Een rekening openen vanuit het buitenland

Woont u niet in Nederland? Dan is het vaak onmogelijk om een (pensioen)rekening bij een Nederlandse aanbieder te openen. Bij Brand New Day doen we daar niet zo moeilijk over. Wel hebben we een paar voorwaarden. U moet bijvoorbeeld in het bezit zijn van een BSN en een Nederlandse IBAN. Daarnaast is het niet vanuit alle landen mogelijk om een rekening te openen.

Nieuwe rekeningen

Wilt u een nieuwe rekening openen? Dan is dit geen enkel probleem wanneer u in een van onderstaande landen uit de Europese Economische Ruimte (EER) woont en belastingplichtig bent. Wel hebben wij altijd een Nederlandse IBAN en BSN nodig.

België Griekenland Liechtenstein Roemenië
Bulgarije Hongarije Luxemburg Slovenië
Cyprus Ierland Malta Slowakije
Denemarken IJsland Nederland Spanje
Duitsland Italië Noorwegen Tsjechië
Estland Kroatië Oostenrijk Zweden
Finland Letland Polen
Frankrijk Litouwen Portugal

*Bij het openen van de rekening moet de klant zowel woonachtig als belastingplichtig zijn in een van bovenstaande landen.

Woont u  in een van deze landen en bent u US Person (bijvoorbeeld omdat u de Amerikaanse nationaliteit heeft)? Dan mogen wij de rekening helaas niet openen.

stairs_GREEN

Verhuizen

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u gaat verhuizen. Wanneer u naar het buitenland verhuist, heeft dit meestal geen gevolgen voor uw Brand New Day-rekening(en). Natuurlijk is het wel belangrijk dat u op de hoogte bent van eventuele fiscale gevolgen van de verhuizing. Neem hierover contact op met de klantenservice.

 

 

Rekening aanhouden niet altijd mogelijk

In sommige gevallen moet de rekening bij Brand New Day helaas worden opgezegd. Verhuist u naar een van onderstaande landen? Dan is het behouden van een Brand New Day-rekening helaas niet mogelijk. Dit geldt voor alle rekeningen inclusief fiscaal geblokkeerde rekeningen.

Verhuist u naar  – of bent u belastingplichtig in – een land dat niet op deze lijst staat en ook geen deel uitmaakt van de eerder genoemde Europese Economische Ruimte (EER)? Als u al een rekening bij ons heeft, mag u deze gewoon aanhouden. Het is dan helaas niet mogelijk om een nieuwe rekening bij ons te openen. Oók niet als u al klant bij ons bent.

Afghanistan Comoren Irak Myanmar (Burma) Somalië Wit Rusland
Albanië Congo-Brazzaville Iran Nicaragua Syrië Zimbabwe
Amerikaanse Maagdeneilanden Democratische Republiek Congo Jamaica Noord-Korea Tadzjikistan Zuid Sudan
Amerikaans-Samoa Egypte Jemen Oekraïne Trinidad en Tobago
Bahama's Equatoriaal-Guinea Kameroen Pakistan Tsjaad
Barbados Eritrea Libanon Palau Tunesië
Bosnië Herzegovina Fiji Libië Panama Turkije
Botswana Ghana Madagaskar Rusland Turkmenistan
Burundi Guam Mali Samoa Uganda
Cambodja Guinea-Bissau Mauritius Servië Vanuatu
Centraal Afrikaanse Republiek Guinee Moldavië Seychellen Venezuela
China Haïti Montenegro Soedan Verenigde staten van Amerika*

*Verhuizen naar Amerika? Dan mag de vrije- en/of fiscale spaarrekening worden behouden. Vrije- en/of fiscale beleggingsrekeningen worden beëindigd of omgezet naar een spaarvariant als dit mogelijk is.

**Aan deze lijst kunt u geen rechten ontlenen. Wilt u er zeker van zijn dat u uw rekening bij verhuizing naar het buitenland kan aanhouden? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Waar ben ik belastingplichtig?

 

Voor de Nederlandse wet bent u belastingplichtig in Nederland als:

  • U de meeste tijd doorbrengt op een Nederlands adres;
  • U woont (samen met uw gezin) in Nederland;
  • U in Nederland werkt
  • U bent verzekerd in Nederland;
  • U een Nederlandse huisarts heeft;
  • U lid bent van een of meerdere Nederlandse verenigingen;
  • U kinderen heeft die een opleiding in Nederland volgen.

 

Veel andere landen zien u als Belastingplichtig als u permanent in dat land woont of verblijft, maar er zijn enkele landen met andere regels. U controleert dit bij de lokale overheid via www.oecd.org.

 

 

lamps_person_GREEN