Meer pensioen?
Zelf doen!

Niemand wil later op een houtje bijten. Dat is ook slecht voor uw kunstgebit. Zet daarom nu geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel. Wilt u weten wat u straks krijgt? Maak dan direct een berekening.

Wat kan ik met zo’n pensioenrekening-beleggen?

Zelf regelen dat u later méér pensioen krijgt. Dat is heel eenvoudig. U opent zo’n rekening in een paar minuten. U stort er geld op. Dat geld wordt automatisch belegd in beleggingsfondsen. En de Belastingdienst helpt u een handje. U krijgt namelijk best wel veel belastingvoordeel.

In ruil voor dat belastingvoordeel zijn er wel wat spelregels. Die leest u hieronder. En u moet natuurlijk wel een pensioentekort hebben. Dikke kans dat u dat heeft… Omdat u waar u nu werkt geen (of te weinig) pensioen opbouwt. Omdat u zelfstandige bent. Omdat u in een leaseauto rijdt. En nog heel veel redenen.

clock_YELLOW

Belastingvoordeel

Waarom een pensioenrekening en geen gewone beleggingsrekening? Omdat u met de pensioenrekening belastingvoordeel krijgt. En dat tikt best aan!

In ruil voor dat voordeel zijn er wel wat spelregels van de Belastingdienst: er geldt een maximumbedrag dat u per jaar mag storten (uw ‘jaarruimte’), het geld op de rekening is geblokkeerd en als u met pensioen wilt, moet u er een pensioeninkomen mee aankopen.

Wanneer mag ik het geld gebruiken voor mijn pensioen? 

Dat bepaalt u (binnen wat grenzen) helemaal zelf. Met het geld op uw pensioenrekening moet u later een uitkering aankopen. Wanneer, dat mag u zelf weten: voordat u AOW krijgt, of daarna. En hoelang die uitkering duurt, ook… 5 jaar, of 10 of 20. Maar er gelden wel wat regels.

heart_YELLOW

Hoeveel kost dat?

Heel weinig, want we zijn een prijsvechter. De kosten van de pensioenrekening zijn dus enorm laag. En daardoor bouwt u heel wat meer pensioen op.

Hieronder staan de kosten. Verder is elke denkbare wijziging is gratis. Ook voor het switchen en verkopen van de beleggingsfondsen betaalt u géén transactiekosten.

45 euro
afsluitkosten

Voor het openen van de rekening betaalt u éénmalig 45 euro.


0,50%
stortingskosten

Over elke geldstorting betaalt u éénmalig 0,50% stortingskosten.


0,59%
beheerkosten

De kosten die binnen het beleggingsfonds in rekening worden gebracht.

Bereken uw jaarruimte

| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
Bereken uw jaarruimte
Uw jaarruimte is € 0.00 Stuur mij de uitkomst Deze berekening is een indicatie van uw jaarruimte. Voor de meest up-to-date berekening kunt u terecht bij de Belastingdienst. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.
Loader

Controleer het formulier en probeer het nog eens.

Het resultaat is verstuurd.

Terug naar het resultaat

1

balloons_YELLOW

Slim beleggen

Het geld op uw pensioenrekening wordt op een wetenschappelijke manier belegd: in héél veel verschillende aandelen en obligaties wereldwijd en dat tegen zo laag mogelijke kosten. Indexbeleggen: oersaai, maar wel effectief.

Elke euro op uw rekening wordt standaard in de 2.200 grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld en 2.300 verschillende obligaties belegd. U kiest zelf de verdeling tussen aandelen en obligaties. Liever iets anders? Switchen tussen alle fondsen is gratis.

Handig om te weten

Staat mijn pensioengeld veilig?

Ja, als wij failliet gaan, vallen al uw beleggingen buiten ons faillissement.

Wat als ik overlijd?

Dat gaat hopelijk nog héél lang niet gebeuren. Maar als u overlijdt, krijgen uw erfgenamen 100% van het geld op uw pensioenrekening.

Een lopende polis overboeken

Heeft u nog een verzekering waarmee u geld opbouwt? Boek ‘m dan snel over! Dat regelen wij.

We doen niet moeilijk

Verplichtingen: verschrikkelijk. We bieden u dus graag zoveel mogelijk vrijheid en flexibiliteit.

chair_balloon_YELLOW

Kenmerken en voorwaarden 

Om de rekening te openen, moet u minimaal 18 jaar oud zijn. We kennen geen minderjarige die zich al druk maakt over z’n pensioen, maar toch. En u moet natuurlijk een pensioentekort hebben. Voor dit product kunt u in het documentencentrum het essentiële informatiedocument, de essentiële beleggersinformatie van de Brand New Day fondsen, de productvoorwaarden Pensioenaanvulling,  de voorwaarden van het Paraplufonds en Paraplufonds I en het Prospectus en Prospectus I nalezen.

Risico indicator AFM risico 3-4-5

Gemakkelijk openen

Zo eenvoudig opent u de pensioenrekening-beleggen. Want dat doet u gewoon online. Kinderspel. Uiteraard hebben wij wel een aantal gegevens van u nodig.