Afdrukken

Pensioen opbouwen als DGA. Hoe doe ik dat?

 

Als directeur-grootaandeelhouder moet u helemaal zelf voor uw pensioen zorgen. Maar welke opties heeft u voor het opbouwen van een persoonlijk pensioenpotje?

Een pensioenregeling treffen voor uw werknemers en uzelf

U bent als directeur-grootaandeelhouder natuurlijk gewoon werknemer in uw eigen bedrijf. Als u dus een pensioenregeling treft voor uw werknemers, dan kunt u uw eigen pensioen meteen ook regelen. Wilt u nu wel een pensioenregeling treffen voor uw werkgevers, maar heeft u geen zin in al te veel administratieve rompslomp en wilt u wat vrijheid en verantwoordelijkheid bij uw werknemers neerleggen? Plan dan even een belafspraak met ons in. Dan leggen we haarfijn uit hoe we u en uw werknemers kunnen helpen. Terwijl u rustig koffie drinkt.

Aanvullend pensioen opbouwen

Heeft u nog geen pensioenregeling en bent u ook niet van plan om die te regelen? Dan kunt u ook gewoon helemaal zelf een pensioenpotje opbouwen. Dat doet u met een rekening die speciaal daarvoor bedoeld is. Dat heet officieel een lijfrente, maar wij noemen het gewoon een pensioenrekening. Pensioen opbouwen met zo’n pensioenrekening is best voordelig, want van iedere storting die u doet mag u een flink deel aftrekken tijdens uw belastingaangifte. Voorwaarde om te mogen storten is wel dat u jaarruimte heeft. Dat heeft eigenlijk vrijwel iedereen die wel werkt maar geen pensioen opbouwt, dus grote kans dat dat ook voor u zo is. U berekent uw jaarruimte hier.

Voor dat riante belastingvoordeel van de pensioenrekening zijn er trouwens wel een paar spelregels. U moet het geld bijvoorbeeld écht gebruiken voor uw pensioen. Dat betekent dat u het later periodiek moet laten uitkeren en dat u het niet zomaar mag opnemen. Ook mag u (helaas) nooit meer storten dan alleen uw jaarruimte en als u later met pensioen gaat betaalt u alsnog belasting over de uitkering. Maar wél tegen het lagere AOW-tarief.

Direct pensioen opbouwen als DGA?

Dat doet u dus met onze pensioenrekening. Hier leest u er meer over of kunt u er direct eentje openen.

Scroll naar boven