< Naar de kennisbank

Hoe pas ik mijn beleggingen aan?

 

Of en hoe u uw beleggingen kunt aanpassen, is afhankelijk van een aantal zaken. Is er bijvoorbeeld een adviseur aan uw rekening gekoppeld en beheert hij of zij de rekening voor u? Dan kunt u zelf geen wijzigingen doorvoeren aan uw rekening. Vraag uw adviseur in dat geval de door u gewenste wijzigingen door te voeren. Is er geen adviseur aan uw rekening gekoppeld? Dan kunt u op de onderstaande manieren uw beleggingen aanpassen.

 

Uw rekening heeft een IBAN
Log allereerst in in MijnBND. Hierna komt u op een overzichtspagina van uw rekening terecht, waarna u op de rekening klikt waarvan u de beleggingen wilt aanpassen. U komt dan op een overzichtsscherm van uw rekening terecht. Onderin de pagina ziet u drie kopjes onder elkaar, waarvan de tweede ‘Beleggingen aanpassen’ is. Als u daarop klikt, kunt u uw fondsverdeling aanpassen en lifecyclebeleggen en/of automatisch herbalanceren aan- of uitzetten.

 

Uw rekening heeft geen IBAN
Log allereerst in in MijnBND. Hierna komt u op een overzichtspagina van uw rekening terecht, waarna u op de rekening klikt waarvan u de beleggingen wilt aanpassen. U komt dan op een overzichtsscherm van uw rekening terecht. Als u naar beneden scrolt, ziet u drie kopjes: nieuwe inleg aanpassen, beleggingen aanpassen en rekeningeigenschappen.

 

Nieuwe inleg aanpassen
Hier kunt u bepalen hoe iedere incasso of iedere nieuwe storting die u doet belegd wordt. De verdeling tussen obligaties en aandelen kunt u aanpassen door de schuif onder Risicoverdeling te gebruiken en u kunt uw fondsverdeling voor uw nieuwe inleg wijzigen door te klikken op Andere aandelenfondsen kiezen.

 

Beleggingen aanpassen
Hier kunt u bepalen hoe het volledige bedrag op uw rekening belegt wordt. Als u hier een wijziging doorvoert, dan wordt deze dus doorgevoerd voor al uw vermogen op uw rekening. De verdeling tussen obligaties en aandelen kunt u aanpassen door de schuif onder Risicoverdeling te gebruiken en u kunt uw fondsverdeling voor uw nieuwe inleg wijzigen door te klikken op Andere aandelenfondsen kiezen.

 

Rekeningeigenschappen
Hieronder kunt u ervoor kiezen om in andere obligatiefondsen te beleggen dan het BND Euro Obligatie Indexfonds, kunt u de einddatum van uw rekening aanpassen en kunt u ervoor kiezen om lifecyclebeleggen aan of uit te zetten.