De spaarrekening

Helaas is het even niet mogelijk om een spaarrekening af te sluiten bij ons. Heeft u al een spaarrekening? Dan vindt u hieronder alle ins en outs. Bent u zo doorheen, want sparen is nu eenmaal niet zo spannend.

Sparen bij Brand New Day

We houden het kort, want de spaarrekening is een simpel product. Geen kosten, al binnen een paar minuutjes te openen en u ontvangt maandelijks een variabele rente. Via MijnBND kunt u op ieder moment geld opnemen en heeft u altijd inzicht in uw transacties, de opgebouwde rente en het actuele saldo. De Brand New Day-spaarrekening is trouwens alleen voor persoonlijk gebruik: u kunt bij ons dus geen spaarrekening op naam van uw bedrijf openen.

balloons_PINK

De veiligheid van uw spaargeld

Net zoals alle andere Nederlandse banken staan wij onder toezicht van De Nederlandsche Bank en dus valt uw spaargeld onder de Nederlandse Depositogarantie. Dat betekent dat, bij een faillisement van Brand New Day, het spaargeld dat u bij ons heeft staan beschermd is namens de Nederlandse overheid. Per bank bent u beschermd voor ieder bedrag tussen de €0,01 en €100.000. Hoeft u niets voor te doen.

De rente: 0,00% per jaar

De rente op uw spaarrekening is precies niets. Voor degenen die meer dan €100.000 op een rekening hebben staan rekenen we zelfs een negatieve rente van 0,50%. Niet leuk, maar ook wij ontkomen hier niet aan. Als Nederlandse bank stallen we namelijk een flink deel van ons spaargeld bij de Europese Centrale Bank (ECB). Daarvoor betalen wij aan hen óók een negatieve rente van – 0,50%. Een deel van die kosten rekenen wij dus door aan onze klanten.

stairs_PINK

Klaar met de lage spaarrente?

En heeft u uw geld voor langere tijd niet nodig? Dan kan beleggen een optie zijn.

Sparen of beleggen?

Wat is verstandiger, sparen of beleggen? In dit artikel vergelijken we het risico van sparen en beleggen voor periodes van 1, 5 en 20 jaar.

Wat als ik overlijd?

Dat gaat hopelijk nog heel lang niet gebeuren. Maar als u overlijdt, krijgen uw erfgenamen 100% van het geld op uw spaarrekening.

Wat kan ik van Brand New Day verwachten?

Dat we vooral niet moeilijk doen. Hier leest u meer over wat u van ons kunt verwachten.

lamp1_PINK

Dit moeten we nog even melden van onze huisjurist

U betaalt geen kosten, uw rekening is vrij opneembaar, u hoeft geen minimumbedrag te storten en u mag maximaal 10 miljoen euro op uw rekening aanhouden. Meer info? In de voorwaarden vindt u alle details terug.