Appeltje voor de dorst

Payrollpensioen: vijf vragen aan werkgever Aias

Payrollpensioen: vijf vragen aan werkgever Aias

Een adequate pensioenregeling voor payrollwerknemers. Met de komst van de Wet Arbeidsmarkt in Balans is dit een belangrijk onderwerp geworden voor payrollbedrijven. Payrollbedrijven moeten voor 1 januari 2021 een pensioenoplossing bieden aan hun werknemers. Aias heeft de nieuwe adequate pensioenregeling geregeld via Brand New Day Bedrijfspensioen. In gesprek met directeur René Helbers bespreken we hoe hij dit heeft aangepakt en welke tips hij heeft voor andere payrollbedrijven.

In gesprek met…

René Helbers is al ruim 8 jaar directeur van Aias. Het bedrijf uit Lochem is actief in HR-advies, uitzenden, payrolling en ZZP dienstverlening. Zij zorgen dus ook voor werknemers die als payroller aan de slag gaan voor hun klanten. Het pensioenonderwerp is veelvuldig besproken binnen de organisatie.

1. Hoe komen jullie bij Brand New Day terecht?

We werden geïnformeerd over de nieuwe pensioenregeling door onze softwareleverancier Nocore. Daarin werd Brand New Day als eerste aanbieder van de adequate pensioenregeling besproken. Wij hebben onze adviseur Transparans Pensioenconsultants gevraagd om kritisch mee te kijken naar jullie adequate pensioenregeling. Naast het advies van Transparans kwam Brand New Day ook in het onderzoek van de ABU als beste naar boven.

2. Waarom kiezen jullie voor onze adequate pensioenregeling?

Bij Aias draait het om de mensen die via ons bij onze opdrachtgevers aan het werk zijn. Voor hen wil je de zaken goed geregeld hebben. We hebben dan ook gekeken naar een regeling die voor onze werknemers het beste was.

3. Wat is voor jullie belangrijk in pensioen voor payrollwerknemers?

Los van het feit dat we het zelf moeten begrijpen, willen we de regeling ook goed uit kunnen leggen aan onze werknemers en opdrachtgevers. Het moet helder zijn wat we kunnen verwachten en wat de kosten zijn van een pensioenregeling voor payrollbedrijven. Dat is bij Brand New Day het geval.

4. Wie heeft jullie geholpen bij het maken van de keuze?

We zijn begonnen om onszelf flink te verdiepen in de pensioenmaterie. Voor het laatste zetje hebben we adviseur Transparans Pensioenconsultants gevraagd om ons te ondersteunen. Dat was van belang toen het echte specialisme op het gebied van pensioen belangrijk werd. Zij hebben ons hier goed bij geholpen.

5. Welke tips heb je voor andere bedrijven als het gaat om payrollpensioen?

Voor de payroll- en uitzendsector is er een pensioenregeling, echter geldt dat niet overal. Er zijn nog steeds bedrijven die geen pensioenregeling aanbieden aan hun werknemers. Je hebt als werkgever niet alleen de zorg voor je werknemers gedurende hun loopbaan. Als goede werkgever wil je toch ook dat – als ze uiteindelijk met pensioen gaan – geen financiële zorgen hebben. Je kan van alles vinden van ons complexe pensioenstelsel, maar helemaal niets doen lijkt mij geen goede optie. Probeer een goede pensioenuitvoerder te vinden en laat je goed voorlichten door een pensioenadviseur, net zoals wij dat hebben gedaan.

Meer informatie

Bij Brand New Day voldoet een pensioenregeling voor payrolling aan de minimum voorwaarden die zijn vastgelegd in de WAB. Nieuwsgierig naar zo’n adequate pensioenregeling?