Kinderrekening

“Je krijgt er een hoop voor terug.” Ouders gebruiken deze zin vaak. Meestal blijft onduidelijk wat dan precies. Bij onze kinderrekening op basis van beleggen weet je dat wel. En zie je het ook, in MijnBND. Maak meteen een berekening.

Korte introductie van de kinderrekening

De rekening staat op naam van uw kind. De ouder opent en beheert de rekening tot het kind 18 jaar wordt. Iedereen mag geld overmaken naar de rekening. En elke euro die op de rekening wordt gestort, wordt automatisch belegd.

Hoe wordt het geld belegd?

U hoeft geen verstand van beleggen te hebben voor de kinderrekening. Wij beleggen namelijk voor u. Daar heeft u geen omkijken naar.

Elke euro die op de rekening wordt gestort, wordt standaard in de 2.100 grootste beursgenoteerde aandelen en in 1.700 verschillende obligaties wereldwijd belegd.

Wilt u zich er juist wél mee bemoeien en zelf de beleggingskeuzes maken? Geen probleem. U kunt altijd kosteloos de beleggingen inrichten zoals u zelf wilt.

Hoeveel kost dat?

We zijn een prijsvechter. De kosten van de kinderrekening zijn dus enorm laag.

Hieronder staan de kosten. Elk denkbare persoonlijke wijziging en wijziging aan uw rekening is gratis. Ook voor het switchen en verkopen van de beleggingsfondsen betaalt u géén transactiekosten.

0 euro
afsluitkosten

Het openen en aanhouden van de kinderrekening is gratis.


0,50%
stortingskosten

Per storting betaal je een bijdrage van 0,50%.


0,59%
beheerkosten

Dit zijn de jaarlijks terugkerende kosten van onze standaardfondsen.

Wat kost straks … 4 jaar studeren?

Op dit moment volgens het NIBUD zo’n € 1.100 per maand, dus € 52.800 voor 4 jaar. Dit zijn kosten voor het levensonderhoud en de studie van een uitwonende student.

Als de inflatie gemiddeld 2,5% per jaar is, heeft uw kind over 18 jaar geen € 52.800 maar € 82.350 nodig. Hiernaast ziet u een goede schatting van wat u opzij moet zetten om in 18 jaar € 82.350 op te bouwen.

Bent u wel de ouder van de eeuw, als u dat straks allemaal betaalt, maar goed.

De kleine lettertjes: De bedragen zijn een indicatie en géén garantie of zekerheid. U kunt er geen rechten aan ontlenen. De voorbeeldrendementen zijn 4,61% (zeer defensief), 6,25% (neutraal) en 7,89% (zeer offensief). Lees de disclaimer.

Meer opbouwen voor je kind

Uw geld staat veilig

Als wij failliet gaan, blijven alle beleggingen van u. Ongeacht de omvang.

Slim beleggen is heel simpel  

Als u zich maar aan deze 7 spelregels houdt!

Beleggen doen we niet zelf

Nee, dat laten we over aan de beste op dit gebied: Vanguard, de één na grootste vermogensbeheerder ter wereld.

Waarom indexbeleggen?

Omdat de ‘gouden tips’ van beursgoeroes keer op keer slechter uitpakken..

Kenmerken en voorwaarden 

Om de rekening voor uw kind te openen, moet u de ouder of voogd van het kind zijn. U bent zelf natuurlijk ouder dan 18 jaar, het kind jonger. U wilt vermogen voor uw kind opbouwen en begrijpt de risico’s die beleggen met zich meebrengen. In het documentencentrum kunt u tot in detail alle essentiële informatie nalezen: de voorwaarden, het prospectus en de essentiële beleggersinformatie.

Gemakkelijk openen

Want dat doet u gewoon online. Uiteraard hebben wij wel een aantal gegevens van u en uw kind nodig.