Kinderrekening

Als je straks zelf in de luiers zit, gaan zij voor jou zorgen. Tot die tijd doe je er alles aan om ze te helpen. Dat kan met de kinderrekening: een beleggingsrekening op naam van het kind. Een goede manier om uw kind te helpen met een studie, rijbewijs, eerste huis.

Korte introductie van de kinderrekening

De kinderrekening is een ‘gewone’ beleggingsrekening, maar dan op naam van uw kind. Ouders, opa en oma, familie: iedereen kan er douceurtjes naar overmaken. U beheert de rekening en kunt in MijnBND alles bijhouden en wijzigen. Het geld op de rekening is van het kind. Elke bedrag dat overgemaakt wordt, is dus een schenking.

hammer_BLUE_L

U beheert de rekening

De wet zegt dat alleen de wettelijk vertegenwoordiger (ouder, voogd) de rekening voor het minderjarige kind mag openen. En dat is maar goed ook, lijkt ons. Zolang uw kind minderjarig is, beheert u ook de rekening. Via MijnBND en de klantenservice kunt u kosteloos allerlei wijzigingen doorgeven.

Het geld is van uw kind

De rekening staat op naam van uw kind. Het geld op de rekening is dus ook van het kind en niet meer van u. Het voordeel daarvan is dat uw kind later géén schenk- of erfbelasting meer hoeft te betalen over het geld op de rekening.

Het geld dat u overmaakt naar de kinderrekening is een schenking. Ouders mogen samen elk kalenderjaar €5.515 belastingvrij schenken aan een kind. Schenkt u meer? Dan moet u over het meerdere schenkbelasting betalen. Opa’s en oma’s en andere sponsoren mogen per jaar €2.208. belastingvrij schenken. Meer informatie vindt u op de site van de Belastingdienst.

graph_people_BLUE_L
lamps_person_BLUE_L

Hoe wordt het geld belegd?

Elke euro die op de rekening wordt gestort, wordt automatisch belegd in de 2.200 grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld en in 2.300 verschillende obligaties. U kiest zelf de verdeling tussen aandelen en obligaties. Wilt u liever iets anders? Switchen tussen alle beleggingsfondsen is gratis.

Hoeveel kost dat?

Heel weinig, want we zijn een prijsvechter. De kosten van de kinderrekening ziet u hieronder en zijn enorm laag. Verder is elke denkbare wijziging gratis. Ook voor het switchen en verkopen van de beleggingsfondsen betaalt u géén transactiekosten.

0 euro
afsluitkosten

Het openen en aanhouden van de kinderrekening is gratis.


0,50%
stortingskosten

Per storting betaal je een bijdrage van 0,50%.


0,59%
beheerkosten

De kosten die binnen het beleggingsfonds in rekening worden gebracht.

Wat krijg ik straks?

We hebben geen glazen bol, maar we kunnen wel een goede poging doen om te voorspellen wat u gaat opbouwen.
| Aantal jaren
| Euro
| Euro
Bereken de opbouw
Uw opbouw is 0.00 De uitkomst hierboven is het eindkapitaal dat u met een beleggingsrekening bij een bruto rendement van 4% gaat opbouwen, uiteraard na aftrek van de beleggingskosten. Dit verwachte eindkapitaal is natuurlijk géén garantie, want u weet dat als u gaat beleggen alle toekomstige rendementen onzeker zijn en dat die hoger of lager dan 4% kunnen uitpakken.
1

Wat kost dat, 4 jaar studeren?

Op dit moment volgens het NIBUD zo’n € 1.100 per maand, dus € 52.800 voor 4 jaar. Dit zijn kosten voor het levensonderhoud en de studie van een uitwonende student.

Als de inflatie gemiddeld 2,5% per jaar is, heeft uw kind over 18 jaar geen € 52.800 maar € 82.350 nodig. Hiernaast ziet u een goede schatting van wat u opzij moet zetten om in 18 jaar € 82.350 op te bouwen.

Bent u wel de ouder van de eeuw, als u dat straks allemaal betaalt, maar goed.

De kleine lettertjes: De bedragen zijn een indicatie en géén garantie of zekerheid. U kunt er geen rechten aan ontlenen. De voorbeeldrendementen zijn 4,61% (zeer defensief), 6,25% (neutraal) en 7,89% (zeer offensief). Lees de disclaimer.

Help, mijn kind is 18!

Het grote loslaten begint als uw kind 18 jaar wordt. Ook van de kinderrekening. Want die wordt op de 18e verjaardag van uw kind omgezet naar een beleggingsrekening op zijn of haar naam.

Op de 18e verjaardag is uw kind wettelijk volwassen en dus ook als enige bevoegd om de rekening te beheren. Uw kind krijgt dan van ons een eigen gebruikersnaam om in te loggen in MijnBND. Hierover informeren wij u natuurlijk wel ruim van tevoren. Als u niet staat te springen bij de gedachte dat uw kind het geld straks ‘investeert’ in iets opzichtigs met spoiler en puberale velgen, is dat het moment om dat even te bespreken.

gift_balloons_BLUE_L

Meer opbouwen voor je kind

Uw geld staat veilig

Ja, als wij failliet gaan, vallen alle beleggingen buiten ons faillissement.

Sparen of beleggen?

Wat is verstandiger, sparen of beleggen voor uw kind? In dit artikel vergelijken we het risico van sparen en beleggen voor periodes van 1, 5 en 20 jaar.

Dat verklaar en beloof ik

We rennen voor u alsof ons leven ervan afhangt. Een slap verkoopverhaaltje? Lees onze beloftes…

We doen niet moeilijk

Verplichtingen: verschrikkelijk. We bieden u dus graag zoveel mogelijk vrijheid en flexibiliteit.

phone_BLUE_L

Kenmerken en voorwaarden 

Om de rekening voor uw kind te openen, moet u de ouder of voogd van het kind zijn. U bent zelf natuurlijk ouder dan 18 jaar, het kind jonger. U wilt vermogen voor uw kind opbouwen en begrijpt de risico’s die beleggen met zich meebrengen. In het documentencentrum kunt u tot in detail alle essentiële informatie nalezen: de voorwaarden Kinderrekening, de voorwaarden van het Paraplufonds en Paraplufonds I, het Prospectus & Prospectus I en de essentiële beleggersinformatie van de Brand New Day fondsen.

Een kinderrekening openen

U doet het in 5 minuutjes. Uiteraard hebben wij wel een aantal gegevens nodig van u en uw kind. Gelijk aan de slag?