Beleggen loont

Onze beleggingsaanpak is wetenschappelijk: héél veel verschillende aandelen en obligaties, zo laag mogelijke kosten, blik op oneindig en je vooral niet laten leiden door sentimenten en gouden tips. Oersaai, maar heel effectief.

De beleggingsrekening in het kort

Wij maken beleggen makkelijk. Bij Brand New Day belegt u niet in één enkel aandeel, maar in indexfondsen. Met zo’n fonds belegt u automatisch in heel veel aandelen of obligaties tegelijkertijd. Uiteraard heeft u de keuze tussen verschillende fondsen: u kunt bijvoorbeeld beleggen in de grootste bedrijven ter wereld, opkomende landen of juist in ons duurzame fonds.

Staat er geen geld op de rekening? Dan betaalt u geen kosten. Bovendien is iedere denkbare wijziging aan de rekening gratis en heeft u altijd zicht op uw geld en rendement in MijnBND.

heart_BLUE_D

Wie is Brand New Day?

Brand New Day ontstond in 2010 met maar één doel: een betere financiële wereld. En waar we toen een handjevol klanten hadden, beheren we nu het vermogen van 300.000 Nederlanders. Maar onze waarden zijn in die 10 jaar geen spat veranderd. Want we zijn nog steeds een pensioenbank van deze tijd. Zo zijn we volledig online, doen we niet geheimzinnig over de kosten en rennen we voor onze klanten alsof ons leven ervan afhangt.

Werkt dat ook een beetje? 

Wij van WC Eend advi… Nee. Alleen onze klanten mogen zeggen hoe goed we écht zijn.

 • Al 35.970 mensen openden een beleggingsrekening
 • We beheren ongeveer 3 miljard euro aan vermogen
 • Al 300.000 Nederlanders gingen u voor en openden een rekening

Beleggen bij Brand New Day

Dat klinkt spannend, maar is eigenlijk best wel saai. We beleggen uw geld namelijk op wetenschappelijke wijze.

 1  Indexbeleggen

Bij indexbeleggen beleg je gewoon ‘in de hele markt’. Zo volgt ons BND Wereld Indexfonds Hedged-C bijvoorbeeld de FTSE Developed Index. Deze index volgt de prestaties van de 2200 grootste bedrijven ter wereld. Belegt u in het BND Wereld Indexfonds Hedged-C? Dan belegt u dus in 2200 bedrijven tegelijkertijd. Meer weten over indexbeleggen en onze fondsen? Hier leest u er meer over.

 2  Automatische risicoafbouw

Het zou zuur zijn als vlak voordat u het geld nodig heeft  uw beleggingen in rook opgaan door een crash op de beurs. Daarom doen we aan automatische risicoafbouw. Uw geld wordt dan steeds veiliger belegd. Lees: minder aandelen, meer obligaties. Dat doen we vanaf 15 jaar voor de einddatum. Wilt u dit niet? Dan kunt u automatische risicoafbouw gewoon uitzetten. U betaalt hiervoor geen extra kosten. Hier leest u meer over automatische risicoafbouw.

 3  Modelbeleggen

Opent u een rekening bij ons? Dan doet u in eerste instantie aan modelbeleggen. U kiest dan één van onze vijf standaard modellen (variërend van zeer offensief tot zeer defensief) en bepaalt daarmee zelf of u meer risico (offensief) of juist minder risico (defensief) neemt tijdens het beleggen. De fondsverdeling laat u aan ons over: u belegt standaard in een mix van aandelenfondsen en obligatiefondsen. Switchen tussen verschillende modellen is helemaal gratis. Hier leest u meer over modelbeleggen.

Wat levert dat precies op?

Op de lange termijn hopelijk een mooi rendement. We kunnen natuurlijk niets beloven, maar de rendementen uit het verleden wijzen uit dat beleggen op de lange termijn werkt. Hiernaast ziet u onze rendementen per jaar per profiel. Dit zijn de échte rendementen, dus het rendement dat onze klanten met zo’n profiel ook daadwerkelijk behaalden, na aftrek van alle kosten.

Profiel Zeer offensief Offensief Neutraal Defensief Zeer defensief
2010 6,28% 5,64% 5,00% 4,37% 3,73%
2011 -5,50% -2,79% -0,08% 2,62% 5,33%
2012 13,05% 11,01% 8,98% 6,95% 4,92%
2013 24,54% 18,79% 13,04% 7,28% 1,53%
2014 8,94% 8,93% 8,91% 8,90% 8,88%
2015 1,05% 0,86% 0,66% 0,46% 0,27%
2016 7,26% 6,31% 5,35% 4,39% 3,44%
2017 15,60% 12,21% 8,82% 5,43% 2,04%
2018 -9,21% -7,19% -5,18% -3,16% -1,14%
2019 22,75% 18,84% 14,94% 11,03% 7,13%
2020 (t/m Q3) 0,11% 0,51% 0,92% 1,32% 1,73%
Gemiddeld 7,40% 6,50% 5,55% 4,54% 3,48%

De kleine lettertjes: Rendementen per profiel van de standaardfondsen voor de beleggingsrekening en de kinderrekening: het BND Wereld Indexfonds (aandelen, tot en met 25 februari 2016) en het BND Wereld Indexfonds Hedged (aandelen, vanaf 26 februari 2016) en het Euro Staatsobligatiefonds Kort (obligaties, tot en met 31 maart 2014) en het BND Euro Obligatie Indexfonds (obligaties, vanaf 1 april 2014), ná aftrek van beheerkosten en met jaarlijks herbalanceren op 31 december. Rendementen uit het verleden bieden géén garantie voor de toekomst.

Wat krijg ik straks?

We hebben geen glazen bol en kunnen dus niet zeggen wat beleggen u precies oplevert. Wél kunnen we u de behaalde rendementen uit het verleden laten zien en u vertellen wat uw inleg precies doet bij een rendement van 4% per jaar.

| Aantal jaren
| Euro
| Euro
Bereken de opbouw
Uw opbouw is 0.00 De uitkomst hierboven is het eindkapitaal dat u met een beleggingsrekening bij een bruto rendement van 4% gaat opbouwen, uiteraard na aftrek van de beleggingskosten. Dit verwachte eindkapitaal is natuurlijk géén garantie, want u weet dat als u gaat beleggen alle toekomstige rendementen onzeker zijn en dat die hoger of lager dan 4% kunnen uitpakken.
1

Waarom een beleggingsrekening?

We hebben de voor- en nadelen voor u op een rij gezet.

 • Het openen van de rekening is geheel gratis. Staat er geen geld op de rekening? Dan betaalt u geen kosten.
 • Geen verplichtingen: u bent helemaal vrij om het geld op uw rekening weer op te nemen.
 • Onze fondsen zijn dividend efficiënt (en dat levert u per jaar gemiddeld zo’n 0,50 % extra rendement op).
 • U betaalt mogelijk vermogensbelasting over het geld op uw rekening.
 • Beleggen brengt risico’s met zich mee (al kunt u deze risico’s gedeeltelijk afdekken).
 • Aan de beleggingsrekening zijn geen belastingvoordelen verbonden.

Hoeveel kost dat?

Heel weinig, want we zijn een prijsvechter. Geen geld op de rekening? Geen kosten. Elk denkbare wijziging is gratis. En ook voor het switchen en verkopen van de beleggingsfondsen betaalt u géén transactiekosten. Daardoor bouwt u op termijn heel wat meer vermogen op.

0 euro
afsluitkosten

Voor het openen van een beleggingsrekening betaalt u geen afsluitkosten.


0,50%
stortingskosten (per storting)

Over elke geldstorting betaalt u éénmalig 0,50% stortingskosten.


0,44%
servicekosten (per jaar)

Deze kosten worden dagelijks berekend en ieder kwartaal afgeschreven


0,15% – 0,17%
fondskosten (per jaar)

Deze kosten betaalt u voor onze standaardfondsen en worden verrekend met de koers van het fonds. Belegt u in andere fondsen? Dan betaalt u mogelijke andere fondskosten.

Duurzaam beleggen

U staart zich natuurlijk niet blind op onze lage kosten en prima rendementen. Terecht, want uw gewin moet niet ten koste gaan van mens en milieu. Bent u nu benieuwd naar hoe duurzaam onze fondsen precies zijn? We vertellen u er graag meer over.

banana_BLUE_D

Zit u er wel lekker in? Lees dan nog even door

Slim beleggen

Als u spaart, weet u zeker dat de inleg niet minder wordt. Als u belegt, heeft u kans op een flink hoger rendement, maar loopt u ook risico’s. Echt een joekel van een open deur ja, dat weet u allang.

Er zijn echter een paar simpele spelregels waarmee u het risico van beleggen behoorlijk kunt verlagen. Spelregels die vrouwen van nature beter liggen dan mannen. Daarom beleggen vrouwen ook beter. Dus als u een man bent, zéker even op de knop hieronder klikken.

eggs_forks_BLUE_D
balloons_BLUE_D

Dividendvoordeel van ongeveer 0,50%

Beleggingsfondsen beleggen in beursgenoteerde bedrijven. En het merendeel van die beursgenoteerde bedrijven zijn in het buitenland gevestigd. Als deze bedrijven dividend uitkeren, houdt de buitenlandse overheid daar dividendbelasting over in.

Die ingehouden belasting bent u normaal gesproken kwijt. Maar door een speciale fiscale status krijgen de BND Wereld Indexfondsen deze ingehouden belasting wél terug. En dat levert op jaarbasis ongeveer 0,50% extra rendement op.

Handig om te weten

We kunnen ons voorstellen dat u nog wat vragen heeft. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met uw geld als Brand New Day Failliet gaat? En wat als u vroegtijdig komt te overlijden?

Staat mijn geld veilig?

Ja, als wij failliet gaan, vallen alle beleggingen buiten ons faillissement.

Sparen of beleggen?

Wat is verstandiger, sparen of beleggen? In dit artikel vergelijken we het risico van sparen en beleggen voor periodes van 1, 5 en 20 jaar.

Wat als ik overlijd?

Dat gaat hopelijk nog héél lang niet gebeuren. Maar als u overlijdt, krijgen uw erfgenamen 100% van het geld op uw beleggingsrekening.

Beleggen doen we niet zelf

Nee, dat laten we voor de meeste fondsen over aan een van de beste op dit gebied: Vanguard, de één na grootste vermogensbeheerder ter wereld.

Dit moeten we melden van onze huisjurist

Deze rekening past bij u als:

 • U minimaal 18 jaar of ouder bent
 • U wilt beleggen in fondsen en dus bereid bent een bepaalde mate van risico te nemen
 • U zelf wilt bepalen hoe vaak en hoeveel u stort en wanneer u uw geld opneemt
 • U woonachtig en belastingplichtig bent in een land binnen de EER en geen PEP of US-person bent

 

Meer belangrijke informatie over deze rekening vindt u hieronder:

piggybank_BLUE_D

Direct openen

Zo’n rekening openen doet u helemaal gratis en binnen 5 minuutjes. Daarna is beleggen een fluitje van een cent: u stort (periodiek) een bedrag, laat dit door ons beleggen en wacht rustig tot uw geld meer waard wordt. Voor het openen van de rekening hoeft u alleen een aantal gegevens aan te leveren. Gelijk aan de slag?