Een rekening openen vanuit het buitenland

Woont u niet in Nederland? Dan is het vaak onmogelijk om een (pensioen)rekening bij een Nederlandse aanbieder te openen. Bij Brand New Day doen we daar niet zo moeilijk over. Wel hebben we een paar voorwaarden. U moet bijvoorbeeld in het bezit zijn van een BSN en een Nederlandse IBAN. Daarnaast is het niet vanuit alle landen mogelijk om een rekening te openen.

Nieuwe rekeningen

Wilt u een nieuwe rekening openen? Dan is dit geen enkel probleem wanneer u in een van onderstaande landen uit de Europese Economische Ruimte (EER) woont en belastingplichtig bent. Wel hebben wij altijd een Nederlandse IBAN en BSN nodig.

BelgiëGriekenlandLiechtensteinPortugal
BulgarijeGroot-BrittanniëLitouwenRoemenië
CyprusHongarijeLuxemburgSlovenië
DenemarkenIerlandMaltaSlowakije
DuitslandIJslandNederlandSpanje
EstlandItaliëNoorwegenTsjechië
FinlandKroatiëOostenrijkZweden
FrankrijkLetlandPolen

*Bij het openen van de rekening moet de klant zowel woonachtig als belastingplichtig zijn in een van bovenstaande landen.

Woont u  in een van deze landen en bent u US Person (bijvoorbeeld omdat u de Amerikaanse nationaliteit heeft)? Dan mogen wij de rekening helaas niet openen.

stairs_GREEN

Verhuizen

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u gaat verhuizen. Wanneer u naar het buitenland verhuist, heeft dit meestal geen gevolgen voor uw Brand New Day-rekening(en). Natuurlijk is het wel belangrijk dat u op de hoogte bent van eventuele fiscale gevolgen van de verhuizing. Neem hierover contact op met de klantenservice.

 

 

Rekening aanhouden niet altijd mogelijk

In sommige gevallen moet de rekening bij Brand New Day helaas worden opgezegd. Verhuist u naar een van onderstaande landen? Dan is het behouden van een Brand New Day-rekening helaas niet mogelijk. Dit geldt voor alle rekeningen inclusief fiscaal geblokkeerde rekeningen.

Verhuist u naar een land dat niet op deze lijst staat en ook geen deel uitmaakt van de eerder genoemde Europese Economische Ruimte (EER)? Dan heeft dit geen invloed op bestaande rekeningen.  Maar nieuwe rekeningen openen is in dit geval helaas niet mogelijk.

AfghanistanDemocratische Republiek CongoJamaicaMyanmar (Burma)SeychellenVenezuela
AlbaniëEgypteJemenNicaraguaSoedanVerenigde staten van Amerika*
Amerikaanse MaagdeneilandenEquatoriaal-GuineaKaaimaneilandenNoord-KoreaSomaliëWit Rusland
BarbadosFijiLibanonOezbekistanTadzjikistanZuid Sudan
Bosnië HerzegovinaGhanaLibiëOmanTrinidad en Tobago
BotswanaGuamMadagaskarPakistanTsjaad
BurundiGuinea-BissauMaliPalauTunesië
BurundiGuamMadagaskarRuslandUganda
CambodjaGuineeMauritaniePanamaTurkije
Centraal Afrikaanse RepubliekHaïtiMauritiusRuslandTurkmenistan
ChinaIrakMoldaviëSamoaUganda
Congo-BrazzavilleIranMontenegroServiëVanuatu

*Verhuizen naar Amerika? Dan mag de vrije- en/of fiscale spaarrekening worden behouden. Vrije- en/of fiscale beleggingsrekeningen worden beëindigd of omgezet naar een spaarvariant als dit mogelijk is.

**Aan deze lijst kunt u geen rechten ontlenen. Wilt u er zeker van zijn dat u uw rekening bij verhuizing naar het buitenland kan aanhouden? Neem dan contact op met onze klantenservice.