Calvinistisch in kosten, bourgondisch in service

Calvinistisch in kosten, bourgondisch in service. Dat zijn wij in een notendop. Een online bank voor sparen, beleggen en pensioenen. Dus én een prijsvechter én ouderwets hard rennen voor onze klanten alsof ons leven ervan afhangt. Dan komen de klanten én de winst vanzelf. Want we zijn geen charitatieve instelling. Ook wij willen winst maken. Maar wel winst uit eerlijke handel. Net zoals de bakker op de hoek.

Wat doet Brand New Day?

We zijn een neobank die de grootbanken uitdaagt op het gebied van sparen en beleggen. Onze klanten openen bij ons een spaar- of beleggingsrekening om een buffer op te bouwen voor later. Dat kan mét belastingvoordeel (voor een aanvullend pensioen of een lijfrente-uitkering), maar ook zonder de belastingvoordelen (dus ‘gewoon’ sparen en beleggen).

We geloven niet in fast money. Voor een stukje spanning en sensatie met uw geld moet u niet bij ons zijn. Het geld van onze klanten beleggen we op een wetenschappelijke manier: lage kosten, enorme spreiding, indexen volgen, blik op oneindig en dan wat er ook gebeurt op de internationale beurzen: er met je vingers nondeju vanaf blijven. Slow money. Daar word je rijk van. Duurt alleen even.

We zijn geen bankiers, maar ondernemers

We hebben dit bedrijf zelf opgericht. Met eigen geld, zweet en IKEA-spulletjes. Want het is nog steeds alleen de toiletbril hier, die glimt.

Dat ondernemende merk je ook als je hier rondloopt. We zien vooral kansen, weinig bedreigingen. Zijn wars van politiek geneuzel en hiërarchie. Nemen snel beslissingen. En daardoor groeien we exponentieel: we zijn nu 15 jaar oud, hebben sinds een paar jaar een bankvergunning en beheren nu € 8 miljard voor dik 350.000 rekeninghouders. En we hebben het gevoel dat we pas net beginnen.

yellow01

Over de oprichters

Brand New Day is in 2010 opgericht door Kalo Bagijn en Thierry Schaap. Zij hebben ruime ervaring in de financiële dienstverlening, want in 2000 richtten zij ook BinckBank op. Daarmee maakten ze (online) beleggen voor iedere Nederlander toegankelijk en betaalbaar. Na 10 jaar was BinckBank unicorn en veruit marktleider. En dus werd het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Er waren toen zo’n 7 miljoen woekerpolissen in omloop; lijfrentes met onredelijk hoge en verstopte kosten. Als reactie daarop richtten Kalo en Thierry in 2010 Brand New Day op. Vanuit een zolderkamer in Utrecht, met een plan dat paste op een bierviltje: goedkope en simpele topproducten bieden, maar wél een topservice. Toen nog – hoe absurd het ook klinkt – vrij ongewoon in financieel Nederland.

Met inmiddels zo’n 25 jaar ervaring kennen ze het klappen van de financiële zweep. Maar aan de stijl van ondernemen is vrij weinig veranderd. Ze zijn financieel nog steeds zéér behoudend (da’s Thierry z’n werk), maar commercieel aanvallend (da’s meer Kalo z’n ding). En ze snappen als geen ander dat een goed financieel product valt of staat bij lage kosten en een topservice. Als u klant bij Brand New Day wordt, mag u ze daar dus op vastpinnen.

blue04

Brand New Day staat op eigen benen

We zijn geen onderdeel van een andere bank of verzekeraar. Alsjeblieft niet. Een flink deel van de aandelen is nog steeds in handen van de oprichters en het personeel. Daar zijn we best trots op, dat we er met een hecht team in geslaagd zijn zo’n mooi bedrijf neer te zetten.

Dat verklaar en beloof ik

We rennen voor u alsof ons leven ervan afhangt. Een slap verkoopverhaal? Aan mooie clichés heeft u in ieder geval niks. Daarom doen wij u graag de volgende concrete beloftes. Hier mag u ons op afrekenen.

Onze vergunningen

We zijn vooral een bank. Sinds 2017 hebben we bankvergunning. Dat is ook nodig om spaarproducten aan te mogen bieden. Daarnaast zijn we ook beheerder van beleggingsinstellingen en een beleggingsonderneming. Maar die vergunningen doen u natuurlijk weinig. U opent gewoon de rekening die u wilt hebben. Wilt u weten wat die vergunningen voor u betekenen?

De risico’s van beleggen

Risicoloos beleggen bestaat natuurlijk niet en u kunt een deel van uw inleg verliezen. Lees meer over de risico’s en hoe u die kunt beperken.

Scroll naar boven