Een rekening openen vanuit het buitenland

Woont uw klant niet in Nederland? Dan is het vaak onmogelijk om een (pensioen)rekening bij een Nederlandse aanbieder te openen. Bij Brand New Day doen we daar niet zo moeilijk over. Wel hebben we een paar voorwaarden. Uw klant moet bijvoorbeeld in het bezit zijn van een BSN en een Nederlandse IBAN. Daarnaast is het niet vanuit alle landen mogelijk om een rekening te openen.

Nieuwe rekeningen

Wilt u een nieuwe rekening voor uw klant openen? Dan is dit geen enkel probleem wanneer uw klant in een van de landen uit de Europese Economische Ruimte (EER) woont en belastingplichtig is. Wel hebben wij altijd een Nederlandse IBAN en BSN nodig.

België Griekenland Liechtenstein Slovenië
Bulgarije Hongarije Luxemburg Slowakije
Cyprus Ierland Nederland Spanje
Denemarken IJsland Noorwegen Tsjechië
Duitsland Italië Oostenrijk Zweden
Estland Kroatië Polen
Finland Letland Portugal
Frankrijk Litouwen Roemenië

*Bij het openen van de rekening moet de klant zowel woonachtig als belastingplichtig zijn in een van bovenstaande landen.

Woont uw klant in een van deze landen, maar is hij of zij een US Person (bijvoorbeeld omdat uw klant de Amerikaanse nationaliteit heeft)? Dan mogen wij de rekening helaas niet openen.

stairs_PURPLE

Verhuizen

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat uw klant gaat verhuizen. Wanneer uw klant naar het buitenland verhuist, heeft dit meestal geen gevolgen voor de Brand New Day-rekening(en) van uw klant. Natuurlijk is het wel belangrijk dat de klant op de hoogte is van eventuele fiscale gevolgen van de verhuizing.

 

 

Rekening aanhouden niet altijd mogelijk

In sommige gevallen moet de rekening bij Brand New Day helaas worden opgezegd. Verhuist uw klant naar een van onderstaande landen? Dan is het behouden van een Brand New Day-rekening helaas niet mogelijk. Dit geldt voor alle rekeningen inclusief fiscaal geblokkeerde rekeningen.

Verhuist uw klant naar een land dat niet op deze lijst staat en ook geen deel uitmaakt van de eerder genoemde landen binnen de Europese Economische Ruimte (EER)? Dan heeft dit geen invloed op bestaande rekeningen.  Maar nieuwe rekeningen openen is in dit geval helaas niet mogelijk.

Afghanistan China Guinea-Bissau Mauritius Rusland Turkmenistan
Albanië Comoren Haïti Moldavië Samoa Uganda
Amerikaanse Maagdeneilanden Democratische Republiek Congo Honduras Montenegro Servië Vanuatu
Amerikaans-Samoa Dominica Irak Mozambique Seychellen Venezuela
Anguila Equatoriaal-Guinea Iran Myanmar (Burma) Sudan Verenigde Staten van Amerika*
Bahama's Eritrea Jamaica Nicaragua Somalië Wit-Rusland
Barbados Eritrea Jemen Nigeria Syrië Zimbabwe
Bosnië Herzegovina Filipijnen Kameroen Noord-Korea Tadzjikistan Zuid Sudan
Botswana Ghana Libanon Oekraïne Trinidad & Tobago
Burundi Guam Libië Pakistan Tsjaad
Cambodja Guatemala Madagaskar Palau Tunesië
Centraal Afrikaanse Republiek Guinea-Bissau Mali Panama Turkije

*Verhuizen naar Amerika? Dan mag de vrije- en/of fiscale spaarrekening worden behouden. Vrije- en/of fiscale beleggingsrekeningen worden beëindigd of omgezet naar een spaarvariant als dit mogelijk is.

**Aan deze lijst kunt u geen rechten ontlenen. Wilt u er zeker van zijn dat u uw rekening bij verhuizing naar het buitenland kan aanhouden? Neem dan contact op met onze klantenservice.

hearts_PURPLE

Bedrijfspensioen in het buitenland

Adviseert u een buitenlandse werkgever om een bedrijfspensioen af te sluiten? Daar biedt Brand New Day ook een oplossing voor.