Overlijden & arbeidsongeschikt

Je moet er niet aan denken. En het gaat ook niet gebeuren. Maar het is wel handig om te weten hoe het werkt, als wanbof u ten deel valt.

heart_YELLOW

Overlijden

Als u onverhoopt overlijdt, krijgen uw erfgenamen gewoon 100% van het geld dat op uw rekening staat. Wij houden geen cent in.

Bij een overlijden bespreken wij altijd uitgebreid de mogelijkheden met de erfgenamen en helpen wij in de afwikkeling uiteraard waar mogelijk.

Mogelijkheden bij overlijden in het kort

U heeft een vrij opneembare rekening
Bij een vrij opneembare rekening, zoals een spaarrekening of een vrije beleggingsrekening, is het simpel. Uw erfgenamen kunnen het geld laten staan bij Brand New Day of opnemen. Wat ze op dat moment willen.

U heeft een pensioenrekening
Bij een pensioenrekening kunnen uw erfgenamen kiezen: van het geld een (pensioen) inkomen aankopen of de rekening afkopen. Hier gelden een aantal regels, afhankelijk van het saldo op de rekening en de situatie van de erfgenamen (thuiswonende kinderen of niet, etc.).

 

stairs_YELLOWE
lamp2_YELLOW

Arbeidsongeschiktheid

Als u een pensioenrekening hebt, kunt u het saldo boetevrij opnemen als u onverhoopt langdurig arbeidsongeschikt wordt. Dat heeft de overheid in 2015 bepaald. Alle voorwaarden hierover kunt u nalezen op de site van de Belastingdienst.