Een rekening openen vanuit het buitenland

Woont u niet in Nederland? Dan is het vaak niet mogelijk om een (pensioen)rekening of lijfrente-uitkering bij een Nederlandse aanbieder te openen. Bij Brand New Day zijn we daarin wat flexibeler. Wel hebben we een paar voorwaarden. U moet bijvoorbeeld in het bezit zijn van een BSN en een Nederlands IBAN en telefoonnummer. Daarnaast is het niet vanuit alle landen mogelijk om een rekening te openen.

Nieuwe rekening openen vanuit het buitenland?

Wilt u een nieuwe rekening of lijfrente-uitkering openen? Dan is dat geen enkel probleem wanneer u in een van de onderstaande landen van de Europese Economische Ruimte (EER) woont en belastingplichtig bent. Wel hebben wij altijd een Nederlands IBAN en BSN nodig.

Woont u niet in Nederland en ook niet in een van de landen hieronder? Dan is het helaas niet mogelijk om een nieuwe rekening of lijfrente-uitkering te openen.

België

Cyprus

Denemarken

Duitsland

Estland

Finland

Frankrijk

Griekenland

Hongarije

Ierland

IJsland

Italië

Letland

Litouwen

Liechtenstein

Luxemburg

Malta

Nederland

Noorwegen

Oostenrijk

Polen

Portugal

Roemenië

Slovenië

Slowakije

Spanje

Tsjechië

Zweden

*Bij het openen van de rekening moet de klant zowel woonachtig als belastingplichtig zijn in een van bovenstaande landen.

Verhuizen?

Het kan natuurlijk voorkomen dat u al klant bij ons bent en gaat verhuizen naar het buitenland. Als u naar een land binnen de EER verhuist, is dat geen probleem. Verhuist u naar een land buiten de EER? Dan is het in sommige gevallen niet mogelijk om de rekening aan te houden. 

Heeft u een lijfrente-uitkering? Dan is het aanhouden van die lijfrente-uitkering per definitie niet mogelijk als u verhuist naar een land buiten de EER (dus een land niet in het rijtje hierboven staat). Wij moeten uw lijfrente-uitkering in dat geval helaas beëindigen. 

Verhuist u naar een van onderstaande landen?

Dan is het behouden van een Brand New Day-rekening helaas niet mogelijk. Dit geldt voor alle rekeningen, inclusief fiscaal geblokkeerde rekeningen en dus ook voor de lijfrente-uitkering.

Verhuist u naar – of bent u belastingplichtig in – een land dat niet op deze lijst staat en ook geen deel uitmaakt van de eerder genoemde landen binnen de EER? Als u al een rekening bij ons heeft, mag u deze gewoon aanhouden, maar als u een lijfrente-uitkering heeft moeten we deze beëindigen. Het is in zo’n geval nooit mogelijk om nog een nieuwe rekening te openen.

Afghanistan

Amerikaanse Maagdeneilanden

Amerikaans-Samoa

Antigua & Barbuda

Anguila

Bahama's

Barbados

Belize

Bosnië Herzegovina

Burkina Faso

Burundi

Cambodja

Centraal Afrikaanse Republiek

China

Comoren

Congo-Brazzaville

Democratische Republiek Congo

Equatoriaal-Guinea

Eritrea

Fiji

Filipijnen

Ghana

Gibraltar

Guam

Guatemala

Guinea

Guinee-Bissau

Haïti

Honduras

Irak

Iran

Jamaica

Jemen

Jordanië

Kaaimaneilanden

Kameroen

Libanon

Libië

Mali

Moldavië

Montenegro

Mozambique

Myanmar (Burma)

Nicaragua

Niger

Nigeria

Noord-Korea

Oekraïne

Palau

Panama

Rusland

Samoa

Senegal

Servië

Seychellen

Sudan

Somalië

Syrië

Tadzjikistan

Tanzania

Trinidad & Tobago

Tsjaad

Tunesië

Turkije

Turkmenistan

Turks- en Caicoseilanden

Uganda

Vanuatu

Venezuela

Verenigde Staten van Amerika*

Verenigde Arabische Emiraten

Vietnam

Wit-Rusland

Zimbabwe

Zuid Sudan

Zuid-Afrika


*Kwalificeert u als US-person, bijvoorbeeld omdat u verhuist naar Amerika? Dan mag de vrije spaarrekening en/of pensioenrekening-sparen worden behouden. Vrije beleggingsrekeningen en pensioenrekeningen-beleggen worden beëindigd of omgezet naar een spaarvariant waar mogelijk.

**Aan deze lijst kunt u geen rechten ontlenen. Wilt u er zeker van zijn dat u uw rekening bij verhuizing naar het buitenland kan aanhouden? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Waar ben ik belastingplichtig?

Voor de Nederlandse wet bent u belastingplichtig in Nederland als u

Veel andere landen zien u als belastingplichtig als u permanent in dat land woont of verblijft, maar er zijn landen met andere regels. U checkt dit op de website van de OESO.

Scroll naar boven