de rekening zelf, en identificeert zichzelf.

Zodra wij constateren dat er minimaal € 1.000 is ingelegd – via een waardeoverdracht en/of een storting van de klant – zetten wij maximaal het voor het deposito gemarkeerde bedrag over naar het spaardeposito. De dag dat de inleg in het spaardeposito wordt gezet is de officiële startdatum van het deposito. De einddatum is dan ook bekend: dezelfde datum + de afgesproken lengte van het deposito.

Tot het afgesproken depositobedrag binnen is, wordt elke nieuwe inleg binnen de rentegarantietermijn (de dag van de aanvraag + de 42 dagen daarna) naar het spaardeposito overgezet. Als het maximumbedrag van het deposito óf de laatste dag van de rentegarantietermijn is bereikt, wordt het deposito definitief. Er kan niet meer worden bijgestort.

Tot slot, een paar belangrijke dingen om in acht te nemen: 

  1. Uw klant moet de rekening hebben geactiveerd voordat het deposito actief kan worden.
  2. Wij helpen u met een vooringevulde overstapbrief als u dat wilt, maar u dient zo nodig zelf (samen met de klant) de waardeoverdracht te verzorgen.
  3. Wij kunnen de waardeoverdracht pas in het deposito plaatsen als wij naast de inleg ook de PSK hebben ontvangen van de andere verzekeraar/bank.
Scroll naar boven