Jong geleerd is oud gedaan

Een mooi spreekwoord dat ook van toepassing is als we het over pensioen hebben. Want jong beginnen, betekent in de meeste gevallen meer rendement behalen. En dat wil toch iedereen?

Verbreed de horizon van uw klant

Financieel advies is vaak reactief, de klant heeft een vraag en u helpt hier zo goed mogelijk bij. Bij pensioen is dit niet altijd verstandig. Op het moment dat uw klant het gevoel heeft hier iets mee te ‘moeten’, is het vaak al te laat. Om alsnog de gewenste eindwaarde te behalen, is een hoge inleg nodig. Deze past dan weer niet altijd in de jaarruimte.

Daarom is het belangrijk uw klanten op een relatief jonge leeftijd het belang van vroeg beginnen met pensioen uit te leggen. Een lange beleggingshorizon zorgt namelijk voor kansen voor uw klant.

Hoe langer de periode, hoe lager het beleggingsrisico

Waarom vroeg beginnen met pensioen belangrijk is, heeft vooral te maken met het rendement. Zeker wanneer er voor beleggen wordt gekozen. Want als je gaat beleggen weet je één ding zeker: er komt een crisis voorbij waarbij de koersen enorm hard dalen. Dat is geen probleem, want goede en slechte beursjaren wisselen elkaar af. Als je maar genoeg tijd hebt, is de kans groot dat je over al die goede en slechte jaren gemiddeld een goed rendement behaalt.

Is dat zo?

Dat vroegen wij ons ook af. Dus hebben wij het uitgezocht. Stel, je hebt 20 jaar de tijd. Dat is op zich niet heel lang als je bijvoorbeeld voor je pensioen geld opzij zet. Voor elke periode van 20 jaar in het verleden hebben wij daarom het gemiddelde rendement per jaar van die 20-jarige periode voor sparen en beleggen (100% aandelen) op een rij gezet.

Het resultaat ziet u in de grafiek. Hierin is dus voor élke periode van 20 jaar vanaf 1928 tot en met 2018 het rendement vergeleken. In totaal dus voor 72 periodes van elk 20 jaar. In deze periodes is elke crisis en hausse op de beurzen verwerkt. Dus bijvoorbeeld ook de oliecrisis, de internetbubbel van begin deze eeuw en de kredietcrisis.

Sparen-versus-beleggen-1.3

Ons maakt het niets uit

Wij bieden zowel een pensioenrekening-beleggen als een pensioenrekening-sparen aan. Het maakt ons dus niet uit welke rekening u voor uw klant opent. Wel vinden wij het belangrijk dat uw klant zijn of haar nachtrust er niet om verliest. Is dit wel het geval? Kies dan voor de pensioenrekening-sparen. Hierop bieden wij een van de hoogste rentes in de markt. En ook wat sparen betreft betekent een langere looptijd meer rendement. Dus ook dan is vroeg beginnen een must.

Rekening openen?

Heeft u al een samenwerking met Brand New Day? Dan opent u de rekening gemakkelijk in onze Adviseursstool. Nog geen samenwerking? Vraag deze dan direct aan!

Scroll naar boven