Welkom, zzp’er

Als zzp’er bouwt u geen werkgeverspensioen op. Om te voorkomen dat u later een hoop minder inkomsten heeft, moet u toch echt zelf aan de bak. Bijvoorbeeld met een pensioenrekening bij Brand New Day. En als lid van ZZP Nederland kan dit met een mooie korting.

ZZP Nederland en Brand New Day

De gemiddelde zzp’er heeft genoeg te doen. Bij Brand New Day begrijpen we dan ook heel goed dat niemand erop zit te wachten om in zijn spaarzame vrije tijd bezig te zijn met zijn grijze haren. Daarom kunt u als lid van ZZP Nederland heel gemakkelijk pensioen opbouwen met een pensioenrekening van Brand New Day. En dankzij uw abonnement bij ZZP Nederland betaalt u ook nog eens geen afsluitkosten als u een pensioenrekening opent. Scheelt toch weer € 45. Dat is al een goed begin en dus het halve werk.

Vergeet de jaarruimte niet 

De jaarruimte is het maximale bedrag dat u van de Belastingdienst in een jaar tijd op een persoonlijk pensioenpotje (zoals een pensioenrekening bij Brand New Day) mag storten. Als u dat doet, heeft u recht op veel belastingvoordeel. Benieuwd naar de hoogte van uw jaarruimte? U berekent het in een handomdraai in onze tool.

Beleggen spannend?

Een pensioenrekening-beleggen klinkt misschien spannend, maar is eigenlijk heel saai. Iedere euro die u stort beleggen wij automatisch voor u in duizenden aandelen of obligaties. U opent de rekening in een paar minuten, stort er geld op en ondertussen helpt de Belastingdienst u een handje. U krijgt namelijk best veel belastingvoordeel met zo’n pensioenrekening.

In ruil voor het belastingvoordeel heeft de Belastingdienst wel wat spelregels: er geldt een maximumbedrag dat je per jaar mag storten (je jaarruimte) en het geld staat geblokkeerd tot dat je met pensioen gaat.

De spelregels in het kort

Om het wat gemakkelijker te maken een kort overzicht van de spelregels en de belastingvoordelen.

Voordelen

Nadelen

De risico’s van beleggen

Risicoloos beleggen bestaat natuurlijk niet en u kunt een deel van uw inleg verliezen. Lees meer over de risico’s en hoe u die kunt beperken.

Scroll naar boven

Voor je verder gaat!


Om er zeker van te zijn dat je, als je de rekening opent, ook de korting ontvangt die erbij hoort, hebben we wat gegevens van je nodig!