Een rekening openen vanuit het buitenland

Woont u niet in Nederland? Dan is het vaak onmogelijk om een (pensioen)rekening bij een Nederlandse aanbieder te openen. Bij Brand New Day doen we daar niet zo moeilijk over. Wel hebben we een paar voorwaarden. U moet bijvoorbeeld in het bezit zijn van een BSN en een Nederlandse IBAN. Daarnaast is het niet vanuit alle landen mogelijk om een rekening te openen.

Nieuwe rekeningen

Wilt u een nieuwe rekening openen? Dan is dit geen enkel probleem wanneer u in een van onderstaande landen uit de Europese Economische Ruimte (EER) woont en belastingplichtig bent. Wel hebben wij altijd een Nederlandse IBAN en BSN nodig.

België Griekenland Liechtenstein Slovenië
Bulgarije Hongarije Luxemburg Slowakije
Cyprus Ierland Nederland Spanje
Denemarken IJsland Noorwegen Tsjechië
Duitsland Italië Oostenrijk Zweden
Estland Kroatië Polen
Finland Letland Portugal
Frankrijk Litouwen Roemenië

*Bij het openen van de rekening moet de klant zowel woonachtig als belastingplichtig zijn in een van bovenstaande landen.

Woont u  in een van deze landen en bent u US Person (bijvoorbeeld omdat u de Amerikaanse nationaliteit heeft)? Dan mogen wij de rekening helaas niet openen.

stairs_GREEN

Verhuizen

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u gaat verhuizen. Wanneer u naar het buitenland verhuist, heeft dit meestal geen gevolgen voor uw Brand New Day-rekening(en). Natuurlijk is het wel belangrijk dat u op de hoogte bent van eventuele fiscale gevolgen van de verhuizing. Neem hierover contact op met de klantenservice.

 

 

Rekening aanhouden niet altijd mogelijk

In sommige gevallen moet de rekening bij Brand New Day helaas worden opgezegd. Verhuist u naar een van onderstaande landen? Dan is het behouden van een Brand New Day-rekening helaas niet mogelijk. Dit geldt voor alle rekeningen inclusief fiscaal geblokkeerde rekeningen.

Verhuist u naar  – of bent u belastingplichtig in – een land dat niet op deze lijst staat en ook geen deel uitmaakt van de eerder genoemde landen binnen de Europese Economische Ruimte (EER)? Als u al een rekening bij ons heeft, mag u deze gewoon aanhouden. Het is dan helaas niet mogelijk om een nieuwe rekening bij ons te openen. Oók niet als u al klant bij ons bent.

Afghanistan China Guinea-Bissau Mauritius Rusland Turkmenistan
Albanië Comoren Haïti Moldavië Samoa Uganda
Amerikaanse Maagdeneilanden Democratische Republiek Congo Honduras Montenegro Servië Vanuatu
Amerikaans-Samoa Dominica Irak Mozambique Seychellen Venezuela
Anguila Equatoriaal-Guinea Iran Myanmar (Burma) Sudan Verenigde Staten van Amerika*
Bahama's Eritrea Jamaica Nicaragua Somalië Wit-Rusland
Barbados Eritrea Jemen Nigeria Syrië Zimbabwe
Bosnië Herzegovina Filipijnen Kameroen Noord-Korea Tadzjikistan Zuid Sudan
Botswana Ghana Libanon Oekraïne Trinidad & Tobago
Burundi Guam Libië Pakistan Tsjaad
Cambodja Guatemala Madagaskar Palau Tunesië
Centraal Afrikaanse Republiek Guinea-Bissau Mali Panama Turkije

*Verhuizen naar Amerika? Dan mag de vrije- en/of fiscale spaarrekening worden behouden. Vrije- en/of fiscale beleggingsrekeningen worden beëindigd of omgezet naar een spaarvariant als dit mogelijk is.

**Aan deze lijst kunt u geen rechten ontlenen. Wilt u er zeker van zijn dat u uw rekening bij verhuizing naar het buitenland kan aanhouden? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Waar ben ik belastingplichtig?

 

Voor de Nederlandse wet bent u belastingplichtig in Nederland als:

  • U de meeste tijd doorbrengt op een Nederlands adres;
  • U woont (samen met uw gezin) in Nederland;
  • U in Nederland werkt
  • U bent verzekerd in Nederland;
  • U een Nederlandse huisarts heeft;
  • U lid bent van een of meerdere Nederlandse verenigingen;
  • U kinderen heeft die een opleiding in Nederland volgen.

 

Veel andere landen zien u als Belastingplichtig als u permanent in dat land woont of verblijft, maar er zijn enkele landen met andere regels. U controleert dit bij de lokale overheid via www.oecd.org.

 

 

lamps_person_GREEN