Wat kan ik met zo’n pensioenrekening-sparen?

Regelen dat u later méér pensioen krijgt. Over het saldo op uw rekening krijgt u een variabele rente die flink hoger is dan de rente van een vrij opneembare spaarrekening. Bovendien helpt de Belastingdienst u een handje met aardig wat belastingvoordeel.

In ruil voor dat belastingvoordeel zijn er wel wat spelregels. En u moet natuurlijk wel een pensioentekort hebben. Dikke kans dat u dat heeft. Bijvoorbeeld omdat u bij het bedrijf waar u nu werkt geen (of te weinig) pensioen opbouwt. Of omdat u zelfstandige bent. Of omdat u in een leaseauto rijdt.

balloons_YELLOW

Belastingvoordeel

Waarom een pensioenrekening-sparen en niet een ‘gewone’ spaarrekening? Omdat u met de pensioenrekening (naast de hogere rente) belastingvoordelen krijgt. En die tikken best aan. Daardoor bouwt u veel meer pensioen op.

Aardig, dat belastingvoordeel. Maar in ruil daarvoor heeft de Belastingdienst wel wat spelregels opgesteld. Zo is het geld op uw rekening geblokkeerd en later, als u met pensioen wilt gaan, moet u er een pensioeninkomen mee aankopen. Op zich niet heel gek nee, die regels.

Geen verplichtingen

Daar houden we zelf ook niet van, al die verplichtingen. Daar doen we dus niet aan.

U mag binnen de wettelijke grenzen storten wat u wilt. Elke maand een bedrag, af en toe iets. Of gewoon niets, ook helemaal prima. U zit ook niet aan ons vast. Niet tevreden? Dan boeken wij op uw verzoek uw geld – met het schaamrood op de kaken – over naar een andere aanbieder. Kosteloos. En u betaalt geen rekeningkosten.

clock_YELLOW

De rente: 0,65% per jaar

De rente op uw pensioenrekening-sparen is variabel en kan dus worden verhoogd of verlaagd. In MijnBND ziet u altijd precies hoeveel rente u tot die betreffende dag heeft opgebouwd.

De kosten

Euh, de kosten? Het is inderdaad gek om voor het openen van een spaarrekening kosten te moeten betalen. Dat zijn we met u eens. Maar we moeten u voor het openen van deze pensioenrekening-sparen éénmalig 25 euro afsluitkosten in rekening brengen.

Elke financiële dienstverlener is wettelijk verplicht om u voor het openen van een pensioenrekening-sparen afsluitkosten in rekening te brengen. Die 25 euro van ons vallen dan nog mee. De afsluitkosten van alle andere aanbieders zijn hoger.

heart_YELLOW

Je pensioen zit wel snor

Ook als je een baard hebt. Je bouwt vermogen op middels een variabele rente. Zelf kijken hoe je pensioen ervoor staat? Even inloggen via MijnBND. Gratis tip voor twijfelaars: op jonge leeftijd beginnen, levert je uiteindelijk het meeste op.

Staat mijn pensioengeld veilig?

Ja. Uw pensioenspaargeld is tot € 100.000 beschermd door het depositogarantiestelsel.

Overlijden

Gaat u voorlopig niet gebeuren. Maar áls u overlijdt, krijgen uw erfgenamen 100% van het geld.

Lopende polis overboeken 

Heeft u een lopende pensioenpolis? Of pensioenrekening? Boek ‘m dan over. Dat regelen wij

Wanneer mag ik met pensioen? 

U bepaalt zelf (binnen wat grenzen) wanneer u het pensioeninkomen aankoopt.

chair_balloon_yellow

Kenmerken en voorwaarden 

Om de rekening te openen, moet u minimaal 18 jaar oud zijn. We kennen geen minderjarige die zich al druk maakt over z’n pensioen, maar toch. En u moet natuurlijk een pensioentekort hebben. In de voorwaarden kunt u alle details over de pensioenrekening-sparen nalezen.

Gemakkelijk openen

Zo eenvoudig opent u de pensioenrekening-sparen. Want dat doet u gewoon online. Kinderspel. Uiteraard hebben wij wel een aantal gegevens van u nodig.