Anders denken, anders doen:

Een kijkje achter de schermen bij Brand New Day
Werken bij een bank is stoffig en eentonig, toch? Niet als het aan Brand New Day ligt. Ze doen en denken namelijk nét wat anders dan de gemiddelde Nederlandse financial. Ho Chi, ALM & Reporting Analist, en Wes, Treasury & ALM-specialist, weten dat als geen ander. Ze vertellen in dit artikel over de sfeer op de werkvloer, de uitdagingen en, niet te vergeten, de leuke borrels die Brand New Day te bieden heeft.

Ruimte voor groei en ontwikkeling

Wes blikt terug op zijn start bij Brand New Day: “Ik begon als student en ben doorgegroeid naar mijn huidige rol,” legt Wes uit. “Het is een ideale plek voor ondernemende mensen met goede ideeën. Je krijgt hier veel verantwoordelijkheid en kan daardoor snel leren.”

“Toen ik hier net een maand zat, mocht ik al voorstellen indienen voor redelijk grote bedragen. Ik was daar wel echt van onder de indruk. Het voelde daardoor alsof je meteen bijdraagt. Nu heb ik dat nog steeds. Ik ben onderdeel van de ALCO. Dat is een positie die meestal wordt bemand door een groot deel van de directie van de bank. Die mogelijkheid zal ik niet zomaar weer krijgen in mijn carrière. Bij Brand New Day krijg ik wel dat vertrouwen en die verantwoordelijkheid, dat is heel bijzonder. ”

Ho Chi stemt enthousiast in: “We hebben veel vrijheid en invloed, ongeacht hoe lang je er werkt. Er wordt meer gekeken naar je kwaliteiten en goede ideeën. Je kunt zelf met een voorstel komen om iets aan te pakken en hebt echt impact op beslissingen die gemaakt worden, dat maakt je werk wel extra leuk.”

Een informele sfeer en ruimte voor plezier

Brand New Day is een relatief jonge bank. Dat brengt niet alleen een gezonde dosis ondernemerschap met zich mee, maar dat zie je ook terug in de sfeer op de werkvloer:

“De sfeer is vrij informeel en jong.” vertelt Ho Chi op. “We zijn een hard groeiend bedrijf, dus dat brengt veel dynamiek met zich mee. We zijn met grootse dingen bezig, tegelijkertijd zijn we ‘klein’ genoeg dat iedereen elkaar bij naam kent, ongeacht je functie of team.”

Wes vertelt trots: “Ook de directie is goed benaderbaar, dat is iets wat je niet zomaar bij een andere grote bank terugziet. We werken veel samen en leren van elkaar. Je merkt dat iedereen die hier werkt ondernemend is. We willen er echt iets van maken met z’n allen. Het is daarom extra leuk dat we ook veel borrelen.”

Ho Chi vervolgt: “Ja, het is echt een platte organisatie. Het is een fijne combinatie van hard werken en leuke dingen doen met elkaar. Zo hebben we bijvoorbeeld elke donderdag een borrel met een specifiek thema. Elke keer organiseert een andere afdeling de borrel.”

Investeren in talent

Wat Brand New Day echt onderscheidt, is de cultuur van innovatie en samenwerking. “We worden aangemoedigd om met nieuwe ideeën te komen. Het is anders dan bij grote banken waar je in het hokje geplaatst wordt van je functie, hier worden je kwaliteiten echt benut.” zegt Ho Chi. “Het is leuk om te zien dat zelfs recente medewerkers een flinke bijdrage leveren, zoals het opzetten van nieuwe initiatieven,”

Brand New Day investeert niet alleen in haar producten en diensten, maar ook in haar medewerkers. “Er wordt continu verbeterd vanuit Brand New Day. Zo is er bijvoorbeeld ook een budget van € 5000 per 5 jaar om opleidingen of cursussen te volgen. Je mag dit bijvoorbeeld ook in één keer inzetten als je wilt.” aldus Ho Chi.

Wes vertelt over zijn eigen ervaring met het volgen van opleidingen: “Ik heb bijvoorbeeld ook een aparte ALM-cursus gevolgd van drie dagen, en ben wel eens naar een seminar of lezing geweest. Je merkt dat er de ruimte is om aan je ontwikkeling te werken.”

De risico’s van beleggen

Risicoloos beleggen bestaat natuurlijk niet en u kunt een deel van uw inleg verliezen. Lees meer over de risico’s en hoe u die kunt beperken.
Scroll naar boven