Leveren duurzame fondsen minder rendement op?

Goede voornemens voor 2024

In dit artikel

En? Hoe staat ‘ie ervoor? Kunnen uw goede voornemens alweer de prullenbak in of bent u goed op weg? Wat het antwoord ook is, op financieel gebied kunnen wij u misschien helpen met wat goede ideeën.

Open een kinderbeleggingsrekening

Kinderen zijn de beste beleggers. Klinkt gek, maar beleggen doe je voor de lange termijn en je kind kan tot zijn of haar 18e verjaardag sowieso niet aan het geld komen. Daarnaast ligt een dreumes of peuter doorgaans niet wakker van schommelingen op de beurs. Dus geld op een kinderrekening-beleggen zetten, kiezen voor automatische overschrijving, incasso of eenmalige storting en niet meer naar omkijken. En dat hoeven overigens geen grote bedragen te zijn.

Pro-tip: geef het IBAN-nummer door aan opa en oma voor een eventuele extra bijdrage.

Eindelijk uw pensioengat in kaart brengen

Het is niet de leukste tijdsbesteding voor een doordeweekse avond. Liever stelt u het uit om later eens voor te gaan zitten. Maar van uitstel komt afstel en, neemt u van ons aan, het is eigenlijk een heel eenvoudig klusje. In onze Pensioenplanner krijgt u een helder overzicht. Alleen even uw DigiD bij de hand houden. Of als u iets grondiger te werk wil gaan, dan kunt u ook kiezen voor het opstellen van een Persoonlijk Pensioenplan door een van onze pensioenplanners.

Beleggen voor jezelf

Niet iedereen heeft affiniteit met beleggen, dat snappen we volledig. De gedachte is misschien ook dat u zich eerst grondig moet verdiepen in de materie. Boeken lezen, YouTube-tutorials kijken en wellicht een abonnement op het Financieele Dagblad. En bovendien: dat u rijk moet zijn. Nergens voor nodig. U kiest eenmalig voor een modelportefeuille (en of u hierbij veel of weinig risico wilt lopen) en wij doen de rest. Dit noemen we wetenschappelijk beleggen tegen lage kosten.

Ga voor groen

Belegt u al? Goed bezig! Heeft u ook al overwogen om groen te beleggen? Onze groene modelportefeuilles richten zich op een duurzame toekomst. Bedrijven met lage CO2 uitstoot worden extra opgenomen, ten koste van bedrijven met hoge CO2 uitstoot. De obligaties zijn “green bonds” die alleen beleggen in verduurzaming. Het levert de afgelopen jaren een heel klein beetje beter resultaat op dan traditioneel beleggen.

De risico’s van beleggen

Risicoloos beleggen bestaat natuurlijk niet en u kunt een deel van uw inleg verliezen. Lees meer over de risico’s en hoe u die kunt beperken.
Scroll naar boven