Afdrukken

Wat gebeurt er bij overlijden met mijn gezamenlijke rekening?

 

Iets waar niemand op hoopt, maar wel waar we u graag op voorbereiden. Op het moment dat een rekeninghouder komt te overlijden, gezamenlijke rekening of niet, dient u een melding bij ons te maken. Vanaf dat moment helpen wij om het geld bij de nabestaanden te krijgen.  

In het geval van een gezamenlijke rekening gaat dat als volgt. Na de melding vragen wij alle benodigde gegevens bij u op (zoals een verklaring van erfrecht en overlijdensakte). Zodra alle documentatie is ontvangen, bepalen wij waar het geld naartoe moet op basis van een testament of het Nederlandse erfrecht. Zodra dit is vastgesteld verplaatsen wij het geld naar een rekening op naam van de erfgenaam en is deze vrij om met het geld te doen wat hij/zij wilt. 

Indien de tweede rekeninghouder niet de/een erfgenaam is, wordt de 50% die toekomt aan de overleden persoon verdeeld volgens het testament/erfrecht. Indien de tweede rekeninghouder wel de erfgenaam is kan de rekening voortgezet worden op één naam. Dit kan wel pas nadat alle benodigde documentatie ontvangen is. 

Graag nog wat meer informatie? U kunt ons altijd even mailen op [email protected] of direct bellen op 020 – 75 85 310 

Scroll naar boven