Wat kan ik met zo’n pensioenrekening-sparen?

Zelf regelen dat u later méér pensioen krijgt. Dat is heel eenvoudig. U opent zo’n rekening in een paar minuten. U stort er geld op. Over dat geld krijgt u een hoge variabele rente: véél hoger dan op een gewone spaarrekening. En de Belastingdienst helpt u een handje met best wel veel belastingvoordeel.

In ruil voor dat belastingvoordeel zijn er wel wat spelregels. Die leest u hieronder. Zo moet u natuurlijk wél een pensioentekort hebben. Dikke kans dat u dat heeft. Omdat u bij het bedrijf waar u nu werkt geen (of te weinig) pensioen opbouwt. Omdat u zelfstandige bent. Omdat u in een leaseauto rijdt. En nog heel veel redenen.

balloons_YELLOW

Belastingvoordeel

Waarom een pensioenrekening-sparen en niet een ‘gewone’ spaarrekening? Omdat u met de pensioenrekening (naast de hogere rente) belastingvoordelen krijgt. En die tikken best aan. Daardoor bouwt u veel meer pensioen op.

Aardig, dat belastingvoordeel. Maar in ruil daarvoor heeft de Belastingdienst wel wat spelregels opgesteld. Zo is het geld op uw rekening geblokkeerd en later, als u met pensioen wilt gaan, moet u er een pensioeninkomen mee aankopen. Op zich niet heel gek nee, die regels.

Wanneer mag ik met pensioen?

Dat mag u zelf weten. Met het geld op uw pensioenrekening moet u straks een uitkering aankopen. Dat mag prima vóórdat u recht krijgt op AOW, maar ook daarna. Er gelden wel wat regels van de Belastingdienst die bepalen hoelang de uitkering moet lopen. Dat is altijd minimaal 5 jaar en maximaal 30 jaar.
clock_YELLOW

De rente: 0,55% per jaar

De rente op uw pensioenrekening-sparen is variabel en kan dus worden verhoogd of verlaagd. In MijnBND ziet u altijd precies hoeveel rente u tot die betreffende dag heeft opgebouwd.

De kosten

Euh, de kosten? Het is inderdaad gek om voor het openen van een spaarrekening kosten te moeten betalen. Dat zijn we met u eens. Maar we moeten u voor het openen van deze pensioenrekening-sparen éénmalig 25 euro afsluitkosten in rekening brengen.

Elke financiële dienstverlener is wettelijk verplicht om u voor het openen van een pensioenrekening-sparen afsluitkosten in rekening te brengen. Die 25 euro van ons vallen dan nog mee. De afsluitkosten van alle andere aanbieders zijn hoger.

heart_YELLOW

Bereken uw jaarruimte

| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
Bereken uw jaarruimte
Uw jaarruimte is € 0.00 Stuur mij de uitkomst Deze berekening is een indicatie van uw jaarruimte. Voor de meest up-to-date berekening kunt u terecht bij de Belastingdienst. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.
Loader

Controleer het formulier en probeer het nog eens.

Het resultaat is verstuurd.

Terug naar het resultaat

1

Je pensioen zit wel snor

Ook als je een baard hebt. Via MijnBND zie je precies hoe het er met je pensioen voorstaat. Gratis tip voor twijfelaars: op jonge leeftijd beginnen, levert je uiteindelijk met de minste pijn het meeste pensioen op.

Staat mijn pensioengeld veilig?

Ja. Uw pensioenspaargeld is tot 100.000 euro beschermd door het depositogarantiestelsel.

Overlijden

Gaat u voorlopig niet gebeuren. Maar áls u overlijdt, krijgen uw erfgenamen 100% van het geld.

Lopende polis overboeken 

Heeft u een lopende pensioenpolis? Of pensioenrekening? Boek ‘m dan over. Dat regelen wij

We doen niet moeilijk

Verplichtingen hebben we zelf ook een hekel aan. We bieden u dus graag zoveel mogelijk vrijheid en flexibiliteit.

chair_balloon_yellow

Kenmerken en voorwaarden 

Om de rekening te openen, moet u minimaal 18 jaar oud zijn. We kennen geen minderjarige die zich al druk maakt over z’n pensioen, maar toch. En u moet natuurlijk een pensioentekort hebben. In de voorwaarden kunt u alle details over de pensioenrekening-sparen nalezen.

Gemakkelijk openen

Zo eenvoudig opent u de pensioenrekening-sparen. Want dat doet u gewoon online. Kinderspel. Uiteraard hebben wij wel een aantal gegevens van u nodig. Hoe het werkt, kunt u hier nalezen. Gelijk aan de slag?