Appeltje voor de dorst

Pensioenakkoord biedt kansen voor pensioenadviseurs

Pensioenakkoord biedt kansen voor pensioenadviseurs

Interessante tijden, vol met kansen voor pensioenadviseurs. Met de komst van het nieuwe pensioenstelsel verandert er een hoop in pensioenland. Wat verandert er inhoudelijk? En wat gebeurt er met jouw rol als adviseur? Logische vragen die ook veel kansen bieden. Wil je deze kansen benutten? Haal dan alle kennis in huis over het pensioenakkoord.

De inhoud van het pensioenakkoord

In de zomer is er een akkoord bereikt over het nieuwe pensioenstelsel. De komende tijd wordt er meer en meer duidelijk. We hebben 6 grote veranderingen op een rijtje gezet.

1. Iedere pensioenregeling wordt een beschikbare premieregeling

In het pensioenakkoord staat dat iedere nieuwe pensioenregeling een beschikbare premieregeling wordt. Een middelloonregeling (of eindloonregeling) is dus niet meer toegestaan. Bij een beschikbare premieregeling staat de inleg voor werknemers vast. De uitkering hangt af van de rente, het rendement en de risicodeling. Bij Brand New Day bieden we uitsluitend beschikbare premieregelingen.

2. De premie wordt leeftijdsonafhankelijk

Brand New Day Bedrijfspensioen biedt standaard een regeling op basis van leeftijdsafhankelijke staffels. Voor jonge werknemers wordt dan een lager percentage van de pensioengrondslag ingelegd en voor oudere werknemers een hoger percentage. Dit gaat veranderen. Voor iedere werknemer wordt straks hetzelfde percentage van het salaris ingelegd. Een vlakke premie noemen we dit.

Eén uitzondering: bestaande DC-regelingen mogen blijven bestaan, ook als ze een oplopende staffel hanteren. Voor middelloonregelingen biedt dit de mogelijkheid om nog voor 2022 de pensioenregeling om te zetten naar een oplopende premiestaffel en daardoor de overgang naar een vast percentage soepeler te laten verlopen.

3. Op pensioendatum 10% van het pensioenkapitaal opnemen

Voor gepensioneerden een mooie mogelijkheid in het pensioenakkoord: geld opnemen op de pensioendatum. Op deze manier komt er een aanzienlijk bedrag vrij waar de gepensioneerde werknemer direct van kan genieten. Er zitten wel wat haken en ogen aan. Zo heeft het opnemen van 10% van het pensioenkapitaal gevolgen voor de toeslagen vanuit de overheid, zoals de huur- en zorgtoeslag. Daarnaast vervalt de keuze voor een hoog/laag-pensioen wanneer er geld wordt opgenomen op de pensioendatum. De reden hiervoor is dat de deelnemer op termijn mogelijk een te laag pensioen krijgt en er een beroep moet worden gedaan op sociale uitkeringen.

4. Eenvoudiger partnerpensioen

Het partnerpensioen wordt in de nieuwe situatie altijd berekend als een percentage over het salaris. Het is daardoor niet meer afhankelijk van het aantal dienstjaren bij de werkgever. Het percentage bedraagt maximaal 50%, maar mag ook lager zijn. Het blijft mogelijk om aanvullend een ANW-hiaatpensioen mee te verzekeren.

5. Vervroegd uittreden

Met het stijgen van de pensioenleeftijd neemt ook het risico toe dat oudere werknemers de eindstreep (hun pensioenleeftijd) niet gezond bereiken. In het pensioenakkoord staan een aantal maatregelen om in overleg met werkgevers, werknemers te ondersteunen bij keuzes om vervroegd met pensioen te gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de versoepeling van de RVU-sanctie.

6. De zorgplicht

Niet onbelangrijk, want volgens de Pensioenwet is de werkgever verplicht om werknemers duidelijk te informeren over veranderingen in de pensioenregeling. En ja, er is veel te informeren. Een werkgever kan aansprakelijk worden gesteld als deze tekort schiet in de pensioencommunicatie. Communicatie is volgens Minister Koolmees een belangrijk aandachtspunt: Wet pensioencommunicatie: 5 verbeteringen van Minister Koolmees. Juist daar liggen kansen voor jou als pensioenadviseur.

Tekst gaat verder na afbeelding.

Grote kansen voor pensioenadviseurs

Je leest het al, er komen een hoop veranderingen aan. En ondanks al die verbeteringen en vernieuwingen zijn we er nog niet. Ook het nieuwe pensioenstelsel blijft vrij complex. Daarom is pensioenadvies aan werkgevers, de OR en werknemers ook in de toekomst belangrijk. Als jij goed bent ingelezen in de nieuwe situatie kan je jouw klanten goed van dienst zijn.

Pensioen wordt nog persoonlijker en er zijn veel nieuwe keuzes te maken door werknemers en werkgevers. Die flexibiliteit is goed, maar heeft wel sturing nodig vanuit goede pensioenadviseurs. Zo maken we het mensen nog gemakkelijker om aan de slag te gaan met dit onderwerp. Laagdrempelige en duidelijke communicatie is daarin essentieel.

Dat betekent dus grote kansen voor jou als pensioenadviseur. Kansen om op in te spelen. Begrijpelijke communicatie is iets waar ook Brand New Day elke dag hard aan werkt. Dit doen wij door op een strategische manier te communiceren met onze klanten. Dit noemen wij de 4 I’s van klantcommunicatie: interesse, informatie, inzicht en invloed. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons artikel op Frankwatching: Gebruik de 4 I’s van Klantcommunicatie.

Samenwerken met Brand New Day

Wij zijn helemaal klaar om te voldoen aan de eisen uit het pensioenakkoord. In onze ogen hebben wij als PPI al het pensioencontract van de toekomst. Werken we nog niet samen? Dan is dit het moment. Zo nemen we werknemers en werkgevers samen aan de hand in de wondere wereld van pensioen.