Meer pensioen?
Zelf doen!

Niemand wil later op een houtje bijten. Dat is ook slecht voor uw kunstgebit. Zet daarom nu geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel. Nu al weten wat  u straks krijgt? Maak dan direct een berekening.

Wat kan ik met zo’n pensioenrekening-beleggen?

Regelen dat u later een goed pensioen heeft! Het geld dat u op de rekening stort, wordt automatisch belegd in de fondsen zoals u deze heeft gekozen. En met het geld op de rekening koopt u later, als u toe bent aan pensioen, een inkomen aan.

U moet natuurlijk wel een pensioentekort hebben. Dikke kans dat u dat heeft: omdat u bij het bedrijf waar u werkt te weinig pensioen opbouwt (of gewoon geen), omdat u zelfstandige bent, omdat u in een leaseauto rijdt (ja echt), et cetera.

clock_YELLOW

Belastingvoordeel

Waarom een pensioenrekening en geen gewone beleggingsrekening? Omdat u met de pensioenrekening belastingvoordeel krijgt. En dat tikt best aan!

In ruil voor dat voordeel zijn er wel wat spelregels van de Belastingdienst: er geldt een maximumbedrag dat u per jaar mag storten (uw ‘jaarruimte’), het geld op de rekening is geblokkeerd en als u met pensioen wilt, moet u er een pensioeninkomen mee aankopen.

Geen verplichtingen

Binnen de fiscale regels mag u storten wat u wilt. Elke maand een bedrag, één keer per jaar iets. Of gewoon niets, ook helemaal prima.

U zit ook niet aan ons vast. Niet tevreden? Dan boeken wij uw geld – met het schaamrood op de kaken – kosteloos over naar een andere aanbieder van uw keuze. En u betaalt geen rekeningkosten. Geen geld op uw rekening? Nul euro kosten.

heart_YELLOW

Hoeveel kost dat?

Heel weinig, want we zijn een prijsvechter. De kosten van de pensioenrekening zijn dus enorm laag. En daardoor bouwt u heel wat meer pensioen op.

Hieronder staan de kosten. Elke denkbare persoonlijke wijziging en wijziging aan uw rekening is gratis. Ook voor het switchen en verkopen van de beleggingsfondsen betaalt u géén transactiekosten.

45 euro
afsluitkosten

Voor het openen van de rekening betaalt u éénmalig 45 euro.


0,50%
stortingskosten

Over elke geldstorting betaalt u éénmalig 0,50% stortingskosten.


0,59%
beheerkosten

De jaarlijkse kosten over de beleggingen in onze standaardfondsen.

balloons_YELLOW

De beleggingen

U hoeft geen verstand van beleggen te hebben voor de pensioenrekening-beleggen. Wij beleggen namelijk voor u. Daar heeft u geen omkijken naar. Wilt u zich er juist wél mee bemoeien? Geen probleem. U kunt altijd kosteloos de beleggingen inrichten zoals u zelf wilt.

Handig om te weten

Uw geld staat veilig

Als wij failliet gaan, blijven alle beleggingen van u. Ongeacht de omvang.

Overlijden

Dat gaat hopelijk nog heel lang niet gebeuren. Maar áls u overlijdt, krijgen uw erfgenamen 100% van het geld.

Overstappen

Heeft u een andere pensioenpolis of –rekening? Stap dan over. Dat regelen wij.

Wanneer met pensioen?

U bepaalt zelf (binnen bepaalde grenzen) wanneer u met het geld op uw rekening een inkomen aankoopt.

chair_balloon_YELLOW

Kenmerken en voorwaarden 

Om de rekening te openen, moet u minimaal 18 jaar oud zijn. We kennen geen minderjarige die zich al druk maakt over z’n pensioen, maar toch. En u moet natuurlijk een pensioentekort hebben. Voor dit product kunt u in het documentencentrum het essentiële informatiedocument, de essentiële beleggersinformatie van de Brand New Day fondsen, de productvoorwaarden Pensioenaanvulling,  de voorwaarden van het Paraplufonds en Paraplufonds I en het Prospectus en Prospectus I nalezen.

Risico indicator AFM risico 3-4-5

Gemakkelijk openen

Zo eenvoudig opent u de pensioenrekening-beleggen. Want dat doet u gewoon online. Kinderspel. Uiteraard hebben wij wel een aantal gegevens van u nodig.