Werkgevers KYC

Cliëntonderzoek

Je hebt je bedrijf aangemeld voor de flexibele pensioenoplossing voor werkgevers. Nu is het even aan ons om je bedrijf en de organisatie eromheen in kaart te brengen. Niet per se onze hobby, maar wel erg belangrijk voor de toezichthouder. Op deze pagina vind je meer uitleg en wat handvatten om het proces zo soepel en snel mogelijk te doorlopen.

UBO

Bewijs van inschrijving UBO-register

Ondanks dat het UBO-register niet meer openbaar is, zijn wij verplicht om te verifiëren wie er namens jullie organisatie zijn ingeschreven. Daarvoor hebben wij een zogenaamde UBO-opgave of het bewijs van inschrijving van de betreffende UBO’s nodig. 

Deze documenten zijn per post opgestuurd. Maar we kunnen ons voorstellen dat even even inloggen sneller is: via onderstaande button kan je (met DigiD) als UBO inloggen om de registratie in te zien. Als je een printscreen maakt van alle inschrijvingen en deze naar ons opstuurt, is dat voldoende. 

Organogram

Wij zijn wettelijk verplicht om de organisatie- en aandeelhouderstructuur (ook wel concernrelatie) van een zakelijke relatie in kaart te brengen. Daarom hebben we een grafische weergave (organogram) van jullie concernrelatie nodig, die duidelijk maakt wat de eigendomsstructuur is en wie dus de UBO’s zijn.  

Is er nog geen organogram van jullie organisatie? Dan kan je hier een voorbeeld downloaden en er via deze (gratis) online tool heel eenvoudig een maken.  

Documenten bij elkaar?

Bewijs van inschrijving UBO-register aangevraagd bij de KVK, maar zit je er nog op te wachten? Stuur ons dan vooral alvast de UBO-verklaring en het organogram! Klik op onderstaande knop om ons de documenten direct te mailen.
Scroll naar boven