Een rekening openen vanuit het buitenland

Woont uw klant niet in Nederland? Dan is het vaak onmogelijk om een (pensioen)rekening bij een Nederlandse aanbieder te openen. Bij Brand New Day doen we daar niet zo moeilijk over. Wel hebben we een paar voorwaarden. Uw klant moet bijvoorbeeld in het bezit zijn van een BSN en een Nederlandse IBAN. Daarnaast is het niet vanuit alle landen mogelijk om een rekening te openen.

Nieuwe rekeningen

Wilt u een nieuwe rekening voor uw klant openen? Dan is dit geen enkel probleem wanneer uw klant in een van de landen uit de Europese Economische Ruimte (EER) woont en belastingplichtig is. Wel hebben wij altijd een Nederlandse IBAN en BSN nodig.

België Griekenland Liechtenstein Portugal
Bulgarije Groot-Brittannië Litouwen Roemenië
Cyprus Hongarije Luxemburg Slovenië
Denemarken Ierland Malta Slowakije
Duitsland Ijsland Nederland Spanje
Estland Italië Noorwegen Tsjechië
Finland Kroatië Oostenrijk Zweden
Frankrijk Letland Polen

*Bij het openen van de rekening moet de klant zowel woonachtig als belastingplichtig zijn in een van bovenstaande landen.

Woont uw klant in een van deze landen, maar is hij of zij een US Person (bijvoorbeeld omdat uw klant de Amerikaanse nationaliteit heeft)? Dan mogen wij de rekening helaas niet openen.

stairs_PURPLE

Verhuizen

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat uw klant gaat verhuizen. Wanneer uw klant naar het buitenland verhuist, heeft dit meestal geen gevolgen voor de Brand New Day-rekening(en) van uw klant. Natuurlijk is het wel belangrijk dat de klant op de hoogte is van eventuele fiscale gevolgen van de verhuizing.

 

 

Rekening aanhouden niet altijd mogelijk

In sommige gevallen moet de rekening bij Brand New Day helaas worden opgezegd. Verhuist uw klant naar een van onderstaande landen? Dan is het behouden van een Brand New Day-rekening helaas niet mogelijk. Dit geldt voor alle rekeningen inclusief fiscaal geblokkeerde rekeningen.

Verhuist uw klant naar een land dat niet op deze lijst staat en ook geen deel uitmaakt van de eerder genoemde Europese Economische Ruimte (EER)? Dan heeft dit geen invloed op bestaande rekeningen.  Maar nieuwe rekeningen openen is in dit geval helaas niet mogelijk.

Afghanistan Egypte Laos Oman Vanuatu
Amerikaanse Maagdeneilanden Equatoriaal-Guinea Libanon Pakistan Venezuela
Amerikaans-Samoa Eritrea Libië Rusland Verenigde Arabische Emiraten
Angola Ethiopië Madagaskar Samoa Verenigde staten van Amerika*
Azerbeidzjan Fiji Maladiven Servië Wit Rusland
Bahama's Ghana Mali Soedan Zimbabwe
Belize Guam Marshalleilanden Somalië Zuid Sudan
Bosnië Herzegovina Guinea-Bissau Moldavië Sri Lanka
Botswana Guinee Montenegro Syrië
Burundi Guyana Mozambique Tadzjikistan
Cambodja Haïti Myanmar (Burma) Trinidad en Tobago
Centraal Afrikaanse Republiek Irak Nicaragua Tsjaad
China Iran Noord-Korea Tunesië
Congo-Brazzaville Jemen Oekraïne Turkmenistan
Democratische Republiek Congo Kameroen Oezbekistan Uganda

*Verhuizen naar Amerika? Dan mag de vrije- en/of fiscale spaarrekening worden behouden. Vrije- en/of fiscale beleggingsrekeningen worden beëindigd of omgezet naar een spaarvariant als dit mogelijk is.

**Aan deze lijst kunt u geen rechten ontlenen. Wilt u er zeker van zijn dat u uw rekening bij verhuizing naar het buitenland kan aanhouden? Neem dan contact op met onze klantenservice.

hearts_PURPLE

Bedrijfspensioen in het buitenland

Adviseert u een buitenlandse werkgever om een bedrijfspensioen af te sluiten? Daar biedt Brand New Day ook een oplossing voor.