ZZP Pensioen

Bent u een ZZP&ZP’er? Een Zelfstandige Zonder Personeel en Zonder Pensioen? Het zijn er best veel: een kwart volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek. Als je slim bent, hoor je daar niet bij. Maak meteen een berekening.

Wat kan ik met zo’n ZZP-pensioenrekening?

Regelen dat u later een goed pensioen heeft! Het geld dat u op de rekening stort, wordt automatisch belegd. Dat beleggen doen wij voor u. En met het geld op de rekening koopt u later, als u toe bent aan pensioen, een inkomen aan.

gift_balloons_YELLOW

Ook voor ZZP valt het mee

Te duur, zeggen veel zzp’ers als hen wordt gevraagd waarom ze geen pensioen hebben. Maar wist u dat een pensioen helemaal niet duur hoeft te zijn? Als zzp’er kun je namelijk met heel veel belastingvoordeel sparen en je bepaalt zelf hoeveel je inlegt. En hoe vaak je dat doet.

In ruil voor dat voordeel zijn er wel wat spelregels van de Belastingdienst: er geldt een maximumbedrag dat u per jaar mag storten (uw ‘jaarruimte’), het geld op de rekening is geblokkeerd en als u met pensioen wilt, moet u er een pensioeninkomen mee aankopen.

Bereken uw jaarruimte

| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
Bereken uw jaarruimte
Uw jaarruimte is € 0.00 Stuur mij de uitkomst Deze berekening is een indicatie van uw jaarruimte. Voor de meest up-to-date berekening kunt u terecht bij de Belastingdienst. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.
Loader

Controleer het formulier en probeer het nog eens.

Het resultaat is verstuurd.

Terug naar het resultaat

1

Betalen als het uitkomt

Als zzp’er heeft u een wisselend inkomen. Een vast maandbedrag voor pensioen kan daarom onhandig zijn. Bij Brand New Day stopt u geld in uw pensioenpot als het u uitkomt. Stort u een paar maanden niks, dan is er ook niets aan de hand.

heart_YELLOW

Hoeveel kost dat?

Heel weinig, want we zijn een prijsvechter. De kosten van de ZZP-pensioenrekening zijn dus enorm laag. En daardoor bouwt u heel wat meer pensioen op.

Hieronder staan de kosten. Elk denkbare persoonlijke wijziging en wijziging aan uw rekening is gratis. Ook voor het switchen en verkopen van de beleggingsfondsen betaalt u géén transactiekosten.

45 euro
Afsluitkosten

Voor het openen van de rekening betaalt u éénmalig 45 euro.


0,50%
stortingskosten

Over elke geldstorting betaalt u éénmalig 0,50% stortingskosten.


0,59%
beheerkosten

De jaarlijkse kosten over de beleggingen in onze standaardfondsen.

Andere kosten betalen?

U leest het goed, u kunt ook kiezen voor een andere kosten structuur. Wij hebben namelijk een nieuwe kostenstructuur, speciaal voor onze ZZP-rekening. Deze structuur is vooral interessant wanneer u een hoger vermogen heeft. U betaalt namelijk hogere vaste kosten en lagere variabele kosten.

Hoe werkt de nieuwe kostenstructuur? Onze afsluit- en stortingskosten blijven gelijk maar de beheerkosten zijn een stuk lager. U betaalt 0,25%  beheerkosten per jaar en daarnaast servicekosten van 50 euro per jaar. Deze kostenstructuur verwerken wij achteraf, aan het einde van het jaar dus.

U kiest direct, bij het openen van de rekening, voor deze kostenstructuur. Maar dit kan ook pas later, wanneer u de rekening al langere tijd heeft. Wij passen deze structuur overigens enkel toe wanneer dit daadwerkelijk voordeliger is voor u als klant, dat vinden wij wel zo netjes.

Wilt u gebruik maken van deze nieuwe structuur? Dan kan dat helaas nog niet via onze website. Laat daarom uw gegevens achter, dan nemen wij hierover contact met u op.

Voor meer informatie met betrekking tot het verwerken van persoonsgegevens zie ons privacystatement

De beleggingen

U hoeft geen verstand van beleggen te hebben voor de pensioenrekening-beleggen. Wij beleggen namelijk voor u. Daar heeft u geen omkijken naar.

hammer_YELLOW

Je pensioen zit wel snor

Ook als je een baard hebt. We beleggen je inleg in indexfondsen. Zelf kijken hoe je pensioen ervoor staat? Even inloggen via MijnBND. Gratis tip voor twijfelaars: op jonge leeftijd beginnen, levert je uiteindelijk het meeste op.

Hoe zit dat met je OR?

Nog meer fiscaal voordeel? Bekijk dan de opties voor je oudedagsreserve (OR) eens.

Uw geld staat veilig

Als wij failliet gaan, blijven alle beleggingen van u. Ongeacht de omvang.

Overlijden

Natuurlijk niet. Maar áls u overlijdt, krijgen uw erfgenamen 100% van het geld.

Polis overboeken

Heeft u een andere pensioenpolis of –rekening? Boek ‘m dan over. Dat regelen wij.

graph_people_YELLOW

Kenmerken en voorwaarden 

Om de rekening te openen, moet u minimaal 18 jaar oud zijn. We kennen geen minderjarige die zich al druk maakt over z’n pensioen, maar toch. En u moet natuurlijk een pensioentekort hebben. Voor dit product kunt u in het documentencentrum het essentiële informatiedocument, de essentiële beleggersinformatie van de Brand New Day fondsen, de productvoorwaarden Pensioenaanvulling de voorwaarden van het Paraplufonds en Paraplufonds I, en het Prospectus & Prospectus I nalezen.

Risico indicator AFM risico 4

Gemakkelijk openen

Zo eenvoudig opent u de ZZP-rekening. Want dat doet u gewoon online. Kinderspel. Uiteraard hebben wij wel een aantal gegevens van u nodig.