Beleggen loont

Als je nu goed belegt, eet je straks geen droog brood. Bij ons beleg je op een wetenschappelijke manier: zeer lage kosten en in héél veel verschillende aandelen en obligaties wereldwijd. Dit noem je ook wel indexbeleggen, oersaai maar wel effectief. Maak direct een berekening.

Wij beleggen voor u. Maar u kunt het ook zelf doen 

Nadat u de rekening geopend hebt, hoeft u eigenlijk niks meer te doen. Elke euro die u naar uw rekening overmaakt, wordt automatisch in aandelen van de 2.100 grootste beursgenoteerde bedrijven en in 1.700 verschillende obligaties wereldwijd belegd.

Wilt u wel zelf keuzes maken? Geen probleem. In MijnBND kunt u altijd kosteloos switchen tussen alle beleggingsfondsen en zelf bepalen welk deel van uw geld in welk fonds wordt belegd.

clock2_BLUE_D

De beleggingen

U hoeft geen verstand van beleggen te hebben voor deze rekening. Wij beleggen namelijk voor u. Daar heeft u geen omkijken naar. Wilt u zich er juist wél mee bemoeien? Geen probleem. U kunt altijd kosteloos de beleggingen inrichten zoals u zelf wilt.

Hoeveel kost dat?

Heel weinig, want we zijn een prijsvechter. De kosten van de beleggingsrekening zijn dus enorm laag. En daardoor bouwt u heel wat meer vermogen op.

Elk denkbare persoonlijke wijziging en wijziging aan uw rekening is gratis. Ook voor het switchen en verkopen van de beleggingsfondsen betaalt u géén transactiekosten.

0 euro
afsluitkosten

Voor het openen van een beleggingsrekening betaalt u geen afsluitkosten.


0,50%
stortingskosten

Over elke geldstorting betaalt u éénmalig 0,50% stortingskosten.


0,59%
beheerkosten

De jaarlijkse kosten over de beleggingen in onze standaardfondsen.

Sparen of beleggen?

Beleggen is risicovoller dan sparen, dat is een feit. Als je geen risico kán lopen of als je nog maar een paar jaar de tijd hebt, is sparen verstandiger.

Heb je wel flink wat jaren totdat je het geld nodig hebt? Dan is (deels) beleggen mogelijk verstandig. Want over elke denkbare periode van 20 jaar in het verleden was het rendement van beleggen hoger (oké, op één periode na).

Het maakt ons niet uit overigens, sparen of beleggen. We bieden beide smaken aan!

eggs_forks_BLUE_D
stairs_BLUE_D

Lifecyclebeleggen

Het zou zuur zijn als vlak voordat u het geld nodig heeft de beleggingen in rook opgaan door een crash op de beurs. Daarom doen we aan ‘lifecyclebeleggen’. Uw geld wordt dan steeds veiliger belegd. Lees: minder aandelen, meer obligaties. Dat doen we vanaf 10 jaar voor de einddatum. Wilt u dit niet? Dan kunt u lifecyclebeleggen gewoon uitzetten.

Is beleggen zeg maar echt jouw ding?

Veiligheid

Uw geld staat veilig, maar mooie woorden bieden geen garantie. Wat gebeurt er als Brand New Day failliet zou gaan?

Waarom indexbeleggen?

Omdat de ‘gouden tips’ van beursgoeroes keer op keer slechter uitpakken dan de willekeurig gekozen aandelen van een groep apen.

Beleggen is kinderspel  

Als u zich maar aan deze 7 spelregels houdt!

Beleggen doen we niet zelf

Nee, dat laten we over aan de beste op dit gebied: Vanguard, de één na grootste vermogensbeheerder ter wereld.

Zit je er wel lekker in? Lees dan nog even door

door_BLUE_D

Dividendvoordeel van ongeveer 0,50%

Beleggingsfondsen beleggen in beursgenoteerde bedrijven. En het merendeel van die beursgenoteerde bedrijven zijn in het buitenland gevestigd. Als deze bedrijven dividend uitkeren, houdt de buitenlandse overheid daar dividendbelasting over in.

Die ingehouden belasting bent u normaal gesproken kwijt. Maar door een speciale fiscale status krijgen de BND Wereld Indexfondsen deze ingehouden belasting wél terug. En dat levert op jaarbasis ongeveer 0,50% extra rendement op.

Kenmerken en voorwaarden

Om de rekening te openen, moet u minimaal 18 jaar oud zijn. En u moet natuurlijk de risico’s die bij beleggen horen kunnen dragen en er niet van wakker liggen. In het documentencentrum kunt u tot in detail alle belangrijke informatie nalezen: de voorwaarden van het Paraplufonds en Paraplufonds I, het Prospectus & Prospectus I en de essentiële beleggersinformatie van de Brand New Day fondsen.

piggybank_BLUE_D

Gemakkelijk openen

Zo eenvoudig opent u de beleggingsrekening. Want dat doet u gewoon online. Kinderspel. Uiteraard hebben wij wel een aantal gegevens van u nodig.