Pensioen voor ZZP’ers

Met de ZZP Pensioenrekening bouwt u zelf pensioen op voor later. Dat is heel eenvoudig. U mag storten wat u wilt. Niks storten mag dus ook. Uw geld wordt automatisch belegd. En de Belastingdienst helpt u een handje. U krijgt namelijk best veel belastingvoordeel.

Wat kan ik met zo’n ZZP-pensioenrekening?

Met belastingvoordeel pensioen opbouwen. U opent online uw eigen pensioenrekening. Het geld dat u stort wordt automatisch belegd. En later, als u toe bent aan pensioen, koopt u met het geld een inkomen aan.

U wilt met een belastingvoordeel sparen voor uw pensioen. Maar als zzp’er wilt u misschien het gespaarde geld ook nog wel even beschikbaar houden voor uw onderneming. Dat kan! En dat regelt u met de oudedagsreserve (OR). als het goed is…

gift_balloons_YELLOW

De kosten

Die wijken net iets af van wat u al van ons gewend bent. Als zzp’er bent u helemaal zelf verantwoordelijk voor uw pensioen. Dat betekent (als het goed is) bovengemiddeld hoge stortingen op de Pensioenrekening. Maar u wilt natuurlijk geen bovengemiddeld hoge kosten. Daarom hebben wij iets speciaal voor u: de zzp kostenstructuur.

We doen niet moeilijk

Verplichtingen hebben we zelf ook een hekel aan. We bieden u dus graag zoveel mogelijk vrijheid en flexibiliteit.

Géén verplichting om geld te storten. Geen contract. Geen geld op de rekening? Geen kosten.

heart_YELLOW

Hoeveel kost dat?

Heel weinig, want wij zijn een prijsvechter. Bovendien zijn de kosten van onze ZZP Pensioenrekening aangepast voor zelfstandigen die hogere bedragen voor hun pensioen opzij moeten zetten.

45 euro
afsluitkosten

Voor het openen van de rekening betaalt u éénmalig 45 euro.


50 euro
vaste kosten per jaar

Deze kosten betaalt u jaarlijks, ongeacht het vermogen op de rekening.


0,50%
stortingskosten

Over elke geldstorting betaalt u éénmalig 0,50% stortingskosten.


0,25%
beheerkosten

Dit zijn de jaarlijkse kosten over de beleggingen.

Een rekening openen

U heeft als ZZP’er te maken met nogal wat haken en ogen. Uitzonderingen die regels bevestigen. En meer dingen waar de Belastingdienst het vast leuker door maakt voor de boekhouder, maar niet makkelijker voor u. Daarom zouden wij u na het openen van de rekening graag nog even telefonisch te woord staan. Om even kennis te maken, maar vooral om de rekening nog eens één keer na te lopen om te kijken of alles duidelijk en naar wens is. Uiteraard doen wij dit kosteloos en wanneer het u uitkomt.

Wilt u eerst bellen en daarna de rekening openen? Dat kan natuurlijk. Plan dan hier een belafspraak in.

De beleggingen

Elke euro die u overmaakt naar uw beleggingsrekening wordt automatisch belegd in de 2.200 grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld en in 2.300 verschillende obligaties. U kiest zelf de verdeling tussen aandelen en obligaties. Wilt u liever iets anders? Switchen tussen alle beleggingsfondsen is gratis. Als u trouwens liever wilt sparen, dan kan dat ook.

hammer_YELLOW

Je pensioen zit wel snor

Ook als je een baard hebt. We beleggen je inleg in indexfondsen. Zelf kijken hoe je pensioen ervoor staat? Even inloggen via MijnBND. Gratis tip voor twijfelaars: op jonge leeftijd beginnen, levert je uiteindelijk het meeste op.

Staat mijn pensioengeld veilig?

Ja, als wij failliet gaan, vallen al uw beleggingen buiten ons faillissement.

Wat als ik overlijd?

Dat gaat hopelijk nog héél lang niet gebeuren. Maar als u overlijdt, krijgen uw erfgenamen 100% van het geld op uw pensioenrekening.

Een lopende polis overboeken

Heeft u nog een verzekering waarmee u geld opbouwt? Boek ‘m dan snel over! Dat regelen wij.

Beleggen doen we niet zelf

Nee, dat laten we voor de meeste fondsen over aan een van de beste op dit gebied: Vanguard, de één na grootste vermogensbeheerder ter wereld.

graph_people_YELLOW

Kenmerken en voorwaarden 

Om de rekening te openen, moet u minimaal 18 jaar oud zijn. We kennen geen minderjarige die zich al druk maakt over z’n pensioen, maar toch. En u moet natuurlijk een pensioentekort hebben. Voor dit product kunt u in het documentencentrum het essentiële informatiedocument, de essentiële beleggersinformatie van de Brand New Day fondsen, de productvoorwaarden Pensioenaanvulling de voorwaarden van het Paraplufonds en Paraplufonds I, en het Prospectus & Prospectus I nalezen.

Risico indicator AFM risico 4

Een ZZP-rekening openen

U doet het in 5 minuutjes. Uiteraard hebben wij wel een aantal gegevens nodig van u. Gelijk aan de slag?