Jaarruimte

Is het antwoord op een aantal van uw prangende vragen. Bijvoorbeeld: “wat mag ik dit jaar maximaal op mijn Brand New Day Pensioenrekening storten” of “welk bedrag krijg ik terug van de Belastingdienst”.

Bereken het direct in onze handige tool hieronder. Of scroll door voor meer informatie over wat u nodig heeft voor de berekening.

Wat is (uw) jaarruimte?

Bouwt u geen of te weinig pensioen op? Dan heeft u waarschijnlijk jaarruimte. Jaarruimte is het maximale bedrag dat u van de Belastingdienst in een jaar tijd op een pensioenrekening mag storten. Waarom er een maximum aan uw jaarruimte verbonden is? Omdat u de gestorte jaarruimte mag aftrekken van uw belastbare inkomen tijdens uw belastingaangifte. Van die gestorte jaarruimte krijgt u dus een flink deel terug van de Belastingdienst. Uw jaarruimte benutten levert u dus nu behoorlijk wat belastingvoordeel op en later een goed pensioen.

Bereken uw jaarruimte

| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
Bereken uw jaarruimte
Uw jaarruimte is € 0.00 Stuur mij de uitkomst Deze berekening is een indicatie van uw jaarruimte. Voor de meest up-to-date berekening kunt u terecht bij de Belastingdienst. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.
Loader

Controleer het formulier en probeer het nog eens.

Het resultaat is verstuurd.

Terug naar het resultaat
1

Bent u in loondienst?

En was u een deel van 2019 of geheel 2019 in loondienst én heeft u een bedrijfspensioen via uw werkgever? Dan bent u op zoek naar twee gegevens:

  • uw bruto inkomen van 2019 (te vinden op uw jaaropgaaf of in uw IB aangifte)
  • de pensioenaangroei 2019 of factor A. Dit is het totale bedrag dat u afgelopen jaar aan pensioen opbouwde bij uw werkgever. U vindt dit terug op uw uniform pensioenoverzicht. Dit document kunt u downloaden bij de pensioenaanbieder waarbij uw werkgever is aangesloten.

 

U kunt het getal 0 invoeren bij Toevoeging oudedagsreserve 2019.

Weet u niet meer bij wie u in 2019 pensioen heeft opgebouwd? Log dan even in op mijnpensioenoverzicht.nl.

lamps_person_GREEN
lamp1_GREEN

Bent u in loondienst, maar heeft u geen pensioenregeling?

Gefeliciteerd, dan heeft u extra jaarruimte! U hoeft in de berekening dan alleen uw bruto inkomen uit werk en uitkeringen in te vullen. Bij Toevoeging oudedagsreserve 2019 en Pensioenaangroei 2019 kunt u 0 invullen.

Bent u ondernemer of freelancer?

Dan heeft u voor de berekening van uw jaarruimte alleen uw bruto inkomen van 2019 nodig. Tenzij u ook Oudedagsreserve opbouwt via uw eenmanszaak of VOF (of uw boekhouder daarover weleens hebt horen praten). Klik in dat geval even door voor meer informatie.

hammer_GREEN

Liever even wat hulp?

We helpen u graag bij het berekenen van uw jaarruimte.  U kiest een dag en tijdstip (mag ook ’s avonds) en dan beantwoorden wij in een kwartiertje al uw vragen. Mag ook langer, of korter, dat maakt ons niet uit. We helpen u graag. En uiteraard vrijblijvend.

piggybank_GREEN

Direct profiteren van uw belastingvoordeel?

Storten op uw pensioenrekening doet u in een handomdraai. En profiteren van het voordeel van uw rekening dus ook. Heeft u nog geen pensioenrekening? Geen probleem, die opent u bij ons in een mum van tijd. Lees daarvoor nog even verder.

Wat heb ik straks nodig?

Hoeveel geld heeft u nodig om later een beetje goed te leven? We hebben helaas geen glazen bol, maar wél een hele slimme rekenhulp. Die werkt heel eenvoudig: u laat weten wat uw gewenste pensioeninkomen is, wij vertellen u hoeveel knaken u daarvoor maandelijks opzij moet zetten. Zo weet u in een handomdraai wat u nú moet doen en waar u later op kunt rekenen.

hearts_GREEN
gift_balloons_GREEN

Wel jaarruimte, maar geen pensioenrekening?

Open hem direct, stort nog vóór 31 december uw jaarruimte en profiteer zo van flink wat belastingvoordeel. Minder dan de jaarruimte storten mag natuurlijk ook. Meer helaas niet.