Pensioen voor werknemers

Een goede werkgever neemt verantwoordelijkheid voor een degelijke pensioenregeling voor zijn werknemers. Maar niet elke werkgever wil meteen vastzitten aan een collectieve regeling in de tweede pijler. Voor hen heeft Brand New Day een oplossing: een flexibele werkgeverspensioenregeling in de derde pijler. Particulier pensioen geregeld door uw klant, de werkgever.

Zo werkt de werkgeverslijfrente

De werkgeverslijfrente van Brand New Day is dus geen traditioneel (collectief) pensioen in de tweede pijler, maar een flexibel pensioenpotje in de derde pijler. De werkgever regelt de basis, de werknemers bepalen de rest zelf (en hoeven ook niet mee te doen als ze dat niet willen). 

* De pensioenrekening-beleggen ziet er bij een werkgeverslijfrente net iets anders dan anders uit dan normaal: beleggen kan alleen in modelportefeuilles (dus geen vrij beleggen) en de beleggingskosten (fonds- en servicekosten) zijn flink lager. Voor de rest is het dezelfde beleggingsrekening met een breed assortiment aan dividendefficiënte topfondsen en (optioneel) automatische risicoafbouw. Werknemers bepalen zelf hoe offensief of defensief ze willen beleggen.

Uw rol als adviseur

Zit u er bovenop of laat u het leeuwendeel door ons regelen? Hoe u uw rol in het proces er precies uitziet, bepaalt u zelf. Wij kunnen u ontzorgen bij het openen van de rekeningen en het verifiëren van de werkgever en de werknemers. Verzorgt u bepaalde onderdelen van het proces liever zelf? Denk aan het geven van presentaties en het beantwoorden van vragen van werkgever en werknemers. Dat kan allemaal. Wij kunnen u op drie verschillende manieren helpen:
U regelt (bijna) alles zelf
- U verzorgt de presentaties aan werkgever en werknemers
- U opent de rekeningen via onze adviseurstool en helpt bij het activeren van rekeningen
- Brand New Day regelt de verificatie van de werkgever
We verdelen de taken
We overleggen wie de kick-off voor werkgever en werknemers verzorgt: u, Brand New Day of wij gezamenlijk .
Brand New Day verzorgt de onboarding van zowel werkgever als werknemers. Wij zijn bereikbaar voor vragen en hulp bij het activeren van de rekeningen
Brand New Day regelt alles
Van het eerste contact en de kick-off voor werkgever en werknemers tot en met onboarding en het contact met de werknemers: u heeft er geen omkijken naar.

Voordelen voor de werkgever

Voordelen voor de werknemer

Zijn er ook nadelen?

Soms wel, daar doen we niet geheimzinnig over.

Hoe ver gaat de bemoeienis van Brand New Day?

Hoeveel kost dat?

De kosten voor de werkgever

 • € 45 afsluitkosten
  Dit betaalt de werkgever eenmalig bij elke werknemer die zich aanmeldt
 • € 25 vaste servicekosten (per kwartaal)
  Per deelnemende werknemer betaalt de werkgever ieder kwartaal € 25

...en de werknemer

 • 0,50% stortingskosten
  Eenmalig, dus € 5 kosten als de werknemer € 1.000 stort
 • 0,10% servicekosten (p/j)
  Deze kosten worden dagelijks berekend en ieder kwartaal afgeschreven.
 • 0,15%-0,17% fondskosten (p/j)

  De daadwerkelijke fondskosten zijn afhankelijk van de modelportefeuille die de werknemer kiest.

De kleine lettertjes

Wij gaan ervan uit dat de werkgever (minimaal) de afsluitkosten en de vaste jaarlijkse servicekosten vergoedt voor de werknemers, zodat zij voordeliger hun eigen pensioen kunnen opbouwen. Deze kosten worden in rekening gebracht op de pensioenrekening van de werknemer. Hoe deze kosten worden vergoed, bepaalt de werkgever. Deze maakt u met de werknemer een afspraak over de vergoeding van die kosten. De werkgever kan er ook voor kiezen om de vaste jaarlijkse servicekosten direct per factuur te ontvangen.

Acceptatiecriteria

Pensioen is geen one size fits all. Onze oplossing is ook niet geschikt voor iedereen. Dat lichten we uiteraard graag toe. Daarnaast hanteren we een aantal acceptatiecriteria voor elke werkgever. Als bank hebben we de wettelijke plicht om te weten met wie we in zee gaan.

Meer weten?Laat hieronder uw gegevens achter. Wij nemen dan contact met u op en plannen samen met u een (vrijblijvende) afspraak in om de mogelijkheden te bespreken.

Veelgestelde vragen

De eenmalige afsluitkosten worden per automatisch incasso afgeschreven van de betaalrekening van de werknemer. De periodieke servicekosten kunnen ieder kwartaal in rekening worden gebracht op de pensioenrekening van de werknemer. De werkgever maakt een afspraak over het vergoeden van deze kosten. De werkgever kan er ook voor kiezen dat wij deze periodieke servicekosten direct factureren aan de werkgever. Wij gaan ervan uit dat de werkgever de afsluitkosten en de vaste jaarlijkse servicekosten vergoedt aan zijn werknemers, zodat de werknemers voordelig(er) hun eigen pensioen kunnen opbouwen. De kosten per aangemelde werknemer zijn:

– € 45 afsluitkosten (eenmalig)

– € 100 vaste servicekosten (jaarlijks). Per kwartaal brengen we hiervoor € 25 in rekening op de pensioenrekening van de werknemer. Of wij factureren ieder kwartaal € 25 aan de werkgever.

Hoe deze kosten worden vergoed spreekt de werkgever onderling af met zijn werknemers.

Nee, de bijdrage die de werkgever doet voor pensioen, is fiscaal niks anders dan ‘gewoon salaris’. Alleen wordt aan dit stukje salaris het label ‘bijdrage voor pensioen’ meegegeven. Hierover zijn mogelijk specifieke afspraken gemaakt met de werknemer.

Een pensioenbijdrage wordt dus altijd – net als het ‘gewone salaris’- netto uitgekeerd aan de werknemers. Als het vervolgens binnen de fiscale ruimtes op een pensioenrekening wordt gestort, kan de werknemer de betaalde inkomstenbelasting terugvorderen bij de Belastingdienst.

Iedere storting op de werkgever pensioenrekening is afkomstig vanuit het netto inkomen van de werknemer. Omdat de inleg op de pensioenrekening vrij is van inkomstenbelasting, krijgt de werknemer, als hij of zij stort, van iedere storting de eerder betaalde inkomstenbelasting weer terug. Zo wordt de inleg als het ware bruto gemaakt.

De rekening staan op naam van de werknemer. Daar verandert dus niets aan. Wel passen wij de kostenstructuur binnen de rekening aan. Na uitdiensttreding gelden de reguliere kosten die horen bij de pensioenrekening-beleggen. Meer over deze kosten leest u hier.

De risico’s van beleggen

Risicoloos beleggen bestaat natuurlijk niet en u kunt een deel van uw inleg verliezen. Lees meer over de risico’s en hoe u die kunt beperken.

Scroll naar boven