Beleggen & Rendementen

Onze beleggingsaanpak is wetenschappelijk. Lage kosten, lange termijn, enorme spreiding en niet gokken maar de markt volgen met de beste indexfondsen die er zijn. Oersaai maar effectief. Want daar gaat het om: rendement op lange termijn.

Levert het wat op?

Jazeker. Dat ziet u hiernaast: de rendementen per jaar per profiel. Dit zijn de échte rendementen, dus het rendement dat onze klanten met zo’n profiel ook behaald hebben, na aftrek van alle beheerkosten.

Model Zeer offensief Offensief Neutraal Defensief Zeer defensief
2010 6,28% 5,64% 5,00% 4,37% 3,73%
2011 -5,50% -2,79% -0,08% 2,62% 5,33%
2012 13,05% 11,01% 8,98% 6,95% 4,92%
2013 24,54% 18,79% 13,04% 7,28% 1,53%
2014 8,94% 8,93% 8,91% 8,90% 8,88%
2015 1,05% 0,86% 0,66% 0,46% 0,27%
2016 7,26% 6,31% 5,35% 4,39% 3,44%
2017 15,60% 12,21% 8,82% 5,43% 2,04%
2018 -9,21% -7,19% -5,18% -3,16% -1,14%
2019 22,75% 18,84% 14,94% 11,03% 7,13%
2020 10,61% 8,11% 6,83% 5,49% 4,08%
2021 (t/m Q3) 14,54% 9,48% 6,10% 2,72% -0,65%
Gemiddeld 9,10% 7,58% 6,25% 4,86% 3,41%

De kleine lettertjes: gesimuleerde rendementen per Model per jaar van de standaardfondsen voor de beleggingsrekening bij BND Vermogensopbouw van 1 januari 2010 tot en met 31 oktober 2020 en vanaf 1 november 2020 tot en met 30 september 2021 van de modelportefeuilles bij BND Bank. Ná aftrek van servicekosten en fondskosten en met jaarlijks herbalanceren op 31 december. Rendementen uit het verleden bieden géén garantie voor de toekomst en de waarde van uw beleggingen kan fluctueren.

Indexbeleggen

Bij ons doet u aan indexbeleggen: niet uw geld stoppen in een paar aandelen of obligaties waarvan u denkt dat het de krenten in de pap zijn, maar gewoon beleggen in héél veel aandelen en/of obligaties tegelijkertijd. En in de tussentijd vooral niet de markt proberen te timen door op de juiste momenten te aan- en verkopen, maar gewoon rustig afwachten tot uw beleggingen in waarde stijgen. Dan is de kans op een mooi rendement het grootst.

Uiteraard heeft u de keuze tussen verschillende fondsen: u kunt bijvoorbeeld beleggen in de grootste bedrijven ter wereld, in bedrijven uit opkomende landen of juist in ons duurzame fonds. De voordelen van indexbeleggen in bulletpoints:

  • Een hoop gemak: u hoeft niet op zoek naar de ‘beste’ aandelen of obligaties.
  • De kosten voor indexbeleggen zijn héél laag (en dus blijft er meer rendement over).
  • Automatisch een grote spreiding van uw vermogen: u bent niet afhankelijk van enkele aandelen of obligaties.

Modelbeleggen of vrij beleggen

Opent u een rekening bij ons? Dan doet u in eerste instantie aan modelbeleggen. U kiest dan één van onze vijf standaard modellen (variërend van zeer offensief tot zeer defensief) en bepaalt daarmee zelf of u meer risico (offensief) of juist minder risico (defensief) neemt tijdens het beleggen. De fondsverdeling laat u aan ons over: u belegt standaard in een mix van aandelenfondsen en obligatiefondsen. De verdeling tussen obligaties en aandelen is afhankelijk van het model dat u kiest en u kunt uw geld niet in andere fondsen beleggen. Switchen tussen verschillende modellen is helemaal gratis.

Wilt u meer invloed op de samenstelling van uw beleggingen? Dan kunt u na het openen van de rekening kiezen voor vrij beleggen. U belegt dan niet volgens een model, maar stelt zelf de verhouding tussen aandelenfondsen en obligatiefondsens samen en bepaalt helemaal zelf in welke fondsen u belegt. U kunt in MijnBND zelf eenvoudig kiezen tussen modelbeleggen of vrij en switchen tussen die twee is geheel kosteloos.

graph_people_BLUE_D

Alle fondsen en koersen

Benieuwd in welke sectoren u precies belegt met een bepaald fonds? Of wilt u weten hoeveel rendement een bepaald model de laatste jaren heeft behaald? 

De dikke disclaimer
Deze tool geeft u een indicatie van wat u kunt doen om een gewenst kapitaal op te bouwen, maar is geen advies. Bij Brand New Day belegt u zelfstandig, zonder dat wij u adviseren over uw beleggingen. U bepaalt zelf of de beleggingsrekening aansluit bij uw behoefte, risicobereidheid en (financiële) situatie. Zelfstandig beleggen is alleen geschikt voor degenen die zelf kennis van en ervaring met (de risico’s van) beleggen (in beleggingsfondsen) hebben. Denkt u onvoldoende kennis te hebben van die risico’s? Dan kunt u een adviseur raadplegen of een andere manier van vermogensopbouw overwegen.

Tussendoortje voor de pro’s

 

  • Indexbeleggen via fondsen van vooral Vanguard en Northern Trust
  • 100% fysieke replicatie
  • Automatische risicoafbouw (als u dat wilt)
  • Valutarisico afgedekt
  • Geen dividendlekkage

Dagelijks beleggingsorders invoeren

U kunt bij ons dagelijks beleggingsorders invoeren. Hoe snel uw order precies wordt uitgevoerd, is afhankelijk van drie zaken: het type order (aankoop, verkoop of switch), het tijdstip waarop u die order doet en het fonds waarin u gaat beleggen of waaruit u uw beleggingen verkoopt.

hammer_BLUE_D
hearts_BLUE_D

Automatische risicoafbouw

Het zou zuur zijn als vlak voordat u het geld nodig heeft de beleggingen in rook opgaan door een crash op de beurs. Daarom doen we aan automatische risicoafbouw. Uw geld wordt dan steeds veiliger belegd. Lees: minder aandelen, meer obligaties. Dat doen we vanaf 15 jaar voor de einddatum. Wilt u dit niet? Dan kunt u automatische risicoafbouw – of u nu aan vrij beleggen of modelbeleggen doet – gewoon uitzetten.

Dividendvoordeel van ongeveer 0,50%

Beleggingsfondsen beleggen in beursgenoteerde bedrijven. En het merendeel van die beursgenoteerde bedrijven zijn in het buitenland gevestigd. Als deze bedrijven dividend uitkeren, houdt de buitenlandse overheid daar dividendbelasting over in.

Die ingehouden belasting bent u normaal gesproken kwijt. Maar door een speciale fiscale status krijgen de BND Wereld Indexfondsen en het BND Small Cap Wereld  deze ingehouden belasting wél terug. En dat levert op jaarbasis ongeveer 0,50% extra rendement op.

stairs_BLUE_D
heart_BLUE_D

Duurzaam beleggen

U staart zich natuurlijk niet blind op onze lage kosten en prima rendementen. Terecht, want uw gewin moet niet ten koste gaan van mens en milieu. Bent u nu benieuwd naar hoe duurzaam onze fondsen precies zijn? We vertellen u er graag meer over.

Even niet beleggen

Wilt u een deel van het geld op uw rekening in euro’s aanhouden? Of wilt u gewoon tijdelijk even geen risico nemen met uw geld? Dan kunt u geld in de cashallocatie aanhouden. Het geld dat u in de cashallocatie plaatst wordt niet belegd en blijft in euro’s op uw rekening staan. Switchen tussen fondsen en de cashallocatie is uiteraard geheel kosteloos en kunt u dus zo vaak doen als u wilt. Over het geld in euro’s ontvangt u geen rente.

piggybank_BLUE_D

Automatisch herbalanceren

Stel: u belegt voor 70% in een aandelenfonds en voor 30% in een obligatiefonds. Als de koers van dat aandelenfonds veel harder stijgt (of daalt) dan het obligatiefonds, dan belegt u op den duur waarschijnlijk een groter deel van uw vermogen in dat aandelenfonds. Het kan dus voorkomen dat u op een gegeven moment 75% van uw vermogen in dat aandelenfonds belegt, alleen maar omdat de koers daarvan hard is gestegen. Zo ontstaat er ‘scheefgroei’ in uw fondsverdeling. U kunt er bij Brand New Day voor kiezen om die scheefgroei (automatisch) tegen te gaan. Dat doet u door ‘automatisch herbalanceren’ aan te zetten in MijnBND. Wij brengen uw beleggingen dan eenmaal per jaar (op dezelfde datum als de einddatum van uw rekening) terug op het oorspronkelijke niveau. Hiervoor verkopen we beleggingen in het ene fonds en kopen we beleggingen aan in het andere fonds. U kunt zelf trouwens ook op ieder gewenst moment (en helemaal gratis) uw beleggingen herbalanceren.

Meer over beleggen bij Brand New Day

Veiligheid

Ja, uw geld staat veilig. Maar mooie woorden bieden geen garantie. Wat gebeurt er als Brand New Day failliet zou gaan?

Sparen of beleggen?

Heeft u lang de tijd? Dan is het verwachte rendement van beleggen een stuk hoger.

Beleggen is kinderspel  

Als u zich maar aan deze 5 spelregels houdt!

Beleggen doen we niet zelf

Nee, dat laten we voor de meeste fondsen over aan een van de beste op dit gebied: Vanguard, de één na grootste vermogensbeheerder ter wereld.

Onze smaken

Of u nu belegt voor uw pensioen, kind of welk doel dan ook: bij ons vindt u de juiste rekening.

Pensioenrekening-beleggen

Beleggen met belastingvoordeel voor uw eigen pensioen.

Hoge historische rendementen

Heel veel belastingvoordeel

Zeer lage kosten

Uw geld is niet vrij opneembaar

U mag niet onbeperkt inleggen

Beleggingsrekening

Beleggen op de eenvoudigste manier, voor ieder willekeurig doel.

Zeer lage kosten

Hoge historische rendementen

Uw geld is vrij opneembaar

Beleggen kent risico’s

Geen belastingvoordeel

Kinderrekening-beleggen

Beleggen voor uw kroost. Zodra uw kind 18 jaar is, wordt hij of zij eigenaar van alle beleggingen.

Beleggen op naam van uw kind kan alleen bij Brand New Day

Hoge historische rendementen

Elk jaar belastingvrij schenken

Het geld is écht bedoeld voor uw kind

Beleggen kent risico’s

Prospectussen

Écht diep in de materie duiken? Geen probleem! Daarvoor kunt u de prospectussen van onze paraplufondsen doornemen. U vindt ze hieronder.

Vind een adviseur

Natuurlijk hebben we verstand van zaken, maar wij mogen geen advies geven. Om een goede keuze te maken is het verstandig dat u hier goed over nadenkt. Doet u dat liever mét een financieel adviseur? Bij Brand New Day kennen we er nog wel een paar.

Pensioenrekening-beleggen

Beleggen met belastingvoordeel voor uw eigen pensioen.

Hoge historische rendementen

Heel veel belastingvoordeel

Zeer lage kosten

Uw geld is niet vrij opneembaar

U mag niet onbeperkt inleggen

Beleggingsrekening

Beleggen op de eenvoudigste manier, voor ieder willekeurig doel.

Zeer lage kosten

Hoge historische rendementen

Uw geld is vrij opneembaar

Beleggen kent risico’s

Geen belastingvoordeel

Kinderrekening-beleggen

Beleggen voor uw kroost. Zodra uw kind 18 jaar is, wordt hij of zij eigenaar van alle beleggingen.

Beleggen op naam van uw kind kan alleen bij Brand New Day

Hoge historische rendementen

Elk jaar belastingvrij schenken

Het geld is écht bedoeld voor uw kind

Beleggen kent risico’s