Dag van de Stagiair

In het kader van de Dag van Stagiair hebben we Danny Kuik even bij de telefoon van de informatieservice weggehaald om hem wat beter te leren kennen.

Hoi, kan je jezelf even voorstellen: wat je studeert, wat je daar zo interessant aan vindt en hoe je bij Brand New Day terecht bent gekomen?

Hallo, ik ben Danny! Ik bevind mij momenteel in de laatste fase van mijn studie bedrijfskunde in Almere. Ik heb voornamelijk voor deze studie gekozen omdat ik de processen binnen een bedrijf wil begrijpen en hopelijk verbeteren. Dat geldt ook voor mijn persoonlijke ontwikkeling, zowel als werknemer als ondernemer.

Mijn interesse in het bedrijfsleven wordt ook gevoed door de Lotgenoten Podcast. Daarin worden succesverhalen van ondernemers en professionals gedeeld. En dat is wel een bron van inspiratie dus. In deze podcast hoorde ik ook voor het eerst over Brand New Day. Het viel mij op dat er zo positief over hun cultuur en werkwijze werd gesproken. De website had een frisse uitstraling en de propositie van het bedrijf was uniek. Aangezien ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging, heb ik een open sollicitatie gestuurd. Dat ik mij er kon ontwikkelen op het gebied van sales en finance was de kers op de taart.

Wat zijn je werkzaamheden hier en hoe bevalt het?

In mijn rol als sales-agent bij de informatieservice is geen dag hetzelfde! Het is leuk om in gesprek te gaan met mensen die geïnteresseerd zijn in het opbouwen van vermogen. Of dat nu voor hun pensioen is, via sparen of door passief te beleggen. Wat mijn werk écht leuk maakt, is dat elk gesprek uniek is. Ik luister naar persoonlijke verhalen en mag mensen informeren over hun financiële mogelijkheden. Het geeft een hoop voldoening om een verschil te kunnen maken door het aanbieden van de juiste informatie.

Kan je een voorbeeld geven van een gesprek dat je echt is bijgebleven?

Dat is lastig. Er zijn eigenlijk twee typen gesprekken die mij altijd bijblijven. Enerzijds heb je de gesprekken met mensen die weinig tot geen kennis hebben over hoe pensioen werkt. Het is altijd een uitdaging om complexe informatie begrijpelijk te maken, maar aan het eind van ons gesprek hebben zij hopelijk een helder beeld van wat pensioen inhoudt, wat hun specifieke situatie betekent en wat ze in de toekomst kunnen verwachten. Ik heb echt eer van mijn werk als ik hoor dat ze nu begrijpen wat ze kunnen doen en in sommige gevallen zelfs besluiten om klant te worden.

Aan de andere kant heb je gesprekken met mensen die bijna met pensioen gaan en zich overweldigd voelen door hun financiële situatie. Deze mensen zien soms door de bomen het bos niet meer. In deze gesprekken probeer ik zo duidelijk en zorgvuldig mogelijk alle informatie te verstrekken die ze kan helpen. Het geeft een goed gevoel als na ons gesprek de rust bij ze terugkeert, en ze een beter inzicht hebben in de mogelijkheden om een redelijk pensioen op te bouwen. De dankbare reacties, zoals een compliment of een positieve review, zijn altijd een bevestiging van het belang van ons werk.

Wat gaat je goed af en waar heb je soms nog moeite mee?

Een van mijn sterke punten is dat ik mij goed in de situatie van iemand anders kan verplaatsen. Ik spreek elke dag met veel mensen, die ieder hun eigen pensioenverhaal en levenssituatie hebben. Door echt te luisteren en me in te leven, kan ik ze informatie geven die echt aansluit bij hun situatie en behoeften. Aan mooie clichés heeft niemand namelijk iets.

Tegelijkertijd kan dat ook een uitdaging zijn, vooral als iemand aangeeft liever niet nu iets te willen doen voor hun oude dag. Aan de ene kant is het belangrijk om empathie te tonen en begrip te hebben voor hun aarzeling, maar aan de andere kant voel ik ook de noodzaak om bij te dragen aan een betere financiële toekomst voor ze. Het is de uitdaging de balans vinden tussen begrip tonen en het belang benadrukken van tijdig actie ondernemen.

Kan je iets vertellen over hoe je begeleid wordt en wat je leert tijdens je stage?

Voordat ik begon aan mijn afstudeerstage bij Brand New Day, hadden we een afstemmingsgesprek over hoe we de communicatie het liefst zagen. Dit gesprek was kort maar krachtig, omdat er vanuit Brand New Day veel flexibiliteit en openheid werd geboden. Dit gaf mij vanaf het begin niet alleen veel vrijheid, maar ook de verantwoordelijkheid om daar goed mee om te gaan.

Gedurende mijn stage en het onderzoeksproces kwamen er natuurlijk allerlei vragen op, soms met de noodzaak voor expertise van andere afdelingen. Voor snelle vragen kon ik altijd even langslopen; ingewikkeldere vraagstukken of specifieke afdelingskennis vereisten natuurlijke een geplande meeting. Daarnaast leerde ik hoe ik kon meebewegen met de bedrijfscultuur van Brand New Day. Ik kreeg de kans om van alles te leren van collega’s van verschillende afdelingen. Daardoor groeide ik niet alleen in mijn vakgebied, maar verbeterde ik ook mijn manier van samenwerken en communiceren. Dit alles maakt mijn afstudeerstage zowel leerzaam als leuk.

Waar gaat je onderzoek over en hoe vordert het? Wat verwacht je dat eruit komt?
Mijn onderzoek focust zich op het optimaliseren van het aankoopproces van een pensioenrekening, door gebruik te maken van klantfeedback. Ik heb met veel werknemers en klanten gesproken en hun feedback verzameld. Deze informatie heb ik vervolgens vergeleken met bestaande literatuur om de beste oplossingen te identificeren.

Ik ben enthousiast over de vooruitgang en verwacht binnenkort een gedegen advies te kunnen presenteren. Het kan ons aankoopproces aanzienlijk verbeteren, waardoor het voor mensen nog prettiger wordt om bij ons een pensioenrekening te openen.

Wat voor eigenschappen komen van pas als je bij Brand New Day aan de slag gaat?

Bij Brand New Day draait het om een ‘bourgondische service’. Dat betekent dat we alles op alles zetten om onze klanten de beste service te bieden. Het is belangrijk dat je past in een cultuur waarin je bereid bent om hard te werken voor een klant, met een menselijke maat. Het is hier niet The Wolf of Wall Street. Het is belangrijk om oprecht te zijn, empathie te tonen en natuurlijk ook om gewoon te kunnen lachen met collega’s.

Voor stagiairs zijn eigenschappen zoals energiek zijn, zelfstandigheid en scherpzinnigheid essentieel. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid, en omdat iedereen bereid is om je te helpen, kan je daar optimaal van profiteren. Die eigenschappen helpen je trouwens niet alleen tijdens je stage, maar ook in je verdere carrière.

Zou je een stage hier aanbevelen en zo ja waarom?

Ik zou een stage bij Brand New Day zeker aanbevelen, maar het hangt wel af van wat je zoekt. Als je de voorkeur geeft aan volledig zelfstandig werken en je opdrachten thuis wilt afronden, dan is dit misschien niet de ideale plek voor jou. Maar als je energie krijgt van interactie met collega’s van verschillende afdelingen en wilt werken aan projecten die een significante en positieve impact hebben op de toekomst van de pensioenbank, dan is Brand New Day absoluut een aanrader. Hier krijg je de kans om echt iets bij te dragen en tegelijkertijd waardevolle ervaringen op te doen.

Scroll naar boven