Phishing naar uw persoonlijke gegevens

Phishing is een vorm van internetfraude waarbij criminelen via e-mail, brief, sms of telefonisch proberen inlogcodes of andere persoonsgegevens van u te verkrijgen. Nadat een oplichter deze gegevens heeft bemachtigd, kunnen ze misbruikt worden om fraude mee te plegen. Denk daarbij aan fraude met internetbankieren of identiteitsfraude.

lamp1_GREEN

Hoe werkt het?

Oplichters doen zich voor als Brand New Day en kunnen onder andere op de volgende manieren persoonlijke informatie van u proberen te achterhalen:

  • U wordt via een valse e-mail of sms gevraagd op een bepaalde link te klikken
  • Er wordt een bijlage toegevoegd in een e-mail met schadelijke software
  • U wordt telefonisch gevraagd codes of persoonlijke informatie te delen

Wat doet Brand New Day?

Er zijn helaas een hoop manieren waarop criminelen informatie van u proberen te achterhalen. Om phishing tegen te gaan en onze klanten tijdig te kunnen informeren en waarschuwen, proberen wij zoveel mogelijk informatie te verkrijgen over e-mail, sms-berichten of brieven die zogenaamd uit naam van Brand New Day worden verstuurd. We zijn daarvoor dus deels afhankelijk van uw meldingen.

hammer_GREEN
lamps_person_GREEN

Welke e-mailadressen gebruikt Brand New Day?

Brand New Day maakt gebruik van twee verschillende e-maildomeinen. E-mails die naar grote groepen klanten worden gestuurd, ontvangt u doorgaans vanuit het domein @e.brandnewday.nl. E-mails die alleen naar u gestuurd zijn – bijvoorbeeld een e-mail vanuit onze klantenservice – ontvangt u vanuit het domein @brandnewday.nl. Twijfelt u of een e-mail afkomstig is van ons? Neem dan gerust even contact met ons op.

Hoe kunt u phishing herkennen?

Twijfelt u of u te maken heeft met een phishing bericht? We hebben een aantal tips voor u op een rij gezet:

  • Staat er een link in het bericht dat u ontvangen heeft? Controleer dan of de link in het bericht daadwerkelijk naar de site van Brand New Day gaat.
  • Brand New Day vraagt nóóit om uw wachtwoord in SMS of e-mailberichten.
  • Controleer of het bericht taalkundig slecht is geschreven.
  • De website Veilig Bankieren heeft een aantal tips over het herkennen van een veilige website.

Heeft u mogelijk een phishingbericht ontvangen?

Twijfelt u of u een phishingbericht heeft ontvangen, bijvoorbeeld omdat u de afzender niet kent? Stuur het bericht dat u heeft ontvangen dan door naar [email protected]. Voldoet de mail niet aan een van bovengenoemde punten, maar komt deze wel verdacht over? Laat het ons dan alsnog weten! We voorkomen namelijk nog altijd liever dan dat we genezen. Twijfelt u over een mail en wilt u direct antwoord? Neem dan contact op met onze klantenservice.
phone_GREEN