Leveren duurzame fondsen minder rendement op?

Podcast: De Nieuwe Pensionado’s

Aflevering 1

In de eerste aflevering van Brand New Days podcast De nieuwe pensionado’s ontvangen we universitair docent Dirk Gerritsen van de Utrecht University School of Economics en Judith van Swieten, teamleider klantenservice bij Brand New Day.

Host Gerhard te Velde spreekt in elke aflevering met experts van binnen en buiten Brand New Day over thema’s rond beleggen en pensioen opbouwen. Elke aflevering duurt (iets meer dan) een halfuur. In de eerste gaat het over o.a. de psychologie van beleggen en de voor- en nadelen van actief versus passief beleggen.

‘Heel vaak blijken mensen slecht in het moment van aankoop van een bepaald aandeel,’ vertelt Dirk Gerritsen in de podcast. ‘Vaak gaat men maar eens extra beleggen als aandelen gestegen zijn. En als aandelen zijn gedaald, stapt men eruit. Dat is precies verkeerd om van wat je zou moeten doen. Dat is heel persistent.’

U vindt De nieuwe pensionado’s in Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts. Of bekijk aflevering 1 in zijn geheel hier:

De risico’s van beleggen

Risicoloos beleggen bestaat natuurlijk niet en u kunt een deel van uw inleg verliezen. Lees meer over de risico’s en hoe u die kunt beperken.
Scroll naar boven