< Naar de kennisbank

Ik heb mijn beleggingen verkocht. Wanneer staat het geld op mijn rekening?

 

Hoe lang het duurt voordat u de verkoopwaarde op uw tegenrekening heeft ontvangen, is afhankelijk van of u een rekening mét of zonder IBAN heeft.

 

Uw rekening heeft géén persoonlijk IBAN
Als uw rekening geen persoonlijk IBAN heeft, kunt u niet dagelijks handelen. Voor deze rekeningen geldt dat wij (bijna) elke vrijdag de verkoopopdrachten uitvoeren. In sommige gevallen kan dit afwijken, bijvoorbeeld wanneer vrijdag een nationale feestdag is of door andere redenen. Via het kopje inleg in MijnBND kunt u nagaan wanneer het eerstvolgende verkoopmoment is. Het is belangrijk dat u ons de verkoopopdracht vóór woensdag 10.00 uur doorgeeft, zodat wij de opdracht op tijd kunnen klaarzetten. Als wij uw opdracht na woensdag 10.00 uur binnenkrijgen, wordt de verkoop een week opgeschoven.

 

Voor deze rekeningen geldt dat u de waarde binnen vijf werkdagen nadat de verkoop is uitgevoerd, op uw tegenrekening ontvangt. Wilt u zeker weten of er een verkoopmoment is? Neem dan contact met ons op via klant@brandnewday.nl of 020 75 85 310.

 

Uw rekening heeft een persoonlijk IBAN
Als uw rekening een persoonlijk IBAN heeft, kunt u dagelijks handelen. Voert u de verkoopopdracht op een werkdag voor 10.00 uur ‘s ochtends in? Dan zetten wij de verkoop diezelfde dag nog in gang. Uw beleggingen worden de volgende werkdag verkocht tegen de slotkoers van de dag waarop u de verkoopopdracht invoerde. Belegt u in het BND Emerging Markets Indexfonds-C, BND Small Cap Wereld Indexfonds-B of het BND Pacific Indexfonds? Dan worden uw beleggingen een werkdag later verkocht. Nadat uw beleggingen zijn verkocht, duurt het maximaal drie werkdagen voordat het geld op uw tegenrekening is bijgeschreven. Meer over dagelijks handelen vindt u hier.