Bereken uw jaarruimte

Voor u zo’n kekke zzp-pensioenrekening bij ons opent, willen we u even meegeven dat niet iedereen mag profiteren van het belastingvoordeel van deze rekening. Of en hoeveel u mag storten op zo’n rekening, is afhankelijk van uw jaarruimte. En die jaarruimte is weer afhankelijk van uw inkomen. Dat klinkt lastig, maar is in feite heel simpel. U berekent uw jaarruimte namelijk eenvoudig hieronder.

| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
| Afgerond in hele euro's
Bereken uw jaarruimte
Uw jaarruimte is € 0.00 Stuur mij de uitkomst Deze berekening is een indicatie van uw jaarruimte. Voor de meest up-to-date berekening kunt u terecht bij de Belastingdienst. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.
Loader

Controleer het formulier en probeer het nog eens.

Het resultaat is verstuurd.

Terug naar het resultaat

1

lamps_person_YELLOW

De ZZP-pensioenrekening

Is eigenlijk in alles hetzelfde als onze ‘normale’ pensioenrekening. Het enige verschil: de kosten. Zzp’ers hebben vaak meer jaarruimte dan mensen die voor een baas werken en kunnen daarom meer storten op hun pensioenrekening. Grotere kans dat u als zzp’er sneller een mooi bedrag opbouwt op uw pensioenrekening en daarom is de zzp-kostenstructuur voordelig vanaf het moment dat er een hoger bedrag (plusminus €15.000) op de rekening staat. Tot die tijd is de ‘normale’ pensioenrekening het goedkoopst. Liever onze normale pensioenrekening? Geen probleem!

Iets verder naar beneden leest u trouwens meer over de kosten.

De spelregels en belastingvoordelen

De Belastingdienst betaalt mee aan uw pensioen.  De inleg die u op uw pensioenrekening doet, mag u namelijk aftrekken van uw belastbare inkomen tijdens uw belastingaangifte. Scheelt dus behoorlijk wat geld, zeker op de lange termijn. Na uw pensioenleeftijd laat u het totale bedrag uitkeren en betaalt u alsnog belasting. Maar dan wél tegen het lagere AOW-tarief.

Bovendien valt het totale vermogen van uw pensioenrekening in box 1. U betaalt hierover dus geen vermogensbelasting. Aan deze voordelen zijn wel enkele spelregels verbonden. Zo mag u het bedrag op de pensioenrekening bijvoorbeeld niet in een keer opnemen en mag u niet onbeperkt inleggen.

piggybank_YELLOW

Wat levert beleggen u op?

Allereerst een stuk minder hoofdbrekens over uw pensioen. Maar op de lange termijn hopelijk ook een mooi rendement . Hiernaast ziet u onze rendementen per jaar, per profiel. Dit zijn de échte rendementen, dus het rendement dat onze klanten met zo’n profiel ook daadwerkelijk behaald hebben, na aftrek van alle beheerkosten.

Profiel Zeer offensief Offensief Neutraal Defensief Zeer defensief
2010 6,28% 5,64% 5,00% 4,37% 3,73%
2011 -5,50% -2,79% -0,08% 2,62% 5,33%
2012 13,05% 11,01% 8,98% 6,95% 4,92%
2013 24,54% 18,79% 13,04% 7,28% 1,53%
2014 8,94% 8,93% 8,91% 8,90% 8,88%
2015 1,05% 0,86% 0,66% 0,46% 0,27%
2016 7,26% 6,31% 5,35% 4,39% 3,44%
2017 15,60% 12,21% 8,82% 5,43% 2,04%
2018 -9,21% -7,19% -5,18% -3,16% -1,14%
2019 22,75% 18,84% 14,94% 11,03% 7,13%
2020 10,61% 8,11% 6,83% 5,49% 4,08%
Gemiddeld 8,20% 7,05% 5,96% 4,82% 3,62%

De kleine lettertjes: Gesimuleerde rendementen per profiel van de standaardfondsen voor de beleggingsrekening bij BND Vermogensopbouw en vanaf 1 november 2020 van de modelportefeuilles bij BND Bank. Ná aftrek van servicekosten en fondskosten en met jaarlijks herbalanceren op 31 december. Rendementen uit het verleden bieden géén garantie voor de toekomst en de waarde van uw beleggingen kan fluctueren.

Wat zeggen onze klanten?

We kunnen zelf wel gaan verkondigen hoe goed we zijn, maar aan zelfingenomen geblaat heeft u niks. Daarom laten we liever onze klanten aan het woord over ons.

Beleggen voor uw pensioen

Dat klinkt spannend, maar is eigenlijk best wel saai. We beleggen uw geld namelijk op wetenschappelijke wijze.

 1  Indexbeleggen

Bij indexbeleggen beleg je gewoon ‘in de hele markt’. Zo volgt ons BND Wereld Indexfonds Hedged-C bijvoorbeeld de FTSE Developed Index. Deze index volgt de prestaties van de 2200 grootste bedrijven ter wereld. Belegt u in het BND Wereld Indexfonds Hedged-C? Dan belegt u dus in 2200 bedrijven tegelijkertijd. Meer weten over indexbeleggen en onze fondsen? Hier leest u er meer over.

 2  Automatische risicoafbouw

Het zou zuur zijn als vlak voordat u het geld nodig heeft  uw beleggingen in rook opgaan door een crash op de beurs. Daarom doen we aan automatische risicoafbouw. Uw geld wordt dan steeds veiliger belegd. Lees: minder aandelen, meer obligaties. Dat doen we vanaf 15 jaar voor de einddatum. Wilt u dit niet? Dan kunt u automatische risicoafbouw gewoon uitzetten. U betaalt hiervoor geen extra kosten. Hier leest u meer over automatische risicoafbouw.

 3  Modelbeleggen

Opent u een rekening bij ons? Dan doet u in eerste instantie aan modelbeleggen. U kiest dan één van onze vijf standaard modellen (variërend van zeer offensief tot zeer defensief) en bepaalt daarmee zelf of u meer risico (offensief) of juist minder risico (defensief) neemt tijdens het beleggen. De fondsverdeling laat u aan ons over: u belegt standaard in een mix van aandelenfondsen en obligatiefondsen. Switchen tussen verschillende modellen is helemaal gratis. Hier leest u meer over modelbeleggen.

De kosten

U betaalt bij ons in eerste instantie gewoon de standaard kosten voor onze Pensioenrekening-beleggen. En als u dat wilt, kunt u gebruikmaken van een alternatieve kostenstructuur. Maakt niet uit of u nu freelancer, zzp’er, werkgever, werknemer zonder bedrijfspensioen of deelnemers aan onze workshops bent.

piggybank_YELLOW
lamps_person_YELLOW

En als u de pensioenleeftijd bereikt?

Dan kunt u welverdiend op uw lauweren rusten. En het opgebouwde bedrag laten uitkeren via onze lijfrente-uitkering. U moet dan wel woonachtig én belastingplichtig zijn in een land binnen de EER (Europese Economische ruimte). Bent u dat niet? Dan kunt u het geld tegen die tijd mogelijk ergens anders laten uitkeren.

Dit moeten we nog melden van onze huisjurist

Deze rekening past bij u als:

  • U nog niet 5 jaar voorbij uw AOW leeftijd en minimaal 18 jaar of ouder bent (we kennen geen minderjarige die zich al druk maakt over z’n pensioen, maar toch)
  • U een pensioentekort en jaarruimte, reserveringsruimte, oudedagsreserve of stakingswinst heeft
  • U in fondsen wilt beleggen en weet dat uw inleg op een zeker moment minder waard kan worden
  • U woonachtig en belastingplichtig bent in een land binnen de EER en geen PEP of US-person bent
  • U een betaalrekening bij een Nederlandse bank heeft. Een buitenlandse betaalrekening is niet mogelijk
  • U een Nederlands mobiel telefoonnummer heeft waarop wij u kunnen bereiken

 

Kiest u voor onze alternatieve kostenstructuur? Dan zijn daarop twee typen voorwaarden op van toepassing. Meer belangrijk info vindt u hieronder.

Risico indicator AFM risico 4
graph_people_YELLOW

Een rekening openen

U heeft als ZZP’er te maken met nogal wat haken en ogen. Uitzonderingen die regels bevestigen. En meer dingen waar de Belastingdienst het vast leuker mee maakt voor de boekhouder, maar niet makkelijker voor u. Daarom zouden wij u na het openen van de rekening graag nog even telefonisch te woord staan. Om even kennis te maken, maar vooral om de rekening nog eens één keer na te lopen en om te kijken of alles duidelijk en naar wens is. Uiteraard doen wij dit kosteloos en wanneer het u uitkomt.

Wilt u eerst bellen en daarna de rekening openen? Dat kan natuurlijk. Plan dan hier een belafspraak in. Uiteraard hebben wij voor het openen van de rekening wel een aantal gegevens nodig van u.