De spelregels

De Belastingdienst spaart mee voor uw pensioen. Dat is fijn. Maar in ruil voor dat belastingvoordeel stelt de Belastingdienst wel een aantal voorwaarden. Deze gelden bij alle aanbieders.

  • U mag het geld niet zomaar opnemen

Het staat op een geblokkeerde rekening. Logisch, want het is bestemd voor uw pensioen. Misschien ook maar goed ook dat het geblokkeerd is, want dan komt u niet in de verleiding om met uw pensioengeld die last-minute droomvakantie te betalen. U kunt het geld wel opnemen, maar dat is financieel niet slim.

  • Er is een maximum bedrag dat u per jaar mag storten

Want de Belastingdienst sponsort graag uw pensioen, maar niet onbeperkt. Het maximale bedrag dat u in een jaar mag storten, is uw ‘jaarruimte’. Deze is afhankelijk van uw pensioentekort. Uw jaarruimte berekent u heel eenvoudig met onze jaarruimte-calculator. Kinderspel zelfs, als u even 5 minuten de tijd neemt.

  • U moet met het geld een pensioeninkomen aankopen

Als u met pensioen gaat, mag u het geld op uw rekening niet in één keer opnemen. Nee, u moet er een pensioeninkomen mee aankopen. U mag dan zelf weten bij wie: Brand New Day, maar ook bij een andere bank of verzekeraar. Keuze genoeg. U hoeft er nu nog niet over na te denken… dat hoeft pas als u het inkomen gaat aankopen. Wij boeken uw geld gratis over naar de aanbieder van uw keuze.

  • Over het pensioeninkomen betaalt u belasting

Het inkomen is dus een bruto inkomen. Hoeveel belasting u betaalt, is afhankelijk van de belastingschijf waar u dan met uw hele pensioeninkomen in valt. U bepaalt zelf (binnen enkele grenzen) wanneer u met het geld een inkomen aankoopt.

gift_balloons_GREEN

Wat als ik het op mijn manier wil doen?

‘My Way’, Frank Sinatra. Natuurlijk mag u het op uw manier doen. Wilt u bijvoorbeeld altijd bij uw geld kunnen? Snappen we helemaal. Als u de spelregels van de Belastingdienst niet wilt, kies dan voor een vrije spaar- of beleggingsrekening. Dat is precies dezelfde rekening, maar dan zonder alle voordelen en spelregels van de Belastingdienst.

Iets voor u?

Beginnen met het opbouwen van uw aanvullend pensioen? Dat kan bij Brand New Day in drie verschillende smaken.

Pensioenrekening-beleggen

Met deze rekening bouwt u vermogen op door te beleggen in indexfondsen. Iets voor u?

Pensioenrekening-sparen

Gaat u voor safe en kiest u voor sparen? Dat kan ook bij Brand New Day. Met een variabele rente van 0,40%.

ZZP Pensioen

Eigen ondernemer en op zoek naar pensioen? Dan is ZZP pensioen wellicht iets voor u.