Belastingvoordeel

Kent u ze al? Dan kunt u dit stuk gerust overslaan. Voor de lezers die nog niet bekend zijn met het belastingvoordeel van de pensioenrekening:

 1  Belastingvrij geld

U betaalt geen belasting over het bedrag dat u op een pensioenrekening stort. U krijgt uw inkomstenbelasting terug en de totale waarde valt ook nog eens buiten de vermogensrendementsheffing. Er zit wel een maximum aan het bedrag dat u mag storten. Dit heet uw jaarruimte.

 2  Spelregels

Er zitten wel een aantal spelregels aan het belastingvoordeel. Zo zit er een maximum aan het bedrag dat u per jaar mag storten. Dit maximum heet uw jaarruimte. Het geld op uw pensioenrekening kunt u ook niet zomaar meer opnemen. U dient er een uitkering van aan te kopen.

 3  De uitkering

U kunt de pensioenpot vanaf uw AOW leeftijd laten uitkeren. De uitkering heeft een looptijd van minimaal 5 en maximaal 30 jaar. Over deze uitkering betaalt u wel weer inkomstenbelasting. Maar een heel stuk minder dan u nu doet.

gift_balloons_PINK

De rente: 0,40% per jaar

De rente op uw pensioenrekening-sparen is variabel en kan dus worden verhoogd of verlaagd. In MijnBND ziet u altijd precies hoeveel rente u tot die betreffende dag heeft opgebouwd.

De kosten

Euh, de kosten? Het is inderdaad gek om voor het openen van een spaarrekening kosten te moeten betalen. Dat zijn we met u eens. Maar we moeten u voor het openen van deze pensioenrekening-sparen éénmalig 25 euro afsluitkosten in rekening brengen.

Elke financiële dienstverlener is wettelijk verplicht om u voor het openen van een pensioenrekening-sparen afsluitkosten in rekening te brengen. Die 25 euro van ons vallen dan nog mee. De afsluitkosten van alle andere aanbieders zijn hoger.

piggybank_PINK

Handig om te weten

Via MijnBND zie je precies hoe het er met je pensioen voorstaat. Gratis tip voor twijfelaars: op jonge leeftijd beginnen, levert je uiteindelijk met de minste pijn het meeste pensioen op.

Staat mijn pensioengeld veilig?

Ja. Uw pensioenspaargeld is tot 100.000 euro beschermd door het depositogarantiestelsel.

Overlijden

Gaat u voorlopig niet gebeuren. Maar áls u overlijdt, krijgen uw erfgenamen 100% van het geld.

Lopende polis overboeken 

Heeft u een lopende pensioenpolis? Of pensioenrekening? Boek ‘m dan over. Dat regelen wij

We doen niet moeilijk

Verplichtingen hebben we zelf ook een hekel aan. We bieden u dus graag zoveel mogelijk vrijheid en flexibiliteit.

hearts_PINK

Kenmerken en voorwaarden 

Om de rekening te openen, moet u minimaal 18 jaar oud zijn. We kennen geen minderjarige die zich al druk maakt over z’n pensioen, maar toch. En u moet natuurlijk een pensioentekort hebben. In de voorwaarden kunt u alle details over de pensioenrekening-sparen nalezen.

Gemakkelijk openen

Zo eenvoudig opent u de pensioenrekening-sparen. Want dat doet u gewoon online. Kinderspel. Uiteraard hebben wij wel een aantal gegevens van u nodig. Hoe het werkt, kunt u hier nalezen. Gelijk aan de slag?