De spaarrekening

Geeft uw auto er de brui aan of komt er stoom uit uw wasmachine? Dan is het handig om een buffer achter de hand te hebben. Met onze spaarrekening bouwt u die eenvoudig op.

Sparen bij Brand New Day

We houden het kort, want de spaarrekening is een simpel product. Geen kosten, al binnen een paar minuutjes te openen en u ontvangt maandelijks een variabele rente (momenteel: 0,80% per jaar). Via MijnBND kunt u op ieder moment geld opnemen en heeft u altijd inzicht in uw transacties, de opgebouwde rente en het actuele saldo.

De Brand New Day-spaarrekening is trouwens alleen voor persoonlijk gebruik: u kunt bij ons dus geen spaarrekening op naam van uw bedrijf openen.

balloons_PINK

De veiligheid van uw spaargeld

Net zoals alle andere Nederlandse banken staan wij onder toezicht van De Nederlandsche Bank en dus valt uw spaargeld onder de Nederlandse Depositogarantie. Dat betekent dat, bij een faillisement van Brand New Day, het spaargeld dat u bij ons heeft staan beschermd is namens de Nederlandse overheid. Per bank bent u beschermd voor ieder bedrag tussen de €0,01 en €100.000. Hoeft u niets voor te doen.

De rente: 0,80% per jaar

De rente is 0,80% per jaar, ongeacht de hoogte van het bedrag dat op de rekening staat. Wij berekenen de rente die u krijgt over iedere volle dag waarop het geld op de rekening staat. De rente schrijven we vervolgens maandelijks bij op (of af van) uw rekening. De rente is variabel: deze kan dus ieder moment stijgen of dalen.

Brand New Day heeft de mogelijkheid om een negatief rentepercentage te hanteren of om het saldo op de rekening in verschillende categorieën (qua saldo) in te delen en voor iedere categorie een ander rentepercentage te hanteren. Momenteel is dat echter niet het geval.

Staat er een rentewijziging op de planning? Dan communiceren we hierover via e-mail en MijnBND.
stairs_PINK
09-2

Geen verplichtingen

We verplichten u niets. U mag storten wanneer en hoeveel u wilt, opnemen wanneer u wilt en opzeggen wanneer u wilt. Doen we niet moeilijk over. En heeft u ooit ergens hulp bij nodig? Laat het ons dan gerust weten.

We doen wel aan een klein stukje discriminatie voor de écht rijken onder ons: u mag namelijk op al uw spaarrekeningen bij Brand New Day tezamen niet meer dan €10.000.000 aanhouden.

Een gezamenlijke spaarrekening

U mag een rekening openen op naam van uzelf, maar ook op naam van twee namen. Maakt niet uit wie de tweede rekeninghouder is: of dat nu uw partner, buurvrouw of kind is: allemaal mogelijk. Wel moeten we u beiden volledig kunnen identificeren als klant.
heart_PINK

Handig om te weten

We kunnen ons voorstellen dat u nog wat vragen heeft.

Heeft u lang de tijd?
Dan kan beleggen met (een deel van) uw geld een optie zijn.


Sparen of beleggen?
In dit artikel vergelijken we het risico van sparen en beleggen voor periodes van 1, 5 en 20 jaar.

Wat als ik overlijd?
Dat gaat hopelijk nog lang niet gebeuren. Als u overlijdt, krijgen de erfgenamen 100% van het geld.
Betaal ik belasting?
Over het geld op de spaarrekening betaalt u vermogensbelasting, als u boven de vrijstelling uitkomt.

Dit moeten we melden van onze huisjurist

Om een spaarrekening te openen bij Brand New Day moet u:

Meer belangrijke informatie:

U opent zo’n rekening in 5 minuutjes

  • …en heeft dan te maken met de volgende voor- en nadelen:

  • Onze spaarrekening is kosteloos

  • Géén risico over uw geld

  • Uw geld is vrij opneembaar

  • De spaarrentes zijn niet heel hoog

  • Geen belastingvoordeel

Scroll naar boven