Welkom

Als zzp’er heb je genoeg te doen. Je regelt je eigen opdrachten, je bepaalt je eigen uurtarief én je zorgt zelf voor je eigen pensioenpot. En omdat je bent aangesloten bij ZZP Nederland  kun je heel gemakkelijk en voordelig zélf pensioen opbouwen met een pensioenrekening van Brand New Day. Dankzij je abonnement bij ZZP Nederland betaal je namelijk geen afsluitkosten als je een pensioenrekening opent. Scheelt je toch maximaal €45. Dat is al een goed begin en dus het halve werk.

Waarom is Brand New Day de juiste partij voor mij?

Calvinistisch in de kosten, bourgondisch in service. Dat zijn we in een notendop. Een pensioenbank van deze tijd. Dus én een prijsvechter én ouderwets hard rennen voor onze klanten, alsof ons leven ervan afhangt. Dat is onze filosofie. En dan komen de klanten én de winst vanzelf. Want we zijn geen charitatieve instelling. Ook wij willen winst maken. Maar wel winst uit eerlijke handel. Net zoals jij.

Wat kan ik met een pensioenrekening?

Bij Brand New Day begrijpen we heel goed dat niemand erop zit te wachten om in zijn spaarzame vrije tijd bezig te zijn met zijn grijze haren. Maar we vinden het wel belangrijk dat iedereen later een beetje knap kan genieten van zijn grijze jaren. En dat doe je heel eenvoudig als je nu een pensioenrekening opent. Zo’n rekening werkt heel simpel:  Je opent hem in een paar minuten, stort er geld op en ondertussen helpt de Belastingdienst je een handje. Je krijgt namelijk best wel heel veel belastingvoordeel met zo’n pensioenrekening.

hammer_GREEN
piggybank_GREEN

Belastingvoordeel

Waarom een pensioenrekening en geen gewone spaar- of beleggingsrekening? Omdat je met de pensioenrekening belastingvoordeel krijgt. Je krijgt namelijk een flink deel van je inleg terug tijdens je belastingaangifte en je hoeft geen belasting te betalen over het geld op de rekening. En dat tikt best lekker aan!

In ruil voor het belastingvoordeel heeft de Belastingdienst wel wat spelregels: er geldt een maximumbedrag dat je per jaar mag storten (je jaarruimte) en het geld staat geblokkeerd tot dat je met pensioen gaat.

De spelregels in het kort

Om het wat gemakkelijker te maken een kort overzicht van de spelregels en de belastingvoordelen.

  • Een flink deel van wat je op de rekening stort, krijg je weer terug
  • Je betaalt geen vermogensbelasting over het geld op de rekening
  • Tijdens je pensioen betaal je minder inkomstenbelasting
  • Je mag het geld niet zomaar opnemen
  • Er is een maximum bedrag (jaarruimte) dat je per jaar mag storten
  • Op je AOW leeftijd koop je een lijfrente-uitkering aan, hierover betaal je inkomstenbelasting

Een rekening openen

Direct beginnen met pensioenopbouw? Goed idee! Vul dan even onderstaand formuliertje in, dan weten we dat jij, zoals afgesproken, geen afsluitkosten hoeft te betalen. Het kan dus zijn dat we hierover contact met je opnemen.

Heb je het formulier ingevuld? Dan hoef je alleen nog maar te kiezen hoe je pensioen wilt opbouwen en kies je voor beleggen of sparen. Deze keuze krijg je automatisch te zien.