Ik ben particulier

Op hoeveel pensioen kunt u later rekenen? Veel mensen hebben geen idee. Daarom is het goed om er eens even in te duiken. En dat hoeft echt geen dagen te kosten.

Pensioen in Nederland

In Nederland bestaat het pensioen uit drie pijlers:

Algemene ouderdomswet (AOW)

Iedere Nederlander bouwt automatisch AOW op. De hoogte hiervan wordt ieder jaar aangepast aan de hand van de ontwikkeling van het minimumloon.

Werkgeverspensioen

Iedereen in loondienst bouwt een werkgeverspensioen op. De hoogte hangt af van waar het pensioen wordt opgebouwd en hoeveel uw werkgever inlegt. Dit bedrag komt boven op uw AOW.

Particulier pensioen

Dit is pensioen dat u zelf opbouwt naast uw AOW en eventueel werkgeverspensioen. Bijvoorbeeld door te sparen of beleggen.

Wat betekent dit voor mij?

Het antwoord op deze vraag is voor iedereen verschillend. Het hangt er vanaf hoeveel u later nodig heeft om net zo te kunnen leven als nu. Maak eens een berekening in onze pensioenplanner en combineer dit met uw persoonlijke pensioenoverzicht.

Geen zin om dit helemaal zelf te doen? We helpen u graag bij het opstellen van een persoonlijk pensioenplan.

Sparen

De naam zegt het al: met een pensioenrekening-sparen spaart u voor later. Dat werkt net als een 'gewone' spaarrekening met als grote verschil dat u niet aan uw gespaarde centen kunt komen tot u met pensioen gaat, en intussen in aanmerking komt voor een aantrekkelijk belastingvoordeel.
Ik wil sparen voor mijn pensioen

Beleggen

Beleggen voor uw pensioen werkt net iets anders dan sparen. U loopt meer risico dan bij een pensioenrekening-sparen, maar het rendement is vaak wel hoger. Zoals bij elke pensioenrekening, biedt de overheid hier een aanzienlijk belastingvoordeel.

Ik wil beleggen voor mijn pensioen

Plan een belafspraak met onze experts


Zij vertellen stap voor stap wat de mogelijkheden zijn en beantwoorden al uw vragen. Daarna helpen ze zo nodig direct met het openen en inrichten van de gewenste rekening. Als u voor een kop koffie, laptop en een goede stoel zorgt, doen onze experts de rest.

Ook handig: Jaarruimte

Als u geen of te weinig pensioen opbouwt heeft u waarschijnlijk jaarruimte. Dit is het maximale bedrag dat u van de Belastingdienst in een jaar tijd in een persoonlijk pensioenpotje mag storten. De hoogte van dit bedrag is gebaseerd op uw inkomen en de Factor A. Dat is het bedrag dat uw werkgever vorig jaar aan pensioen voor u opzij heeft gezet.

Bereken uw jaarruimte hier in een handomdraai

Dit moeten we melden van onze huisjurist

Om een rekening te openen bij Brand New Day moet u:
Meer belangrijke informatie:

De risico’s van beleggen

Risicoloos beleggen bestaat natuurlijk niet en u kunt een deel van uw inleg verliezen. Lees meer over de risico’s en hoe u die kunt beperken.
Scroll naar boven