Kinderrekening

“Je krijgt er een hoop voor terug.” Ouders gebruiken deze zin vaak. Meestal blijft onduidelijk wat dan precies. Bij onze kinderrekening op basis van beleggen weet je dat wel. En zie je het ook, in MijnBND. Maak meteen een berekening.

Korte introductie van de kinderrekening

De kinderrekening is een ‘gewone’ beleggingsrekening, maar dan op naam van uw kind. Dat betekent dat het geld dat u naar de rekening overboekt, een schenking is. Dat (en nog een paar andere dingen) is handig om te weten.

hammer_BLUE_L

U beheert de rekening

De wet zegt dat alleen de wettelijk vertegenwoordiger (ouder, voogd) de rekening voor het minderjarige kind mag openen. En dat is maar goed ook, lijkt ons. Zolang uw kind minderjarig is, beheert u ook de rekening. Via MijnBND en de klantenservice kunt u kosteloos allerlei wijzigingen doorgeven.

Het geld is van uw kind

De rekening staat op naam van uw kind. Het geld op de rekening is dus ook van uw kind en niet meer van u. Elke storting is een schenking aan uw kind. Voordeel daarvan is dat het kind later géén schenk- of erfbelasting meer hoeft te betalen over het geld op de rekening.

graph_people_BLUE_L
lamps_person_BLUE_L

Hoe wordt het geld belegd?

U hoeft geen verstand van beleggen te hebben voor de kinderrekening. Wij beleggen namelijk voor u. Daar heeft u geen omkijken naar.

Elke euro die op de rekening wordt gestort, wordt standaard in de 2.100 grootste beursgenoteerde aandelen en in 1.700 verschillende obligaties wereldwijd belegd.

Wilt u zich er juist wél mee bemoeien en zelf de beleggingskeuzes maken? Geen probleem. U kunt altijd kosteloos de beleggingen inrichten zoals u zelf wilt.

Hoeveel kost dat?

We zijn een prijsvechter. De kosten van de kinderrekening zijn dus enorm laag.

Hieronder staan de kosten. Elk denkbare persoonlijke wijziging en wijziging aan uw rekening is gratis. Ook voor het switchen en verkopen van de beleggingsfondsen betaalt u géén transactiekosten.

0 euro
afsluitkosten

Het openen en aanhouden van de kinderrekening is gratis.


0,50%
stortingskosten

Per storting betaal je een bijdrage van 0,50%.


0,59%
beheerkosten

Dit zijn de jaarlijks terugkerende kosten van onze standaardfondsen.

Wat kost straks … 4 jaar studeren?

Op dit moment volgens het NIBUD zo’n € 1.100 per maand, dus € 52.800 voor 4 jaar. Dit zijn kosten voor het levensonderhoud en de studie van een uitwonende student.

Als de inflatie gemiddeld 2,5% per jaar is, heeft uw kind over 18 jaar geen € 52.800 maar € 82.350 nodig. Hiernaast ziet u een goede schatting van wat u opzij moet zetten om in 18 jaar € 82.350 op te bouwen.

Bent u wel de ouder van de eeuw, als u dat straks allemaal betaalt, maar goed.

De kleine lettertjes: De bedragen zijn een indicatie en géén garantie of zekerheid. U kunt er geen rechten aan ontlenen. De voorbeeldrendementen zijn 4,61% (zeer defensief), 6,25% (neutraal) en 7,89% (zeer offensief). Lees de disclaimer.

Let op de schenkbelasting

Het geld dat u overmaakt naar de kinderrekening is een schenking. Ouders mogen samen elk kalenderjaar € 5.428 (2019) belastingvrij schenken aan een kind. Schenkt u meer in een jaar? Dan moet u over het meerdere schenkbelasting betalen. Opa en oma mogen samen per jaar € 2.173 (2019) belastingvrij schenken. En voor andere sponsoren (overige familie en vrienden) geldt hetzelfde. Meer informatie vindt u op de site van de Belastingdienst.

eggs_forks_BLUE_L
gift_balloons_BLUE_L

Help, mijn kind is 18!

Het grote loslaten is dan begonnen. Ook van de kinderrekening. Want die wordt op de 18e verjaardag van uw kind omgezet naar een beleggingsrekening op naam van uw kind.

Op zijn of haar 18e verjaardag is uw kind wettelijk volwassen. En dus ook als enige bevoegd om de rekening te beheren. Na het omzetten mag u dat dus niet meer. Uw kind krijgt zelf een gebruikersnaam om in te loggen in MijnBND. Hierover informeren wij u natuurlijk ruim van tevoren. Als u niet staat te juichen als uw kind het geld straks ‘investeert’ in iets opzichtigs met spoiler en puberale velgen, is dat het moment om dat te bespreken.

Meer opbouwen voor je kind

Uw geld staat veilig

Als wij failliet gaan, blijven alle beleggingen van u. Ongeacht de omvang.

Slim beleggen is heel simpel  

Als u zich maar aan deze 7 spelregels houdt!

Beleggen doen we niet zelf

Nee, dat laten we over aan de beste op dit gebied: Vanguard, de één na grootste vermogensbeheerder ter wereld.

Waarom indexbeleggen?

Omdat de ‘gouden tips’ van beursgoeroes keer op keer slechter uitpakken..

phone_BLUE_L

Kenmerken en voorwaarden 

Om de rekening voor uw kind te openen, moet u de ouder of voogd van het kind zijn. U bent zelf natuurlijk ouder dan 18 jaar, het kind jonger. U wilt vermogen voor uw kind opbouwen en begrijpt de risico’s die beleggen met zich meebrengen. In het documentencentrum kunt u tot in detail alle essentiële informatie nalezen: de voorwaarden Kinderrekening, de voorwaarden van het Paraplufonds en Paraplufonds I, het Prospectus & Prospectus I en de essentiële beleggersinformatie van de Brand New Day fondsen.

Gemakkelijk openen

Want dat doet u gewoon online. Uiteraard hebben wij wel een aantal gegevens van u en uw kind nodig.