Leveren duurzame fondsen minder rendement op?

Werken bij een bank stoffig en eentonig?
Niet bij Brand New Day

De persoonlijke aanpak en informele sfeer van Brand New Day

Brand New Day doet en denkt nét wat anders dan de gemiddelde Nederlandse financial. Joeri en Cees, beide CDD-analisten, weten dat als geen ander. Ze vertellen in dit artikel over de sfeer op de werkvloer, de uitdagingen en, niet te vergeten, de leuke borrels die Brand New Day organiseert.

Een persoonlijke aanpak

Joeri begon ooit bij Brand New Day via een detacheerder. “Tijdens mijn project beviel het mij hier zo goed dat ik daarna in vaste dienst ben gegaan,” vertelt hij. “De persoonlijke aanpak en informele sfeer spraken mij enorm aan. Dat is echt anders dan bij andere banken.”

Die persoonlijke benadering zie je ook terug in de manier waarop collega’s er hun werk doen. Joeri: “Het kleinschalige en persoonlijke karakter maakt Brand New Day uniek. Mensen hebben hier meer oog voor elkaar. Daarnaast krijg je meer verantwoordelijkheid en meer afwisseling in je werk. Hiervoor werkte ik, ook als CDD-analist, bij een grootbank. Vanwege de omvang van die CDD-afdeling waren alle taken en branches opgeknipt. Bij Brand New Day is dat niet zo. Hier komen allerlei soorten klanten en branches voorbij. Verder zijn de taken gevarieerder. Als ik bijvoorbeeld een dag geen zin heb in periodieke reviews, dan kan ik transactiemonitoring of EDR-reviews doen. Dat houdt het afwisselend en leuk.”

De kracht van speurwerk

Cees, die ook altijd via een detacheerder werkte, stemt enthousiast in: “Dat contrast tussen de CDD-afdeling hier en die bij een grootbank heb ik ook zo ervaren. Eigenlijk merkte ik pas toen ik bij Brand New Day begon dat het ook anders kan, en dat dit beter bij mij past. Ik houd van het speurwerk: klanten analyseren, verbanden leggen, de eindjes aan elkaar knopen om uiteindelijk tot een verhaal te komen. Daar krijg ik bij Brand New Day meer ruimte voor.”

Informele en toegankelijke cultuur

Brand New Day is een relatief jonge bank. Dat brengt een gezonde dosis ondernemerschap met zich mee en dat zie je terug in de sfeer op de werkvloer. “Het is echt een platte organisatie,” begint Joeri. “De directie loopt hier over de vloer en is heel benaderbaar. Verder kan je prima in het kantoor van de Chief Risk Officer gaan zitten als die op vakantie is om een interview af te nemen, zoals nu,” lacht Joeri.

Cees: “Iets anders waaraan je die informele cultuur in terugziet, is dat er geen strikte kledingvoorschriften zijn. T-shirt en sneakers lijken hier eerder het uniform,” grapt hij. “Natuurlijk zie je ook mensen een overhemd dragen. Iedereen trekt aan waar ie zich het meest comfortabel in voelt, dat vind ik erg belangrijk.”

Ruimte om te leren en ruimte voor plezier

Bij Brand New Day besteden ze veel aandacht aan zowel je professionele als persoonlijke ontwikkeling. Het bedrijf biedt diverse interessante trainingen en cursussen aan, zoals de Power BI-cursus die Joeri onlangs volgde. Maar het gaat niet alleen om werk en leren; ook plezier is een belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur. Elke donderdag organiseert Brand New Day een borrel, en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd door het kantoorgebouw Atlas, zoals voetbal-, volleybal- en zelfs jeu-de-boulestoernooien en pubquizzen. Joeri: “De borrels en activiteiten zorgen ervoor dat je je collega’s ook op een andere, meer ontspannen manier leert kennen. Dat versterkt de band en maakt het werken hier nog leuker.”

Ook binnen de afdelingen is het belangrijk om plezier te hebben. Zo zijn er regelmatig teamuitjes, zoals een trip naar een escaperoom. “Het volgende teamuitje moeten we nog plannen, maar ik weet zeker dat het er komt,” zegt Joeri. “Dus weet dat er direct een leuk uitje op de planning staat als je bij ons begint!” voegt Cees toe.

Ben jij ook op zoek naar een organisatie waarin je veel plezier beleeft, impact kan hebben en waarin jouw ontwikkeling voorop staat? Laat je gegevens achter, dan komen we graag met je in contact!

De risico’s van beleggen

Risicoloos beleggen bestaat natuurlijk niet en u kunt een deel van uw inleg verliezen. Lees meer over de risico’s en hoe u die kunt beperken.
Scroll naar boven