Wie is Brand New Day?

Brand New Day ontstond in 2010 als simpele beleggingsinstelling. Met een handjevol werknemers, net zoveel klanten en een hoop ambitie. Nu, zo’n 11  jaar later, beheren we het vermogen van zo’n 150.000 Nederlanders. Veel veranderd zijn we in de tussentijd niet. We lopen nog steeds over van ambitie en rennen keihard voor onze klanten. En ja, dan rennen we onszelf weleens voorbij. Maar altijd omdat we het beste willen voor u.

Werkt dat ook een beetje? 

Wij van WC Eend advi… Nee. Alleen onze klanten mogen zeggen hoe goed we écht zijn.

  • Al 75.325 mensen openden een pensioenrekening-beleggen
  • We beheren ongeveer 4,3 miljard euro aan vermogen
  • Al 150.000 Nederlanders gingen u voor en openden een rekening

De spelregels en belastingvoordelen

De Belastingdienst betaalt mee aan uw pensioen. De inleg die u op uw pensioenrekening doet, mag u namelijk aftrekken van uw belastbare inkomen tijdens uw belastingaangifte in het volgende jaar. Scheelt dus behoorlijk wat geld, zeker op de lange termijn. Na uw pensioenleeftijd laat u het totale bedrag uitkeren en betaalt u alsnog belasting. Maar dan wél tegen het lagere AOW-tarief.

Bovendien valt het totale vermogen van uw pensioenrekening in box 1. U betaalt hierover dus geen vermogensbelasting. Aan deze voordelen zijn wel enkele spelregels verbonden. Zo mag u het bedrag op de pensioenrekening bijvoorbeeld niet in een keer opnemen en mag u niet onbeperkt inleggen.

heart_PINK
gift_balloons_PINK

De rente: 0,30% per jaar

De rente op uw pensioenrekening-sparen is variabel en kan dus worden verhoogd of verlaagd. In MijnBND ziet u altijd precies hoeveel rente u tot het moment van kijken heeft opgebouwd.

De kosten

Euh, de kosten? Het is inderdaad gek om voor het openen van een spaarrekening kosten te moeten betalen. Dat zijn we met u eens. Maar we moeten u voor het openen van deze pensioenrekening-sparen éénmalig afsluitkosten in rekening brengen.

Elke financiële dienstverlener is wettelijk verplicht om u voor het openen van een pensioenrekening-sparen afsluitkosten in rekening te brengen. Vandaar dat we eenmalig €25 rekenen bij het openen van de pensioenrekening-sparen. Dit zijn uiteraard de enige kosten die u aan ons betaalt.

piggybank_PINK
lamps_person_PINK

En als u de pensioenleeftijd bereikt?

Dan kunt u welverdiend op uw lauweren rusten. En het opgebouwde bedrag laten uitkeren via onze lijfrente-uitkering. U moet dan wel woonachtig én belastingplichtig zijn in een land binnen de EER (Europese Economische ruimte). Bent u dat niet? Dan kunt u het geld tegen die tijd mogelijk ergens anders laten uitkeren.

De voors en tegens van de pensioenrekening-sparen

Voor u aan zo’n pensioenrekening begint, willen we natuurlijk wel het volledige plaatje schetsen

  • De Belastingdienst betaalt mee aan uw pensioen. U mag uw jaarlijkse inleg bij uw belastingaangifte namelijk aftrekken van uw belastbare inkomen.
  • U betaalt geen vermogensbelasting over het geld op uw pensioenrekening.
  • Sparen is de veiligste manier van vermogen opbouwen.
  • U dient uw vermogen vanaf uw pensioenleeftijd te laten uitkeren. Laat u het bedrag eerder uitkeren, dan is de minimale periode hiervoor 20 jaar plus het aantal jaren tot uw AOW-leeftijd.
  • U mag enkel inleggen als u een pensioentekort (of jaarruimte) heeft. U berekent uw jaarruimte eenvoudig hieronder.
  • De spaarrentes staan een stuk lager dan vroeger.

Bereken uw jaarruimte

U mag niet onbeperkt inleggen op uw pensioenrekening. Alleen degenen die te weinig pensioen opbouwen, mogen namelijk profiteren van het belastingvoordeel dat bij de rekening hoort. Uw jaarruimte geeft aan of u mag inleggen op de rekening.

| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
Bereken uw jaarruimte
Uw jaarruimte is € 0.00 Stuur mij de uitkomst Deze berekening is een indicatie van uw jaarruimte. Voor de meest up-to-date berekening kunt u terecht bij de Belastingdienst. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.
Loader

Controleer het formulier en probeer het nog eens.

Het resultaat is verstuurd.

Terug naar het resultaat

1

Handig om te weten

Beleggen voor uw pensioen

Geen zin in lage spaarrentes? Lees meer over onze pensioenrekening-beleggen.

Staat mijn spaargeld veilig?

Ja. Ieder bedrag tussen €0,01 en €100.000 is beschermd via de Nederlandse Depositogarantie.

Overlijden

Gaat u voorlopig niet gebeuren. Maar áls u overlijdt, krijgen uw erfgenamen 100% van het geld.

Polis overboeken 

Heeft u een lopende pensioenpolis? Of pensioenrekening? Boek ‘m dan over. Regelen wij voor u, als u dat wilt.

Wat is (uw) reserveringsruimte?

Reserveringsruimte is de ongebruikte jaarruimte van de afgelopen 7 jaar. Was uw jaarruimte in de afgelopen 7 jaren bijvoorbeeld steeds €1.000 per jaar, maar heeft u hiervan geen gebruik gemaakt? Dan is uw reserveringsruimte €7.000.

Belastbaar inkomen: wat was uw belastbaar box 1 inkomen in 2019?
Pensioenaangroei: hoe hoog was uw pensioenaangroei, ook wel 'Factor A' genoemd, in 2019? U kunt dit vinden op het Uniform Pensioenoverzicht. Krijgt u geen werknemerspensioen of heeft u geen werkgever laat dit veld dan leeg.
Afgetrokken premie: hoeveel lijfrentepremie heeft u in dit jaar al afgetrokken?
Belastbaar inkomen: wat was uw belastbaar box 1 inkomen in 2018?
Pensioenaangroei: hoe hoog was uw pensioenaangroei, ook wel 'Factor A' genoemd, in 2018? U kunt dit vinden op het Uniform Pensioenoverzicht. Krijgt u geen werknemerspensioen of heeft u geen werkgever laat dit veld dan leeg.
Afgetrokken premie: hoeveel lijfrentepremie heeft u in dit jaar al afgetrokken?
Belastbaar inkomen: wat was uw belastbaar box 1 inkomen in 2017?
Pensioenaangroei: hoe hoog was uw pensioenaangroei, ook wel 'Factor A' genoemd, in 2017? U kunt dit vinden op het Uniform Pensioenoverzicht. Krijgt u geen werknemerspensioen of heeft u geen werkgever laat dit veld dan leeg.
Afgetrokken premie: hoeveel lijfrentepremie heeft u in dit jaar al afgetrokken?
Belastbaar inkomen: wat was uw belastbaar box 1 inkomen in 2016?
Pensioenaangroei: hoe hoog was uw pensioenaangroei, ook wel 'Factor A' genoemd, in 2016? U kunt dit vinden op het Uniform Pensioenoverzicht. Krijgt u geen werknemerspensioen of heeft u geen werkgever laat dit veld dan leeg.
Afgetrokken premie: hoeveel lijfrentepremie heeft u in dit jaar al afgetrokken?
Belastbaar inkomen: wat was uw belastbaar box 1 inkomen in 2015?
Pensioenaangroei: hoe hoog was uw pensioenaangroei, ook wel 'Factor A' genoemd, in 2015? U kunt dit vinden op het Uniform Pensioenoverzicht. Krijgt u geen werknemerspensioen of heeft u geen werkgever laat dit veld dan leeg.
Afgetrokken premie: hoeveel lijfrentepremie heeft u in dit jaar al afgetrokken?
Belastbaar inkomen: wat was uw belastbaar box 1 inkomen in 2014?
Pensioenaangroei: hoe hoog was uw pensioenaangroei, ook wel 'Factor A' genoemd, in 2014? U kunt dit vinden op het Uniform Pensioenoverzicht. Krijgt u geen werknemerspensioen of heeft u geen werkgever laat dit veld dan leeg.
Afgetrokken premie: hoeveel lijfrentepremie heeft u in dit jaar al afgetrokken?
Belastbaar inkomen: wat was uw belastbaar box 1 inkomen in 2013?
Pensioenaangroei: hoe hoog was uw pensioenaangroei, ook wel 'Factor A' genoemd, in 2013? U kunt dit vinden op het Uniform Pensioenoverzicht. Krijgt u geen werknemerspensioen of heeft u geen werkgever laat dit veld dan leeg.
Afgetrokken premie: hoeveel lijfrentepremie heeft u in dit jaar al afgetrokken?
Stuur mij de berekening

hearts_PINK

Dit moeten we nog even melden van onze huisjurist

Om de rekening te openen, moet u minimaal 18 jaar oud zijn. We kennen geen minderjarige die zich al druk maakt over z’n pensioen, maar toch. En u moet natuurlijk een pensioentekort hebben. Daarnaast is het belangrijk dat u een betaalrekening bij een Nederlandse bank heeft en u een mobiel telefoonnummer heeft waar wij u op kunnen bereiken. In de voorwaarden kunt u alle details over de pensioenrekening-sparen nalezen. Opent u een rekening bij ons? Dan hebben wij wel een aantal gegevens nodig van u.

U opent zo’n rekening binnen 10 minuutjes

…en daarna profiteert u van de volgende voordelen:

Heel veel belastingvoordeel

Géén risico over uw geld

Geen lopende kosten

De spaarrentes zijn erg laag

U mag niet onbeperkt inleggen