Leveren duurzame fondsen minder rendement op?

Reactie Brand New Day op blog Jan Driessen

Jan Driessen probeert ons in deze column te laten geloven dat klanten die ten tijde van de woekerpolisaffaire hun polis van Aegon naar Brand New Day hebben overgeboekt erop achteruit zijn gegaan. Allereerst zijn wij nog nooit een garantiepolis van 7% tegengekomen. Ze zullen wel bestaan uit een tijd dat de marktrente 9% of meer was, maar veel zullen het er niet geweest zijn. En het zijn ook niet de polissen die naar ons overgeboekt worden (je zou wel gek zijn).

Wij hebben Brand New Day in 2010 opgericht als reactie op de woekerpolissen. De grote verzekeraars, waaronder Aegon waar Jan Driessen Directeur Communicatie was in die tijd, verkochten ons 7 miljoen woekerpolissen: producten met torenhoge (en verborgen) kosten waar klanten nooit wat aan konden verdienen, ook niet bij een goed rendement. Dat zijn de polissen die overgeboekt zijn. Jan Driessen moet niet de suggestie wekken dat iedereen bij Aegon een goudgerand product had. Wij brachten toen we live gingen de broodnodige concurrentie voor de verzekeraars met lage kosten, goede producten en gewoon hard rennen voor de klant. Geen wonder dat er veel klanten van grote verzekeraars zijn overgestapt.

Jan Driessen staaft ook dat de overstappers erop achteruitgaan omdat 2022 een slecht beursjaar was. Dat slaat natuurlijk nergens op. Beleggen brengt altijd risico met zich mee en de rendementen van beleggen moet je op lange termijn bezien, niet op basis van 1 jaar. De rendementen van beleggen op langere termijn zijn goed. Dat kun je op onze site en op sites van andere aanbieders zo nakijken. Klanten die het risico van beleggen niet willen of kunnen aangaan, kunnen bij ons ook gewoon een pensioenrekening op basis van sparen openen. De variabele rente daarvan is de hoogste in de markt.

De risico’s van beleggen

Risicoloos beleggen bestaat natuurlijk niet en u kunt een deel van uw inleg verliezen. Lees meer over de risico’s en hoe u die kunt beperken.
Scroll naar boven