De nieuwe pensionado’s regelen zelf een extra pensioenpotje

Of u nou eigen baas bent of in loondienst, een goed pensioen is niet vanzelfsprekend. Een extra pensioenpotje kan bovendien een mooi belastingvoordeel opleveren. Wacht niet af.

Stap 1

Bereken uw jaarruimte

Als u te weinig pensioen opbouwt bij een werkgever (of eigen baas bent), heeft u waarschijnlijk jaarruimte. Dat betekent dat u van de Belastingdienst een bepaald bedrag – uw jaarruimte – op een pensioenrekening mag storten.

Waarom de Belastingdienst zich daarmee bemoeit? Omdat u daarmee recht heeft op behoorlijk wat belastingvoordeel. Zo krijgt u van de jaarruimte die u dit jaar stort volgend jaar een flink deel terug: € 369 bij een storting van € 1.000.

En het belangrijkste: door uw jaarruimte te benutten, bouwt u een mooi pensioenpotje voor uzelf op.

Stap 2

Sparen of beleggen?

De keuze tussen sparen of beleggen maakt u o.a. op basis van hoeveel tijd u heeft. Hoe langer u uw geld opzij kunt zetten, hoe groter de kans dat u met beleggen een mooier rendement behaalt dan met sparen. Heeft u kort de tijd? Of bent u geen fan van risico? Dan is sparen misschien een beter idee.

Stap 3

Een pensioenrekening openen

Dat is een fluitje van een cent. Toch wat hulp nodig, of heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op.

Stap 4

Uw jaarruimte benutten

Inleggen is nooit verplicht, maar u opent zo’n pensioenrekening natuurlijk niet voor niets. Wilt of kunt u minder inleggen dan uw jaarruimte? Helemaal prima. Meer inleggen mag helaas niet; daar is de Belastingdienst niet zo blij mee.

Geld overmaken naar uw nieuwe rekening doet u eenvoudig en supersnel via iDEAL. Als u inlogt in MijnBND en op de rekening klikt, ziet u de iDEAL-knop direct staan. 

Is uw rekening nog niet actief? Dan kunt u het geld handmatig overboeken naar het IBAN van uw pensioenrekening. Dit IBAN ziet u staan in MijnBND of in de eerste mail die u van ons kreeg.

Jaarruimte geel
Scroll naar boven