Welke kosten rekent Brand New Day?

< Naar de kennisbank

Welke kosten rekent Brand New Day?

 

De kosten die wij rekenen verschillen per product. Voor onze spaarproducten betaalt u, afgezien van mogelijke afsluitkosten, géén kosten. Voor onze beleggingsproducten wel. Meer daarover leest u hieronder.

 

Afsluitkosten

Voor rekeningen met bepaalde fiscale voorwaarden of voordelen, zoals de hypotheekrekening, of pensioenrekening, rekent Brand New Day afsluitkosten. De afsluitkosten voor beleggingsproducten zijn eenmalig €45, voor een pensioenrekening-sparen betaalt u eenmalig €25. Opent u een tweede rekening van hetzelfde type? Dan betaalt u geen afsluitkosten. Voor de vrij opneembare rekeningen, zoals een kinderrekening, spaarrekening of beleggingsrekening, betaalt u nooit afsluitkosten.

 

Servicekosten

De kosten die Brand New Day rekent. Bijvoorbeeld voor het aanbieden van uw beleggingsrekening, het uitvoeren van opdrachten en onze klantenservice. De servicekosten zijn 0,44% per jaar en u betaalt deze over het totale vermogen dat op uw rekening staat.

 

Fondskosten

Wij beleggen uw geld in fondsen van Vanguard en Northern Trust, en zij rekenen hiervoor kosten. De fondskosten komen dan ook niet ten goede van Brand New Day. De fondskosten worden door de beheerder van onze fondsen in rekening gebracht en verschillen per fonds. Doet u aan modelbeleggen? Dan betaalt u 0,15% tot 0,17% aan fondskosten per jaar, afhankelijk van het gekozen model. Belegt u zelf in andere fondsen? Dan betaalt u minimaal 0,15% tot maximaal 0,26% fondskosten per jaar, afhankelijk van de fondsen die u kiest. Wij brengen deze kosten niet direct bij u in rekening. In plaats daarvan worden de kosten aan het fondsvermogen onttrokken, wat betekent dat het rendement van het fonds iets lager wordt. In de factsheets van de verschillende fondsen vindt u de fondskosten per fonds.

 

Stortingskosten

U betaalt 0,50% aan stortingskosten over iedere storting die u doet. U betaalt ons verder geen kosten om te switchen of beleggingen te verkopen. Wel kan het zijn dat het fonds waarin wij voor u beleggen daarvoor minieme kosten rekent. In dit document leest u daarover meer.

Meer weten?