Calvinistisch in kosten,
Bourgondisch in service

Dat zijn we in een notendop. Een online bank voor sparen, beleggen en pensioenen. Dus én een prijsvechter én ouderwets hard rennen voor onze klanten, alsof ons leven ervan afhangt. Dat is onze filosofie. En dan komen de klanten én de winst vanzelf. Want we zijn geen charitatieve instelling. Ook wij willen winst maken. Maar wel winst uit eerlijke handel. Net zoals de bakker op de hoek.

Wat doet Brand New Day?

We zijn een neobank die de Grootbanken uitdaagt op het gebied van sparen en beleggen. Onze klanten openen een spaar- of beleggingsrekening bij ons om een buffer op te bouwen voor later. Dat kan mét belastingvoordeel (voor een aanvullend pensioen of een lijfrente-uitkering), maar ook zonder de belastingvoordelen (dus ‘gewoon’ sparen en beleggen).

We geloven niet in fast money. Voor een stukje spanning en sensatie met uw geld moet u niet bij ons zijn. Het geld van onze klanten beleggen we op een wetenschappelijke manier: lage kosten, enorme spreiding, indexen volgen, blik op oneindig en dan wat er ook gebeurt op de internationale beurzen: er met je vingers nondeju vanaf blijven. Slow money. Daar word je rijk van. Duurt alleen even.

We zijn geen bankiers, maar ondernemers

We hebben dit bedrijf zelf opgericht. Met eigen geld, zweet en IKEA-spulletjes. Want het is nog steeds alleen de toiletbril hier, die glimt.

Dat ondernemende merk je ook als je hier rondloopt. We zien vooral kansen, weinig bedreigingen. Zijn wars van politiek geneuzel en hiërarchie. Nemen snel beslissingen. En daardoor groeien we exponentieel: we zijn nu 12 jaar oud, hebben sinds een paar jaar een bankvergunning en beheren nu ongeveer €4,5 miljard euro voor dik 200.000 rekeninghouders. En we hebben het gevoel dat we pas net beginnen.

piggybank_YELLOW
eggs_forks_YELLOW

We komen niet uit een ei

We zijn dan wel ondernemend, maar financieel zéér behoudend. Dat is de basis. We zijn bijvoorbeeld schuldenvrij (op wat nog te betalen rekeningen na dan, moeten we er van de accountant bij zeggen). En we zijn niet nieuw in deze wereld. Eerder hebben we een andere bank opgericht: BinckBank. Ook ‘vanaf de zolderkamer’. We kennen dus het klappen van de financiële zweep.

Brand New Day staat op eigen benen

We zijn geen onderdeel van een andere bank of verzekeraar. Alsjeblieft niet. Een flink deel van de aandelen is nog steeds in handen van de oprichters en het personeel. Daar zijn we best trots op, dat we er met een hecht team in geslaagd zijn zo’n mooi bedrijf neer te zetten.

hammer_YELLOW

Dat verklaar en beloof ik 

We rennen voor u alsof ons leven ervan afhangt. Een slap verkoopverhaal? Aan mooie clichés heeft u in ieder geval niks. Daarom doen wij u graag de volgende concrete beloftes. Hier mag u ons op afrekenen.

  • Binnen een werkdag antwoord op uw e-mail. Maar als het even kan al eerder.
  • Direct iemand aan de lijn. Dus geen irritante keuzemenu’s of wachtmuziekjes. Direct met een echt mens aan de lijn: Maaike, Ramona, Harish of een andere net zo vriendelijke en behulpzame collega.
  • Eerlijke handel. Geen kosten ‘op de zijkant van het papier’. Eerlijke waar voor eerlijke tarieven. Net zoals de bakker om de hoek. Onze moeders zijn ook klant.
  • Bellen met de directeur als u dat wilt. Want onze directie zit niet in een ivoren toren, maar staat en zit gewoon op de werkvloer.
  • Niet goed geld terug. Bent u niet tevreden? Doen wij iets goed fout. Dus geen kosten of moeilijk gedoe als u met uw geld weg wilt.
  • Geen tierelantijntjes. Die golfclinic moet u zelf maar regelen. En kaartjes voor dat concert ook. Geen 1+1 gratis. Geen valse intimiteit. Wel lage kosten.
  • De menselijke maat. Wij maken genoeg fouten, we kunnen ons dus voorstellen dat u er ook wel eens eentje maakt. Als we ons kunnen voorstellen dat u even iets miste, zijn we coulant.
  • Uw tevredenheid is belangrijk. Heeft u een klacht? Dan is dit helaas niet gelukt, onze oprechte excuses daarvoor. Wij nemen uw klachten en opmerkingen zeer serieus en verwijzen u hiervoor naar onze klachtenprocedure.

Onze vergunningen

We zijn vooral een bank. Sinds 2017 hebben we bankvergunning. Dat is ook nodig om spaarproducten aan te mogen bieden. Daarnaast zijn we ook beheerder van beleggingsinstellingen. Maar die vergunningen doen u natuurlijk weinig. U opent gewoon de rekening die u wilt hebben. Wilt u weten wat die vergunningen voor u betekenen?