Vergunningen en producten

Brand New Day kent verschillende entiteiten: bank, levensverzekeraar, beheerder van beleggingsinstellingen en premiepensioeninstelling (PPI). Hieronder meer over onze vergunningen per entiteit.

De bank

Brand New Day Bank N.V. (100% deelneming) heeft een bankvergunning en mag dus betalen, lenen, sparen, beleggen en hypotheken aanbieden. Dat gaan we niet allemaal doen. Brand New Day Bank focust zich op pensioen, dus op sparen en beleggen voor de lange termijn. Op spaargebied kunt u bij de bank een ‘gewone’ spaarrekening en een pensioenrekening-sparen openen. We hopen binnenkort uit te breiden met nieuwe spaarproducten.

Op beleggingsgebied opent u de rekening op dit moment nog bij Brand New Day Vermogensopbouw. Het is de bedoeling dat op de termijn alle particuliere beleggingsproducten aangeboden gaan worden door Brand New Day Bank.

heart_YELLOW

De levensverzekeraar

Bij Brand New Day Levensverzekeringen N.V. (100% deelneming) kunt u een overlijdensrisicoverzekering openen. Ook de Nederlandse en Zweedse klanten van de in 2013 overgenomen levensverzekeraar Uw Toekomst N.V. worden in dit onderdeel bediend.

De beleggingsinstelling

Brand New Day Vermogensopbouw N.V. (100% deelneming) heeft een vergunning als beheerder van beleggingsinstellingen. Dit is het deel van Brand New Day waarmee we in 2010 van start zijn gegaan. In dit onderdeel worden de pensioenrekening-beleggen, beleggings-, kinder-, gouden handdruk- en hypotheekrekening aangeboden. Allemaal rekeningen, al dan niet met bepaalde fiscale voordelen, waarmee naar eigen keuze belegd kan worden in de diverse BND-fondsen.

piggybank_YELLOW

De Premiepensioeninstelling

De Brand New Day Premiepensioeninstelling N.V. (50% deelneming) PPI, een joint venture met ASR, heeft een vergunning om collectieve pensioenen op basis van een beschikbare premieregeling voor bedrijven aan te bieden. Elke deelnemer krijgt zijn of haar eigen pensioenrekening. Dit onderdeel is begin 2012 van start gegaan.