Afdrukken

Kan ik pensioen van mijn (oude) werkgever overboeken naar een lijfrente?

Om kort te zijn: nee, deze kunt u helaas niet overboeken naar een lijfrente. Dat zit namelijk zo: in Nederland zijn er drie manieren om pensioen op te bouwen. De eerste pijler. de tweede pijler en de derde pijler.

  • De eerste pijler is het AOW: dit bouwt iedere Nederlander automatisch op. Deze staat geheel los van de pensioenpotjes die u zelf opbouwt..

  • De tweede pijler is het pensioen dat mensen bij een werkgever opbouwen.

  • De derde pijler is aanvullend pensioen, ook wel lijfrente genoemd. Dit kunnen mensen zelf opbouwen als ze bij een werkgever niet genoeg pensioen opbouwen of als ondernemer geen pensioen opbouwen.

Volgens de wet is het niet toegestaan om die verschillende potjes samen te voegen. U mag het pensioen dat u bij een werkgever heeft opgebouwd (tweede pijler) daarom niet laten overboeken naar een lijfrente of pensioenrekening bij Brand New Day (derde pijler).

Zoals eerder genoemd is het dus wel mogelijk om aanvullend pensioen op te bouwen als uw werkgever niet genoeg voor u inlegd. Wilt u weten of u deze mogelijkheid heeft? Bereken dan direct uw jaarruimte en profiteer dit jaar nog van het belastingvoordeel van een pensioenrekening.

Scroll naar boven